Lite renovering

Hej hej!
Kommer va lite dåligt uppdaterande från min sida, eftersom jag inte rider så mkt som jag gjorde förut, men var ikväll ut på en tur med Cia, jag red Freyja och hon ledde Dimbrá, sköööönt tur^^
Men håller på renoverar lite här och var! :)
tråkigt inlägg, I know...
Men nått ni får leva med. Kan ju även säga att statistiken har sjunkigt sjukt mkt nu under de senaste dagarna, kanske för att vi knappt uppdaterar nått? hmm...
Men jag lovar inte nå mkt uppdaterande, speciellt inte som förut! Kanske blir så senare, men just nu är det mkt runt mig. Har som sagt minst 7 personer som har frågat mig nu om jag kan börja rida deras hästar. Så nått rätt måst jag ha gjort med Muni! ;)
Av dessa 7 personer så kommer jag tacka nej till 4 personer, sen de andra 3 så ska jag fundera lite på. Jag söker ju en häst jag ska kunna tävla med och ha roligt! :)

Gola och Liam

Gola och Liam kommer att vara i Jomala fram till den 3 augusti nu. Så jag kommer inte fara dit förens nästa fredag.
Saknar pluttarna... <3
Kram Frida

Rockoff ikväll!

Blir att fara in till stan och va social! Behöver verkligen göra nått annat än att jobba, att komma utanför "sunds gränser"... ska bli riktigt skönt.
Tänkte vara riktigt färgglad idag! ;) Tog på mig lite grejer som jag köpte i tisdags i norrtälje, köpte 3 par cheap mondat jeans som kostade 399:- på åland kostar de 50€...
Bara för att jag älskar mina nya röda byxor... dock saknar jag bara skjorta och kavaj, men de har jag i min garderob! ;)

Visste ni att...

...Sund utgör ungefär 98 procent av Ålands yta, och består mest av skyskrapor och kondom fabriker, men där finns också mindre affärer där det säljs slavar, djur, mat allt som kan behövas. Sund är nästan som Europas centrum, dit kommer alla européer som vill lyckas i livet, men ändå finns där bara 198 miljoner människor, men då är de också lågsäsong på att hitta jobb men resten av dom 11,5 månaderna är det ibland över 300 miljoner människor där. Tyvärr har några tyskar börjat bygga Sund2.0 mitt inne i det Tyska imperiet, men några hyrda kamikazepiloter har bombat sönder byggandet som nu inte finns längre, Tackvare det har nu Tyskland återgått till normal storlek för att inte irritera alla farliga sunds bor.

Nu har jag gjort mitt!

Nu har jag också gjort mitt för att hedra Norge, tycker verkligen att allt som hänt är hemskt! En massa oskyldiga människor! Usch!
Satt och tände ljus ett tag ikväll bara, det var så många som hade slocknat så vi bestämde oss för att tända dom igen :)
Man ser inte så bra att dom lyser, men dom flesta e tända :)

Godnatt och kram, Frida

Daniel Adams-Ray i mitt ♥ !

Ojojojojojojoj, bästa konserten! Mycket bättre än Hoffmaestro enligt mig, men det kanske beror på att jag gillar Daniel Adams-Rays musik bättre och kan fler av hans låtar! :)
Men jag vill tillbaka till den konserten... kommer aldrig att glömma den, helt underbar! Fångade även hans svettiga handduk :D Och så var han riktigt snygg... :)))

Antar att ungefär alla har hört Gubben I Lådan typ tusen gånger?
Men rekommenderar också:
Förlåt för att jag aldrig sagt förlåt

Gryningspyromanen

Dum av dig

och även Inga problem med Snook som han och Oskar Linnros var tillsammans :))
Kram Frida

Tack muni för den här goa tiden!

måst verkligen säga att han kändes så jäkla fin när vi kom in på banan och direkt när de säger "Och då påbörjar vi bedömningen i valfritt tempo tölt", då blir han så jäkla travtaktig... :(
Detta var då första delen av V5 uttagningen på toftinge från den 17 juli
andra delen kommer upp nån annan dag
Underbaraste<3

En tyst minut för norge!

Alla vet nog vad som har hänt, alla sörjer vi, det är väldigt hemskt det som har hänt, läser tidningen varje dag, och varenda sida blir bara hemskare och hemskare. Jag får bilder i huvve när jag läser, och har hamnat in på flera norska bloggar, alltså bloggägare som har varit där på ön och överlevt, det är hemskt!
Jag får verkligen tårar i ögonen då jag läste på en blogg att det var en tjej som spelade död och låg under en massa lik, en av liken var hennes bästa vänn, hennes egna syster. Fattar ni hur hemskt det skulle vara, och mördaren står 3 meter ifrån och skjuter mot oskyldiga människor, han skjuter kallblodit alla.
Det värsta är eftersom detta blev en sådan stor nyhet nu, vem vet hur många sjuka människor det finns här i världen som även vill bli så känd? De sjuka människor som inte bryr sig om hur de blir kända? Det som kommer i tidningen/radion/tv:n allt de kanske vissa människor blir upphetsade över? alltså att de även vill göra nått liknande?
Tänk om detta skulle hända på lilla fina åland? "Där ingenting händer"? Man ska ALDRIG säga så, en vacker dag kanske det händer här? det är hemskt, av varje ord jag läser i de svenska tidningarna är väldigt tungt, jag blir att tänka för mycket, hur det skulle vara om jag var med där? vad skulle ha hänt? skulle jag ha överlevt? sku jag ha blivit mördad? sku jag vara försvunnen?
Be strong norway!
Vi alla sörjer och stödjer er

2.10.10 - 26.07.11

Jag tänker försöka va stark, men det går verkligen inte! Jag trodde detta skulle bli lätt, och jag sa till mig själv att jag absolut inte fick fästa mig för mycket vid dig, dumt av mig. Jag sa att jag inte sku släppa några tårar när du far, men de är även försent, jag sa att lämna tillbaka dig inte heller var nå svårt, fel av mig.
Att en så liten och fin häst kan va så underbar? Det kunde jag aldrig gissa, hur du var i början trodde jag nog aldrig att jag skulle kunna fästa mig helt och hållet, men helt fel av mig. Du har lärt mig massor, du har visat att det inte är läskigt och hoppa 80cm, att fara till olika ställen och ändå hålla lugnet, att kunna resa med dig ända till Sverige för en liten tävlings skull? Att du kommer mötande i hagen, då jag fick be 2 till att hjälpa till att få fast dig i början.
Du har visat mig och alla andra som inte trodde att jag skulle kunna ta hand om en känslig häst, en rädd häst, en fjollig en. Du har bevisat att de har fel, du har visat mig att en häst och en ryttare verkligen kan bli 1.
Jag vet inte hur jag ska kunna tacka dig, hur jag ska kunna visa att du har lärt mig så mycket, tänk vad man kan ha fel, ibland. har ni tänkt på det? Ni hade fel, vi hade rätt.
You are the only champion
Även våran sista tur var den underbaraste, den var inte lång, men det spelar ingen roll, det viktigaste var att både du och jag hade det bra. Första och sista gången red jag helt barbacka på dig, denna gång var de sista gången jag fick sitta på din rygg i din härliga tölt, i din härliga galopp i alla dina härliga gångarter, vi flög fram på vägarna.
Du är den underbaraste Muni från Yttringe
<3
Och hur det blir med bloggen, från min sida iaf, kommer det vara lite tyst. Dock så kommer jag inte sluta med hästar, och speciellt inte med islandshästar. Har nu blivit tillfrågad av 6 personer att komma och ta hand om deras hästar. Så det är ganska lugnt med hästfronten måste jag säga, det är bara att välja och braka. Att visa de flesta att vad jag kan, och de som har sett min och munis utveckling har tydligen varit väldigt intressant för de flesta, och de är några av dem som har frågat mig om jag kan ta hand om deras hästar för att jag har gjort ett sånt bra jobb med Muni.
Och måst säga tack till alla som tidigare har sagt så fina ord om mig och muni, tack, det glädjer mig att höra det! :)<3

