Största Landsmót någonsin

Man räknar med 10 000 personer och 800-900 hästar på Landsmót i Skagafjörður på norra Island som i dag invigs officiellt med tävlingar för barn och ungdomar och inte slutar förrän nästa söndag eftermiddag.-Antalet hästar på Landsmót har aldrig varit större och förutom tävlingar i A-flokk, B-flock, tölt och pass visas även inte mindre än 249 avelshästar - 120 hingstar och 129 ston. Det är ungefär dubbelt så många som kvalificerat sig till detta Landsmót i jämförelse med när tävlingen hölls här 1990 vilket måste betyda att aveln går framåt.

Landsmót är alltid en folkfest och drar även besökare från andra delar av världen och i år räknar man med cirka 2 000 utländska besökare. I startlistorna hittar vi några svenska ryttare som till exempel ungdomsryttaren Julia Lindmark samt Fredrik Sandberg och Frida Dahlén. 

Det finns även några svenskägda hästar representerade på tävlingen som Stikla frá Efri-Mýrum som rids av Ragnar Stefánsson och Baldvin frá Stangarholti och Greifi frá Holtsmúla 1 som rids av Reynir Örn Pálmason.

Jag skulle inte säga nej till att få fara till Island och kolla på de här!!!! :D :D :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0