Morgondagen

Suck sitter ensam hemma, och har sjukt tråkigt!
kan inte fara in till rockoff ikväll eller imorgon eftersom jag jobbar kväll, och ska upp sjukt tidigt på tisdag morgon :(<3
Imorgon kommer Nea hit, och jan åxå kanske? Hon ska komma och fotografera mig och muni, så jag sitter och funderar vad jag ska ha på mig imorgon? Hon är så sjukt duktig! och total kär i detta foto:
<span style=
Älskar färgerna, och jaa... jag älskar den helt enkelt! :)
jag och fina freyja
Totalt kär i freyjas Top Reiter träns ;)<3
Men imorgon ska jag vara en "dålig förebild" som alla håller på nojjsar om bland storbloggarna när de rider utan ridhjälm, de sku även va snyggare om jag sku rida utan sadel, men inget jag är så pepp på med en väldigt känslig häst, som ser en massa spöken och när man även har en smal häst är det inte lika lätt att hålla sig på tycker jag då... om man t.ex. jämför Wynja och Muni,på wynja känns det som om man sitter i en fåtölj medans på muni känns det som om man bara sku dingla med benen rakt ner, om ni fattar? lite dåligt förklarat men ni får överleva med det! ;)
så de kanske kommer några bilder sen på min och munis sista ridtur tsm<3

Hoffmaestro & Chraa

Var mitt i smeten under hela konserten på Hoffmaestro igår! Sjuukt kul!!
Man hoppade runt hela tiden och hade aldrig tråkigt :))
Den bästa konserten jag har varit på hittills, men ser fram emot Daniel Adams-Ray ikväll.

Hoffmaestro & Chraa


Kram Frida

Musik

okej egentligen är detta en sån här dag grejs, men nu kör jag alla på en och samma gång annars, glömmer jag bara bort det.
1. Din favoritlåt 1 2 3
suck jag kan inte välja bara 1 låt, så de får bli flera! ;)
2. Din hatlåt
Finns inte någon värre!! ><
3. En låt som gör dig glad
4. En låt som gör dig ledsen

5. En låt som påminner dig om någon
6. En låt som påminner dig om ett ställe
7. En låt som påminner dig om ett speciellt tillfälle
8. En låt som du kan hela texten till
9. En låt du kan dansa till
10. En låt som får dig att somna
11. En låt av ditt favoritband
12. En låt av ett band du hatar
13. En låt som är guilty pleasure
14. En låt som ingen tror att du skulle älska
15. En låt som beskriver dig
16. En låt som du brukade älska men nu hatar
17. En låt som du ofta hör på radio
18. En låt som du önskar att du fick höra på radio
19. En låt från din favoritplatta
20. En låt du lyssnar på när du är arg
21. En låt du lyssnar på när du är lycklig
22. En låt du lyssnar på när du är ledsen
23. En låt du vill ha på ditt bröllop
24. En låt du vill ha på din begravning
25.En låt som får dig att skratta
26. En låt du kan spela på instrument, öhh ingen?!
27. En låt du skulle vilja kunna spela på instrument
28. En låt som får dig att känna dig skyldig
29. En låt från din barndom
30. Din favoritlåt från den här tiden förra året


Rockoff ikväll! :)

Ska snart dra till bussen och åka in till stan, lyssna lite på september, fast jag går inte in orkar inte skaffa nå pass eller nått sånt, not worth it! när man lika bra kan lyssna på artisterna utanför, visst man har chans att få autograf av din favvo artist kanske? eller jaa... se artisten, hur coolt är inte det? Visst jag har varit så att jag verkligen vill vara längst fram och se på artisterna och gunga med i publiken, men jag kanske går in imorgon då hoffmaestro spelar! ;)
annars så hänger jag utanför hade jag tänkt, men de ska bli riktigt kul att träffa alla! :)

Hahah :)))

Såg att någon hade frågat var vi kommer ifrån om vi inte bor i Sverige så jag tar mig friheten att svara!
Vi bor i Finland på Åland!Kram Frida

Besök!

Fick besök av en padda på altanen ikväll! ;) Kul att veta, eller hur?
Kram Frida

? :)

Någon som har lust att se lite gamla bilder? Har inte fotat på länge, men kanske kan lägga ut lite som jag har fotat förut. Någon som vill se? :)

Ojojoj...

Är det normalt att bara sitta inne på dagarna och inte göra ngt alls? Skulle inte tro det! Men jag vet faktiskt inte vad jag ska hitta på... Jag är helt enkelt för lat för att göra något!
Men jag tror faktiskt att jag ska släpa mig till stan idag med en kompis, borde hämta ut Rockoff passet också kanske? Eller läste nyss att dom är försenade tills imorron -.-
Kan också tillägga att ni inte kommer höra mycket av mig från och med fredag eftersom Ålands största festival kommer äga rum!
Längtar som tusan! :D
Vet inte om jag far alla 9 dagar, blir nog ganska trött, men om kompis gänget far så hänger jag nog med! ;)
Det är sällan det händer något här på Åland så man får väl ta tillfället i akt!
Kommer egentligen inte så jätte bra artister, den enda som jag ser fram emot är nog Daniel Adams-Ray...
Men det är alltid lika kul med Rockoff!
Kram Frida

Ursäkta

Ursäkta att det är dålig uppdatering, men vi kan väll skylla på att de är sommar? då vill man vara ute lite, och inte sitta framför datorn! ;)
Men efter tävlingen så har jag tagit det väldigt lugnt med Muni, och bara njutit av varenda stund. Bara se honom i hagen, klappa och gosa. Ikväll tänkte jag sticka ut och rida honom, men då är frågan vart ska jag rida?
Jag försöker att ta de ganska lugnt, men med mitt liv går det ofc inte, många intressen, kompisar och jobb, det går inte att sätta ihop allt, men jag försöker och de funkar ibland.
Men taggar sista matchen imorgon mot FC BONDE, spelar i sportkila kl. 20, ses där?
Taggar för fullt!
Det är bara 6 dagar kvar, kommer svida, men jag har sagt åt mig själv att va stark! och jag ska klara det!
I augusti blir det mkt Sverige kan jag absolut säga, första veckan ska jag fara och hälsa på min kusin Simon, fett kul! Ska upp till dalarna, och tala lite dalmål, hahaa nåånej kan inte de? så de får bli vanlig ålänska. Jag gillar dalmål sjukt mkt, de är kul att lyssna på alla som snackar det, och det är fullt där!
här får ni lära er snacka dalmål:
Visst låter de kuul?
Hahahaaa jag döööör! Älskar dalmål, börja använda de här på åland? ;) Spec. de första uttrycket hahaa^^
-
Ska shoppa i dalbo, så jag tror jag skiter i att fara till stockholm sen? Men vem vet, vill fara till en viss butik där och köpa lite axelsmycken, och handsmycken och andra grejer, de är så sjukt snygga!
sen blir de att fara till grönan med pamela åtminstonde, hänger nån med? Peppar, peppar! och den 12-13 augusti så ska jag på en festival till uppsala, far själv på den. Men kommer bo hos "mina svenskar" ;)
Kommer bli skit kul att få träffa alla dom, och så skulle jag även få testa rida en STOOOOOOOOR häst? Kommer väll tappa andan eller nått hmm... ? allvarligt talat drömmmmde jag om att jag satt upp på nån stor häst inatt, och började hyperventilera? HAHAHAHAA, för högt lilla jenny? ;) nämen jag har suttit upp på stora hästar, det har jag! de jag kommer ihåg är då Simpe x2, Play, Lance sen kommer jag inte på flera?
men peppar inför festivalen i uppsala! :P
Och peppar inför Rockoff, dock jobbar jag typ varje dag? :(
men en av "mina svenskar" ska komma över, och de ska verkligen bli kul, vem av dem? ;)
nämen, nu tänker jag käka lite sedan gå ut och sola, och skaffa lite färg eftersom jag inte har någon...

Regnig ritt

Kul annars att rida i spöregn och åska på Gola! :) Liam var också med som vi turades om att köra. Han börjar bli så duktig!

:'/

Haustis tassar... :(
Inget sånt på ett tag...

Bilder i massvis!

sitter och kollar på en massa bilder från mitt arkiv, raderar och fixar
ska beställa hem ett x antal 10x15.
Så nu blir de att samla ihop alla i en mapp som jag vill ha hem! :)
men då är frågan blankt eller matt på korten? Tror de får bli matt, gillar de bättre^^
kanske slänger upp några bilder från mitt "arkiv" från de jag har kvar, eftersom jag har satt ner alla bilder från 2007-2009 och lite av 2010 på skivor! :) de behövdes 10-15 skivor 4,7gb hähää^^
sparar allt! ;)

Sugna på film från gårdagen?

Vill ha minst 5 kommentarer om ni vill se film från gårdagen! ;)
V5 uttagningen = 5 kommentarer (Uppdelad i 2 delar)
T7 uttagningen = 10 kommentarer
V5 b-final = 15 kommentarer
Nu vet ni vad ni ska göra! ;)
1 kommentar/ person
anonyma räknas inte

Muni

Måst säga att jag har haft en sjukt rolig dag, det var väldigt kul^^
Muni skötte sig väldigt bra, pigg och framåt, snäll, nyfiken och lugn.
De va lite små läskigt att fara till Sverige och tävla, men det var totalt värt de, nog för att jag aldrig kände mig nervös eller nått? Tog allt väldigt lugnt, förutom då jag blev stressad när vi kom, då jag hade inga några ridbyxor... hehee^^
men de gick att ordna snabbt Fiiiina Muni<3

Äntligen hemma efter en dag på tävling i Sverige

Jadu äntligen hemma, det tog sitt lilla tag hehee... men är sjukt trött och de är ett måste att blogga! ;)
Steg upp vid 6.30 imorse, plattade håret, packade de sista lite snabbt, gick efter Muni från hagen som inte hade rullat sig 1 ända gång, duktig ponni. Han kände på sig vad som var påväg att hända när han såg alla grejer packade och transportskydden framme, men han var väldigt snäll att lasta, lite knuff där bak bara, sen funka de hur bra som helst. Resan dit gick väldigt bra förutom 1 sak, glömde ta med min kasse med ridbyxorna i!! Och jag tror att de är så att man inte får rida i jeans, men ringde både syrrans och marika W, och de sa olika grejer, men när vi kom dit såg vi att de skulle ha en liten marknadsplats eller 1 tält bara med lite grejer, så jag passade på att köpa nya ridbyxor har behövt de länge, dock hade de inga andra än de vita som jag gillade. Men fick de för ca. 550kr, billigt enligt mig eller? Men gillar de sjukt mkt, tycker de är snyggt när de är olika färger, och när de ändå matchar. De blir inte för vitt helt enkelt. Fick i ordning muni väldigt snabbt då jag trodde att vi var försenade, men de var vi inte som tur var. Men framridningen gick ganska bra eller uppvärmningen kanske jag ska säga kände igenom honom, flyttade honom en del för att mjuka upp honom, fick lite hjälp av några personer som verkligen var super trevliga som jag även tävlade mot i samma "heat", jätte trevlig! :D Hade Seifur fra nått? hahaa^^ Väl inne på banan så fick jag super bra tölt, helt klockren! inte ett dugg travtaktig, hinner fara ett halft varv innan vi börjar och då faller han i travtakt och jag bah "shitt... :(" med ett försök till leende på läpparna, men fytusan vad fin han var då vi red in, lätt att den tölten sku ha gått upp till 6,0! Formen var på grej, takt och tempo och allt! Han var så jäkla fin, synd att jag tappade honom sen, väldigt synd, av alla 3 domare från tölten fick jag: 4,5 - 4,0 - 5,0 3,5. Suck jag var verkligen besviken där kan jag säga, vet vad vi kan prestera! och de är mkt bättre, tölt ska ändå vara en av våra starkaste gångarter! Traven kändes riktigt bra i uttagningen, dock var han ganska lång, men ingen kommentar om de på domarpappren, fick 5,5- 5,0-5,0, de kändes riktigt bra. Skritten satt fiiint! fytusan vilket flyt vi fick där, han kändes väldigt mjuk, och gjorde precis som han ska, poängen blev: 5,0-6,0-5,0. Blev sååå jäkla glad när jag såg 6:an!! Vår första 6:a, super stolt över Muni<3 Galoppen fick vi felfattning, och vissa drog av 1p, och vissa 0,5 och en 1,5... kan de inte ha desamma? men ändrade de till rätt näst intill direkt eftersom jag kom i en kurva direkt efter fattningen. men poängen blev iaf: 4,0 - 4,5 - 5,0.  Men stolt ändå, totalt= 4,8 - 4,8 - 4,6, då jag hamnade på delad 8:de plats och hamnade i b-finalen.
Tölten kändes riktigt bra i ena hörnet, men inte i andra, men fick 5,0-4,0-4,0 totalt, och de var synd att han blev så travtaktig i mellan åt, då oftast domarna tittade på oss... tyckte att de kunde kolla på de andra då hahaa! ^^
Men där kom vi på delad 16 plats, och de fanns inte någon som kom på 11,13 el. 15 plats eftersom 12,14,16 var delade platser. Jag delade med 2 andra med poängen 4,33. och 0,21p ifrån en B-final plats.
B-finalen i fyrgången gick verkligen skit! Usch de är nog den sämsta ritten jag ridit tror jag? Tölten blev inget annat än travtaktig, traven vet jag inte vad som hände med fick 3,0-3,5? Väldigt besviken över de poängen... :( Skritten blev inte heller nå bra då han hade väldigt bråttom och var väldigt irriterad över alla kryp som bet honom så han gick med benen i luften hela tiden typ... :( Galoppen fick jag rätt fattning direkt, dock tyckte jag att de kändes fel, så gjorde om den igen i samma hörn som uttagningen och fick rätt, och den kändes ganska bra, lite sämre... :/
Men hade en väldigt trött häst! Sjukt varmt var det hela dagen och muni var väldigt nöjd över dagen tror jag! ;)
orkar inte skriva mer om detta....
Filmer kommer senare, men här är några bilder
Muni nyfiken i transporten vid eckerö då vi väntar på att köra ombord
Boris är fotograf till alla bilder på tävlingsplatsen på mig och muni, han var jätte snäll och körde oss till tävlingen! :D
Gör i ordning muni på tävlingsplatsen, ser ni mina nya snygga ridbyxor? Jag lyckade glömma mina ridbyxor hemma så de blev att köpa nya ridbyxor på tävlingsplatsen och dessa var de ända jag villa ha, alla andra hade inte olika färg på mocka tyget :/ Det är en viktigt grej siddu! :)
Men gillar de grymt mkt och är sjukt sköna kostade 550kr eller nått sånt?^^
Jag och muni väntar på att få komma in på banan
Uttagning V5 trav
Uttagning V5 trav
Uttagning V5 galopp
fick först fel fattning men rätta till det direkt, jag som annars är "döv" på att känna om de är rätt galopp, men kände det direkt och blev att ändra det direkt, var precis före en kurva. så då passade jag på! ;)
Uttagning T7 arbetstempo tölt
Uttagning T7
V5 B-final
V5 B-final
Snygging till häst får pris<3
Dock hamnade jag på 10:de plats för att B-final gick verkligen super dåligt... :S
Vår bästa gångart trav som vi normail ligger på 5,0-5,5, i finalen fick vi 3,0-3,5... :(
och tölten gick inte alls, han var super trött. men jag är superstolt över honom ändå!<3
hade lite kul efteråt då mamma stod och pratade med Margona o. Candie då vi sku ta ärevarv, och jag sku ju rida sist, men de gillade inte muni + applåderna + rosetten, massa läskiga saker hände på en och samma gång. Och Candie och margona tyckte att muni såg riktigt fin ut och hade fina rörelser, så de var kul. men precis när jag sku fara iväg i ärevarvet så ställer han sig lite snabbt på bakbenen, tror de var margona sen som kommentera "Askur avkomma..." hahahaa sånna är lite små roliga ;)
närbild på munis grimma :)

Pepp!

Godmorgon, okej då klockan är kanske inte "mitt i natten" hähää, men de är tidigt...
jag vakna precis, ska göra mig i ordning och hämta muni från hagen och hoppas på en ren och fin häst! :)
Tror att jag har allt packat.
Men fiiint väder har vi måste jag säga, kommer bli varmt idag!
Ses i svea-land!

Hej.. igen!

Som ni märker så är jag väldigt oaktiv, men det är sommar och jag lever gärna utomhus och inte så länge vid datorn! :)
Men uppdaterar lite om vad som händer just nu i alla fall:

Gola och Liam

Gola hade ett astma anfall i fredags :( Men det var inge farligt, hon fick medicin och efter en stund så släppte det! Vi longerade dem bara lite lugnt då. Eller.. Liam förstod inte principen med longering så jag gav upp och körde lite NH istället. Sen duschade vi dem och jag borstade ut deras manar och svansar med pälsglans så dom blev jätte fina! Men Liam blev ju svart kort där efter... Fast han var ju ren i ett par minuter och det kändes skönt! Fick dock ingen bild, men en annan gång hinner jag med det :)

Hausti &CO

Veterinär var och kollade på Hausti idag, har inte hört ännu vad veterinären sa dock. Hoppas bara att det är väl med Hausti och så ♥ Han är en fin kille... Kommer nog att ta med kameran nån gäng snart när jag besöker honom!
Och nu är det så att Natinn är såld, vet inte mycket om det, men hon får det alldeles säker bra vart hon än har flyttat!
Liam i sommarhagen ♥

Jag lever i alla fall, och som sagt, ska väl fota lite snart så lite bilder dyker upp förr eller senare!
Passar på att höra ifall nån har önskemål på vad jag ska fota, nån som vill se något?

Kram Frida

Ses i SVEA-LAND! :)

Okej detta blir nog sista blogginlägget för ikväll, men vet ej ännu om jag tar med dator imorgon, men annars så ska jag försöka fixa några tidsinställda inlägg^^
Ska bli riktigt kul att fara till Sverige och tävla, de som inte vet så ska jag fara till Toftinge gård, där snygging Reynir finns<3
Hoppas att han är där vill säga, sku inte säga emot och knäppa några kort på den snyggingen.
"Ett lycka till"? :)
Kan även säga att jag ännu inte är nervös *stolt*, okej jag brukar oftast bli nervös först när jag åker till en tävling hahaa, men sen när jag hoppar upp på muni känner jag mig inte nervös längre, vi är i vår egna lilla bubbla på framridningen och på ovalen, vi gör vårt bästa och sen får de va med det! Jag har några små krav och de är att:
* Komma runt hela programmmmet!
* Få rätt galopp
* Få mer än 3,0 i alla gångarter
* HA KUL! :D
Känner på mig att alla gångarter sitter bra, speciellt tempona i tölten, och jag är väldigt säker på traven, dock kommer han vara lång, men de är ända sättet att få rätt takt och tempo i traven, om vi skulle hålla kort trav sku man kunna få honom i form och arbeta rätt där. Lite sent att börja arbeta med traven nu va?
Och skritten känns bra som vanligt de är bara låta honom gå i sitt vanliga tempo alltså mellantempo, och i form som han blir automatiskt att gå i när han har måsta tölta och trava en massa före, då han är trött, om jag vill säga inte förstör det med att fixa nått med tyglarna... men detta känns bra, jag är säker och litar fullt på muni. Han känns bra!
Film från 4g A-finalen 28 maj
btw.
Rekommenderar denna länk:
http://hastochryttarskvaller.blogg.se/2011/july/bloggtavling-1.html
Skvallerblogg  som jag sponsrar! :)
var med i tävlingen och ha chans att vinna! ^^

Uppdatering...

... Muni har fortfarande inte rullat sig!
...hästarna fick just lite större hage = Mums = TJOCKISAR...
...Har fixat alla munis grejer inför tävlingen imorgon
...Har kvar mina grejer
...har inte laddat nått inför morgondagen
...jag är har inte bestämt om jag ska ha med datorn?
...Det är underbart vackert ute!
... PEPPAR FÖR FULLT TILL IMORGON! :)
... stiga upp tidigt, 6.30 ska jag vara vaken och redo att hämta hästen och börja göra honom i ordning
...glöm inte hästen hemma imorgon bitti!! hahaa^^ de sku va lyckat
... kom ihåg pass och vacc, + hästägarförsäkringen imorgon
och en helt annan sak FRIDA MATTSSON LEVER DU?!

Köpt lite grejer! :)

Innan jag for ut till sund så for jag och mamma in till stan till Mikis häst & fritid, hittade en jacka och 2 par ridstrumpor som jag köpte, riktigt fiiiint^^
Vi gillar cam kvalité här, men den är chokladbrun, med gråa grejer, fast ser ut som ljusblått i vissa ljus, love it!
Super bra passform, och skön. Kostade 63 €
Köpte dessa strumpor sen
=
Horze Holly golfstrumpor
De andra paret hittar jag inte på Horze hemsidan... :/
men de får duga med cam kvalité ^^
Har packat all hästutrustning jag skall ha med, nu är det bara tävlingskläderna sen så är de klarT, ladda kameran och fixa.
Har en nytvättad häst, som ännu inte har rullat sig! ;) Dock har han även regntäcke på ifall han skulle göra de, så får de största smällen! ;)
men hans man och svans är nästintill kritvit, med några gräddfärgade slingor, hur sött är inte de?!

Startordningen i helgen

01 01 V GR 037 Ida Axelsson - Hremsa från Karlberg
02 01 V RO 029 Eva Björndahl - Sindri frá Langholtsparti
03 02 V GR 022 Sandra-Alice Pettersson - Baldur från Lindholmen
04 02 V RO 035 Jenny Wiström - Birkir från Draknäs
05 02 V LI 033 Anna Grafström - Hlynur frá Hamarshjáleigu
06 03 V GR 032 Ingrid Björkman - Demantur från Nylandsgården
07 03 V RO 031 Jessica Näslund - Öskubuska från Tillemora
08 03 V LI 030 Anja Nilsson - Prins från Elggreten
09 04 H GR 019 Christine Wiss - Haukur från Löhammar
10 04 H RO 036 Madeleine Savela Nilsson - Venus frá Brúarreykjum
11 04 H LI 025 Lena Wargstar - Atlas från Mesch
12 05 V GR 027 Caroline Hellström - Stígandi från Konga
13 05 V RO 026 Eva Husbom - Ótur frá Lille Nörregård
14 05 V LI 024 Per-Erik Heringhaus - Grímaldur frá Hvitanesi
15 06 V GR 020 Ingrid Cewers - Bismark från Vågsjölund
16 06 V RO 018 Elisabet Skeppstedt - Hrimfaxi frá Gl. Essendrup
17 06 V LI 016 Louisa Wesström - Birkir från Warleda Gård
18 07 H GR 021 Elisabeth Heringhaus - Atli från Nyhammar
19 07 H RO 001 Emma Gustafsson U - Freyfaxi från Tuna
20 07 H LI 017 Annelie Brandt - Birta från Kvarnberga
21 08 V GR 015 Eva-Karin Falk - Hjalli från Wänedal
22 08 V RO 010 Tuva Nilsmark U - Höfdingi frá Grund
23 08 V LI 009 Catrin Blomqvist U - Grágás från Mjöserud
24 09 V GR 008 Karin Hellqvist U - Sunna från Myrkarby
25 09 V RO 007 Caroline Odebring U - Mánadís från Ishant
26 09 V LI 006 Julia Carlsson U - Fáfnir frá Einholti
27 10 H GR 011 Jenny Karlsson U - Muni från Yttringe
28 10 H RO 002 Tilde Lundahl U - Ytinn från Lilla Husby
29 10 H LI 013 Sandra-Alice Pettersson - Ágúst frá Kirkjubae
30 11 V GR 003 Elsa Hellqvist U - Dottola från Myrkarby
31 11 V RO 034 Jenny Wiström - Jónsmessa frá Eyrarbakka
32 11 V LI 028 Eva Björndahl - Seifur frá Langholti II
T7
01 01 V GR 037 Ida Axelsson - Hremsa från Karlberg
02 01 V RO 029 Eva Björndahl - Sindri frá Langholtsparti
03 02 V GR 022 Sandra-Alice Pettersson - Baldur från Lindholmen
04 02 V RO 035 Jenny Wiström - Birkir från Draknäs
05 02 V LI 033 Anna Grafström - Hlynur frá Hamarshjáleigu
06 03 V GR 032 Ingrid Björkman - Demantur från Nylandsgården
07 03 V RO 031 Jessica Näslund - Öskubuska från Tillemora
08 03 V LI 030 Anja Nilsson - Prins från Elggreten
09 04 H GR 019 Christine Wiss - Haukur från Löhammar
10 04 H RO 036 Madeleine Savela Nilsson - Venus frá Brúarreykjum
11 04 H LI 025 Lena Wargstar - Atlas från Mesch
12 05 V GR 027 Caroline Hellström - Stígandi från Konga
13 05 V RO 026 Eva Husbom - Ótur frá Lille Nörregård
14 05 V LI 024 Per-Erik Heringhaus - Grímaldur frá Hvitanesi
15 06 V GR 020 Ingrid Cewers - Bismark från Vågsjölund
16 06 V RO 018 Elisabet Skeppstedt - Hrimfaxi frá Gl. Essendrup
17 06 V LI 016 Louisa Wesström - Birkir från Warleda Gård
18 07 H GR 021 Elisabeth Heringhaus - Atli från Nyhammar
19 07 H RO 001 Emma Gustafsson U - Freyfaxi från Tuna
20 07 H LI 017 Annelie Brandt - Birta från Kvarnberga
21 08 V GR 015 Eva-Karin Falk - Hjalli från Wänedal
22 08 V RO 010 Tuva Nilsmark U - Höfdingi frá Grund
23 08 V LI 009 Catrin Blomqvist U - Grágás från Mjöserud
24 09 V GR 008 Karin Hellqvist U - Sunna från Myrkarby
25 09 V RO 007 Caroline Odebring U - Mánadís från Ishant
26 09 V LI 006 Julia Carlsson U - Fáfnir frá Einholti
27 10 H GR 011 Jenny Karlsson U - Muni från Yttringe
28 10 H RO 002 Tilde Lundahl U - Ytinn från Lilla Husby
29 10 H LI 013 Sandra-Alice Pettersson - Ágúst frá Kirkjubae
30 11 V GR 003 Elsa Hellqvist U - Dottola från Myrkarby
31 11 V RO 034 Jenny Wiström - Jónsmessa frá Eyrarbakka
32 11 V LI 028 Eva Björndahl - Seifur frá Langholti II
__________________________________________________
V5
01 01 H GR 021 Elisabeth Heringhaus - Atli från Nyhammar
02 01 H RO 038 Josefin Allanius U - Thor från Marielund
03 02 V GR 029 Eva Björndahl - Sindri frá Langholtsparti
04 02 V RO 034 Jenny Wiström - Jónsmessa frá Eyrarbakka
05 03 V GR 033 Anna Grafström - Hlynur frá Hamarshjáleigu
06 03 V RO 032 Ingrid Björkman - Demantur från Nylandsgården
07 03 V LI 031 Jessica Näslund - Öskubuska från Tillemora
08 04 V GR 030 Anja Nilsson - Prins från Elggreten
09 04 V RO 027 Caroline Hellström - Stígandi från Konga
10 04 V LI 026 Eva Husbom - Ótur frá Lille Nörregård
11 05 H GR 037 Ida Axelsson - Hremsa från Karlberg
12 05 H RO 023 Evelyn Salmén-Storgård - Hördur frá V-Geldingaholti
13 06 H GR 020 Ingrid Cewers - Bismark från Vågsjölund
14 06 H RO 019 Christine Wiss - Haukur från Löhammar
15 06 H LI 018 Elisabet Skeppstedt - Hrimfaxi frá Gl. Essendrup
16 07 V GR 024 Per-Erik Heringhaus - Grímaldur frá Hvitanesi
17 07 V RO 010 Tuva Nilsmark U - Höfdingi frá Grund
18 07 V LI 006 Julia Carlsson U - Fáfnir frá Einholti
19 08 V GR 009 Catrin Blomqvist U - Grágás från Mjöserud
20 08 V RO 008 Karin Hellqvist U - Sunna från Myrkarby
21 08 V LI 007 Caroline Odebring U - Mánadís från Ishant
22 09 H GR 017 Annelie Brandt - Birta från Kvarnberga
23 09 H RO 005 Petra Bortolini U - Darri från Nyhammar
24 09 H LI 004 Jessica Scherer U - Vignir från Värhufvud
25 10 H GR 003 Elsa Hellqvist U - Dottola från Myrkarby
26 10 H RO 002 Tilde Lundahl U - Ytinn från Lilla Husby
27 10 H LI 022 Sandra-Alice Pettersson - Baldur från Lindholmen
28 11 V GR 025 Lena Wargstar - Atlas från Mesch
29 11 V RO 011 Jenny Karlsson U - Muni från Yttringe
30 11 V LI 028 Eva Björndahl - Seifur frá Langholti II
_______________________________________________
Super pepp, ska lyssna sönder pirates of the caribbean theme låten! ;)
Vem blir int taggad till den låten? ;)
Nääämen jag ska försöka att ta de lugnt, och har gjort rent all utrustning nu, och imorgon ska jag packa i lugn och ro, och packa in allt i bilen åå. ska även tvätta Muni imorgon, och sedan ska han få gå med täcka så de får mest stryk när muni rullar sig hahaa! ;)
nu sk jag dra på jobb, så ses! :) 

Testning av * i bilder


Muni på volten FRI som en fågel! :)

Jadu rubriken är underbar, visst?
Näää tänkte bara slänga upp denna bild för jag tycker att Muni är fiiiin<3

Nu ut och testa

Nu ska jag sticka ut och testa  kommer bli väldigt roligt, ska försöka ta några foton, Cia kommer kanske ut och tar några foton när jag rider, hoppas jag! ;)

Det jag skulle kunna ta hem...

ProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbild
Mkt blått, skulle egentligen bara villa ha gröna grejer till honom, men det finns inte alls nå mkt eller snyggt i grönt för hästar... :/
Och Muni passar inte heller så bra i vissa gröna nyanser när han är så ljus. Men blått passar han väldigt bra i, spelar ingen roll om det är ljusblått eller mörkt.

Nuu jäklar! :D

Nu ut och testa dessa...
Gissa?
Kommer ha dessa på tävlingen om Muni käns bra med dem
Taggar inför tävling som 17! :)

Grattis till mina skor

ett helt ointressant inlägg!
Mina skor fyller 3 år idag! :)
slitna och fina, de har även 2 hål! x3

?

Skulle ni läsare villa läsa något speciellt?

Lägesrapport; Liam

Nu är det så att Gola och Liams ägare har känt att Liam har haft ganska hög puls på senare tid och eftersom både Gola och Liam hade fånf förra året så blir det ingen beteshage på ett tag nu! :((
Hoppas verkligen att dom båda klarar sig från fång, för det är verkligen jobbigt...

Kram Frida

Betthållare II

Jag har också en betthållar-häst! :)
Fick dock ingen bra bild, men han höll i bettet ett bra tag!

Kram Frida

Vill ha!

Sitter och kollar igenom hööks höstkatalog, skulle verkligen kunna ta hem ett flertal grejer! :)

TOP 3

Top 3 bland mina tävlingslåtar
1.
2.
3.

Mugg

Sjukdomar och hälsa - Del 2 - Mugg

Mugg är sår, eksem- och svampinfektioner som uppkommer i karlederna. Sträcker sig detta uppåt benen kallas det rasp. Kan i vissa fall vara svårläkt och behöva veterinärvård.

Orsaker till mugg/rasp:
• Blöta leriga hagar
• Bristande stallhygien
• Våta, smutsiga, kalla ben
• Överskott av protein i fodret
• Smuts och grus som fastnar under benskydd och boots

Symptom:
Mugg kan vara torr och fjällig eller fuktig och vätskande (lite beroende på vad den orsakats av). Huden kan se röd och irriterad ut och vara hårlös. Sår och sprickor i huden uppstår och hästen ömmar på området. Ibland visar hästen hälta.

Behandling:
Tvätta, gör rent och smörj in med antiseptisk salva (t.ex. Helosan) minst två gånger dagligen.

I förebyggande syfte:
• Kolla alltid karlederna i samband med den dagliga rykten
• Håll god stallhygien
• Håll hästens ben rena och torra (spola av och torka efter vistelse i lerig hage)

Skrivet av Malin Segerberg


Grenar

FYRGÅNGSGRENAR

V.1 (från tyskans viergang)

Ekipaget har fyra och ett halvt varv till sitt förfogande att visa upp:

Arbetstempo tölt 
Arbets- till mellantempo trav 
Mellanskritt 
Arbets- till mellantempo galopp 
Ökad tölt

Varje gångart skall visas ett varv, förutom skritten som visas ett halvt varv. Gångarterna visas i valfritt varv. Det är inte tillåtet att byta varv under programmets gång.

V.3

Klassen rids i grupper bestående av två eller fler ryttare. Man rider på speakers kommando och visar följande moment:

1. Arbets- till mellantempo tölt 
2. Arbets- till mellantempo trav 
3. Mellanskritt 
4. Arbets- till mellantempo galopp 
5. Mellan- till ökat tempo tölt

När poängen för varje ekipage räknas ut stryks poängen för den lägsta gångarten utom arbets- till mellantempo tölt.

Man anger på anmälningsblanketten om man vill rida ökad trav eller ökad tölt i sista momentet.

 

V.4

Klassen rids i grupper bestående av två eller fler ryttare. Man rider på speakerns kommando. Val av varv anges på anmälningsblanketten.

Moment: 
1. Mellanskritt 
2. Valfritt tempo tölt 
3. Övergång skritt-tölt och tölt-skritt, detta moment rider man en och en och på speakerns kommando byte av varv 
4. Arbets- till mellantempo trav 
5. Arbets- till mellantempo galopp; framridning till galopp och nedtagningen från galopp till skritt visas en och en och på speakerns kommando.

V.5

Klassen rids med upp till fem ekipage på ovalbanan. Hästarna visar de fyra gångarterna på speakerns kommando så som beskrivs i 5.4.2. och i det varv som anges i startlistan.

Moment: 
1. Valfritt tempo tölt 
2. Arbets- till mellantempo trav 
3. Mellanskritt 
4. Arbets- till mellantempo galopp

 

V.6

Klassen rids med upp till fem ekipage på ovalbanan. Hästarna visar de fyra gångarterna på speakerns kommando och i det varv som anges i startlistan.

Moment: 
1. Valfritt tempo tölt 
2. Arbets- till mellantempo trav 
3. Mellanskritt 
4. Arbets- till mellantempo galopp där galoppfattningen och nedtagningen till skritt visas separat av varje ryttare på speakerns kommando.

FEMGÅNGSGRENAR

F.1 (från tyskans fümfgang)

Ekipaget har fyra och ett halvt varv till sitt förfogande att visa upp:

Arbets– till mellantempo tölt 
Arbets– till mellantempo trav 
Mellanskritt 
Arbets– till mellantempo galopp 
Flygande pass

Varje gångart skall visas ett varv, förutom skritt som skall visas ett halvt varv. Pass skall endast visas på långsidorna (helst galopp på kortsidorna). Gångarterna visas i valfritt varv. Det är inte tillåtet att byta varv under programmets gång.

F.2

Samma som F.1. men med flera ekipage på banan, som i C- och B-klass. Denna gren rids med två eller fler ekipage på ovalbanan. Klassen rids på speakers kommando.

Moment: 
1. Arbets- till mellantempo tölt 
2. Arbets- till mellantempo trav 
3. Mellanskritt 
4. Arbets- till mellantempo galopp 
5. Flygande pass

Ekipagen har två försök att visa flygande pass på den ena långsidan. Ryttarna väljer passlångsida genom röstning. I händelse av lika röstetal drar speakern lott. Poängen för tölt och pass räknas dubbelt.

TÖLTGRENAR

T.1

Ekipaget visar: 
Ett varv arbetstempo tölt 
Varvbyte 
Ett varv med arbetstempo tölt på kortsidorna och tydliga steglängdsökningar på långsidorna 
Ett varv ökad tölt.

T.2

Grenen är från början framtagen för femgångshästar, och det krävs inte samma samling och tempo som i T.1. Rids i grupper på tre ekipage på banan samtidigt och på speakers kommando.

Ekipagen skall visa: 
2½ varv valfritt tempo tölt 
2½ varv långsam tölt 
Varvbyte 
2½ varv valfritt tempo tölt utan tygelkontakt och med enhandsfattning.

T.5

Klassen rids med två eller fler ekipage samtidigt på banan. Man rider på speakers kommando.

Moment: 
1. Arbetstempo tölt. Tag ned hästen till skritt och byt varv. 
2. Arbetstempo tölt på kortsidorna med tydlig steglängdsökning på långsidorna.

 

T.6

Klassen rids med två eller fler ekipage samtidigt på banan. Man rider på speakers kommando.

Moment:
1. Arbets- till mellantempo tempo tölt. 
Nedtagning till skritt. Varvbyte. 
2. Arbets- till mellantempo tempo tölt, på långsidorna enhandsfattning med lösa tyglar, dvs. utan tygelkontakt med hästens mun.

 

T.7

Klassen rids med två eller fler ekipage samtidigt på banan. Man rider på speakers kommando.

Moment: 
1. Arbetstempo tölt. Tag ned hästen till skritt och byt varv. 
2. Valfritt tempo tölt

 

T.8

Klassen rids med två eller fler ekipage samtidigt på banan. Man rider på speakerns kommando

Moment: 
1. Valfritt tempo tölt. Tag ned hästen till skritt och byt varv. 
2. Valfritt tempo tölt

Pass på rakbana

P1. Passlöp 250 m/ P.3 Passlöp 150 m

De först 50 metrarna rids i valfri gångart, vanligtvis galopp, sedan skall hästen ligga i flygande pass i 200 m/100 m. Ett enda galoppsteg och löpet är diskat.

Varje ekipage har 2 försök.

De två som efter de två först löpen ligger etta och två (alltså de två snabbaste ekipagen) rider ett löp där de tävlar om placering 1 och 2. 
De två som efter de två första löpen ligger trea och fyra rider ett löp där de gör upp om placering 2 och 3.

PP1 Stilpass

Banan börjar med en tratt som är 20 m lång. In i den rider ryttaren i skritt, trav eller tölt. Mellan startlinjen och 20 metermarkeringen fattar ryttaren galopp från valfri gångart och mellan 20 – och 40 metermarkeringen läggs hästen i flygande pass. Vid 40 m-markeringen börjar även tidtagningen. Sedan är det full fart i pass som gäller till man kommer till 140 m-markeringen (där slutar tidtagningen), för mellan 140 och 210 m-markeringarna skall hästen tas ner till tölt, trav eller skritt. För höga poäng måste man ta ner hästen till skritt. Domarna ger poäng för galoppfattningen och passläggningen (1 domare), passens kvalité (2 domare) och nedtagningen (1 domare). Tiden räknas även om till poäng, enligt tabell i FIPO.

 

P.2 Speedpass 100 m med flygande start

På en minst 150 m lång passbana rider man de först 50 m i valfri gångart och sedan 100 m i flygande pass. Två försök för varje ekipage och snabbast tid vinner.

 

PP.2 Lätt stilpass

Går till precis som stilpass PP.1., men man behöver inte lägga hästen i pass från galopp utan får lägga ur valfri gångart. Samma gäller nedtagning, som får ske till valfri gångart (äver långsam pass (grisepass).

__________________

Blev ett ganska råddigt inlägg, men här så kan ni se vad man gör i alla grenar
Svar på kommentar

Anonym om Vad är alla dessa siffror egentligen?:
Kan du förklara vad alla grenar betyder? och vad man gör!!
______________________________________________________
Absolut det skulle jag kunna göra, kan fixa ett litet tävlingsinlägg^^

Vad är alla dessa siffror egentligen?

TÖLT                9,0 (1) 8,0 (2) 8,5 (2) 8,5 (2) 8,0 (2) 8,33

TROT               7,0 (3) 8,0 (2) 7,5 (3) 7,0 (3) 7,5 (3) 7,33

WALK              7,0 (2) 6,5 (2) 6,0 (4) 6,5 (2) 7,0 (2) 6,67

CANT              7,0 (3) 7,0 (3) 7,0 (4) 7,0 (3) 6,5 (4) 7,00

PASS               8,5 (1) 7,0 (2) 8,5 (1) 9,0 (1) 9,0 (1) 8,67

Helt konstigt va?

Näänu tänker jag försöka förklara vad allt de här betyder! :)

Oj kolla vad mkt färg! :)

då tänkte jag försöka förklara vad allt betyder, tog Magnús Skúlason SM A-finals poäng som exempel nu, i F1 = Femgång, detta är då hans vinnarpoäng också.

Röd = Vilken plats ekipaget ligger på, alltså ligger Magnús 1:a

Ljusröd = Vilket nummer ekipaget har

Blå = Namn på Ryttaren

Ljusblå = Vilken klubb ryttaren är medlem i

Mörkblå = Hästens namn,och "Frá, Från m.m" visas inte

Turkos = Gångarterna, Tölt, Trot (Trav), Walk (Skritt), Cant (Galopp), Pass

Och de 5 första staplarna, är vad de 5 domarna har bedömt, varje stapel hör till 1 domare.

ljusrosa = Poängen

Rosa = Visar vem som har fått högst poäng i av den domaren, och i den gångarten

ljusgröna rutan = Totalpoängen från varje gångart, så alla poäng i trav, från varje domare räknas ihop, och sedan delar man på de antalet domare man har. Så ska man få rätt. Hoppas jag förklarar rätt här, är själv lite små osäker faktiskt hahaa!^^

mörkgröna rutan = Totalpoängen för hela alltihop, då man räknar ihop totalpoängen från varje gångart och delar sedan på 5, för att det är 5 gång nu, om det skulle vara 4 g skulle man dela på 4. get it?

 

 


Vinnaren är...

AMANDA NIKALSSON GRATTIS! :)
Har kontaktat vinnaren via mejl.
Nästa tävling kommer ordna ganska snart, har 2 bilder att måla.
Kan säga att jag har gjort ett litet special erbudande till en viss person från PA2 ;)
Men de får ni veta mer om sen hähää^^
Har även blivit en liten "mini" sponsor till vissa bloggar så detta är även inte den ända tävlingen som ni kan vinna målade bilder från! ;)


Rösta gärna! :)

På sommarbilderna på Fido! :)
http://www.agria.se/tavling/hem/harligahund#gly-date;1;NOTE-8JP47F-0
http://www.agria.se/tavling/hem/harligahund#gly-date;1;NOTE-8JP47F-1
http://www.agria.se/tavling/hem/harligahund#gly-date;1;NOTE-8JP47F-2
http://www.agria.se/tavling/hem/harligahund#gly-date;1;NOTE-8JP47F-3
http://www.agria.se/tavling/hem/harligahund#gly-date;1;NOTE-8JP47F-4

Förstår inte..?

Asså hööks har lagt denna grimma som produktnyhet
jag köpte den där i november 2010?
Kan bara säga köp inte den, kvalitén SUGER!!
Reflexen på grimman går söner av minsta lilla... :S
fast de coola med denna grimma är att den lyser i mörkret, asså de där "plast" grejerna ;) skit tufft, Muni är väldigt söt med den på måste jag säga<3
Han fick lov att använda den på travbanan när han skulle tvättas, villa inte ha min lädergrimma då hähää^^
köp i så fall nån av dessa:
Tror att de håller mkt bättre speciellt den till vänster!

Hööks produktnyheter

Kollade igenom hööks just, de har tagit in mycket nytt, finns grejer jag gillar och skulle kunna ta hem, vissa var ursöta! och vissa... njaa... :S
men här är en del blandade grejer, hästsaker
Asså de ända jag skulle kunna ta hem av detta är:
De ljusblå-rutiga täckena, "Showmaster" fleecetäcket, och sedan de rosa-svarta täcket, och fleecetäcket längst ned i mitten. Har ett liknande fast brunt.

Svenska Mästerskapen 2011 Resultatlistor A-finaler

F1

Magnús Skúlason - Hraunar Efri Raudalaek  total poängen  7,86

TÖLT               9,0 (1) 8,0 (2) 8,5 (2) 8,5 (2) 8,0 (2) 8,33

TROT               7,0 (3) 8,0 (2) 7,5 (3) 7,0 (3) 7,5 (3) 7,33

WALK              7,0 (2) 6,5 (2) 6,0 (4) 6,5 (2) 7,0 (2) 6,67

CANT              7,0 (3) 7,0 (3) 7,0 (4) 7,0 (3) 6,5 (4) 7,00

PASS               8,5 (1) 7,0 (2) 8,5 (1) 9,0 (1) 9,0 (1) 8,67

Vignir Jónasson - Kraftur Bringu total poängen  7,79

TÖLT               9,0 (1) 8,5 (1) 9,0 (1) 9,5 (1) 9,5 (1) 9,17

TROT               7,5 (1) 8,0 (2) 8,0 (1) 8,0 (1) 8,5 (1) 8,00

WALK              6,0 (6) 6,0 (3) 5,5 (7) 5,5 (6) 5,5 (7) 5,67

CANT              7,5 (1) 7,5 (1) 8,0 (1) 7,5 (1) 7,0 (2) 7,50

PASS               7,5 (4) 7,5 (1) 7,5 (2) 8,0 (2) 7,5 (2) 7,50

Josefin Birkebro - Kjarni Wallberg total poängen  7,55

TÖLT               8,0 (3) 7,5 (3) 7,5 (3) 8,0 (3) 7,5 (3) 7,67

TROT               7,5 (1) 8,5 (1) 8,0 (1) 8,0 (1) 8,0 (2) 8,00

WALK              7,5 (1) 7,0 (1) 7,0 (1) 7,5 (1) 7,5 (1) 7,33

CANT              7,5 (1) 7,0 (3) 7,0 (4) 7,5 (1) 6,5 (4) 7,17

PASS               8,0 (2) 7,0 (2) 7,5 (2) 7,5 (4) 7,5 (2) 7,50

Helen Gustafsson - Borgfjörd Wiesengrund total poängen 7,10

TÖLT               7,5 (4) 7,0 (4) 7,5 (3) 7,0 (5) 7,0 (5) 7,17

TROT               7,0 (3) 7,0 (4) 7,0 (4) 7,0 (3) 6,5 (5) 7,00

WALK              5,5 (7) 5,5 (6) 6,5 (2) 5,5 (6) 6,0 (6) 5,67

CANT              7,0 (3) 7,5 (1) 7,5 (2) 7,0 (3) 7,5 (1) 7,33

PASS               8,0 (2) 6,5 (5) 7,5 (2) 8,0 (2) 7,5 (2) 7,67

Jacqueline Wahlström - Hrekkur Hålåsen total poängen 7,02

TÖLT               7,5 (4) 7,0 (4) 7,5 (3) 8,0 (3) 7,5 (3) 7,50

TROT               6,5 (5) 7,0 (4) 7,0 (4) 6,5 (5) 7,0 (4) 6,83

WALK              6,5 (4) 5,5 (6) 6,0 (4) 6,5 (2) 6,5 (3) 6,33

CANT              7,0 (3) 7,0 (3) 7,5 (2) 6,5 (5) 7,0 (2) 7,00

PASS               7,0 (6) 6,5 (5) 7,0 (5) 7,0 (5) 7,5 (2) 7,00

Gudmundur Einarsson - Döggvi Baegisá total poängen 6,55

TÖLT               6,5 (6) 6,5 (6) 6,5 (6) 7,0 (5) 7,0 (5) 6,67

TROT               6,0 (6) 6,5 (6) 6,5 (6) 5,5 (7) 6,5 (5) 6,33

WALK              6,5 (4) 6,0 (3) 6,0 (4) 6,0 (5) 6,5 (3) 6,17

CANT              7,0 (3) 5,5 (7) 6,0 (6) 6,5 (5) 5,5 (7) 6,00

PASS               7,5 (4) 7,0 (2) 7,0 (5) 6,5 (7) 7,0 (6) 7,00

Carin Riesenfeld - Svipur Uppsölum total poängen 6,45

TÖLT               6,0 (7) 6,0 (7) 6,5 (6) 6,5 (7) 6,5 (7) 6,33

TROT               6,0 (6) 6,0 (7) 6,0 (7) 6,5 (5) 6,5 (5) 6,17

WALK              7,0 (2) 6,0 (3) 6,5 (2) 6,5 (2) 6,5 (3) 6,50

CANT              6,5 (7) 6,5 (6) 6,0 (6) 6,5 (5) 6,5 (4) 6,50

PASS               7,0 (6) 5,5 (7) 6,0 (7) 7,0 (5) 7,0 (6) 6,67

__________________________________________________

P2

01      042        Anna Björnsson / Strokkur

Flugar Holtsmúla 1 7,33 7,60"

HEAT 2                                                                                             7,60"

02      114        Karolina Adler / Framtid

Ari Forstwald 7,32 7,61"

HEAT 1                                                                                             7,72"

HEAT 2                                                                                             7,61"

03      025        Magnús Skúlason / Strokkur

Lúta Dalbae 7,27 7,64"

HEAT 1                                                                                             7,89"

HEAT 2                                                                                             7,64"

04      026        Toti Arnarson / Edda

Spira Lars Eriks 7,12 7,73"

HEAT 1                                                                                             8,05"

HEAT 2                                                                                             7,73"

05      120        Sigfus Sigfusson / Járnhestur

Mökkvi Åleby 7,02 7,79"

HEAT 1                                                                                             7,92"

HEAT 2                                                                                             7,79"


____________________________________________________________

T1

01      122        Vignir Jónasson / Eidfaxi

Kraftur Bringu                                                                                             8,00

LÅNG              8,5 (1) 8,0 (1) 8,0 (1) 9,0 (1) 9,5 (1) 8,50

STEG               8,0 (1) 7,5 (3) 8,0 (1) 7,0 (6) 8,5 (1) 7,83

ÖKAD              8,0 (1) 7,0 (7) 8,0 (3) 7,0 (6) 8,0 (3) 7,67

02      049        Reynir Adalsteinsson / Falki

Blaeja Skáney                                                                                              7,94

LÅNG              8,0 (2) 7,5 (2) 8,0 (1) 8,0 (3) 8,0 (2) 8,00

STEG               8,0 (1) 8,0 (1) 8,0 (1) 8,0 (1) 8,0 (2) 8,00

ÖKAD              8,0 (1) 7,5 (4) 7,5 (5) 8,5 (2) 8,0 (3) 7,83

03      119        Sigfus Sigfusson / Járnhestur

Leiknir Övergran                                                                                         7,78

LÅNG              7,0 (4) 7,5 (2) 7,5 (4) 7,5 (4) 7,5 (3) 7,50

STEG               7,0 (5) 7,5 (3) 7,5 (4) 7,5 (3) 7,5 (5) 7,50

ÖKAD              8,0 (1) 8,0 (3) 8,5 (1) 8,5 (2) 8,5 (1) 8,33

04      153        Hjalti Gudmundsson / Gneisti

Reynir Hólshúsum                                                                                      7,61

LÅNG              7,0 (4) 7,0 (5) 7,5 (4) 7,0 (5) 7,0 (5) 7,00

STEG               7,5 (3) 8,0 (1) 8,0 (1) 7,0 (6) 8,0 (2) 7,83

ÖKAD              7,5 (4) 8,5 (1) 8,5 (1) 8,0 (4) 7,5 (5) 8,00

05      004        Ylva Hagander / Mökkur

Lenja Stykkisholmi                                                                                     7,55

LÅNG              8,0 (2) 7,5 (2) 8,0 (1) 8,5 (2) 7,5 (3) 7,83

STEG               7,5 (3) 7,5 (3) 7,5 (4) 8,0 (1) 7,0 (6) 7,50

ÖKAD              7,0 (6) 7,5 (4) 7,5 (5) 7,0 (6) 7,5 (5) 7,33

06      085        Johan Häggberg / Stormur

Sigurrós Lilla Årnebo                                                                                 7,33

LÅNG              5,5 (7) 6,5 (7) 6,5 (7) 6,5 (7) 6,0 (7) 6,33

STEG               6,5 (7) 7,5 (3) 7,0 (7) 7,5 (3) 8,0 (2) 7,33

ÖKAD              7,5 (4) 8,5 (1) 8,0 (3) 9,0 (1) 8,5 (1) 8,33

07      096        Unn K Adalsteinsson / Ofeigur

Perla Olsbacken                                                                                          7,22

LÅNG              6,5 (6) 7,0 (5) 7,0 (6) 7,0 (5) 7,0 (5) 7,00

STEG               7,0 (5) 7,0 (7) 7,5 (4) 7,5 (3) 7,0 (6) 7,17

ÖKAD              7,0 (6) 7,5 (4) 7,5 (5) 8,0 (4) 7,5 (5) 7,50

________________________________________________________________________

T2

01      133        Camilla Hed / Gneisti

Thor Järsta                                                                                                  7,79

ANY                 7,5 (2) 8,0 (1) 8,0 (1) 8,5 (1) 8,0 (1) 8,00

SLOW             7,5 (2) 7,5 (2) 7,5 (1) 7,5 (1) 7,5 (1) 7,50

INGE                8,0 (2) 8,0 (1) 8,0 (1) 7,5 (1) 7,5 (1) 7,83

02      118        Sigfus Sigfusson / Járnhestur

Hrafnfaxi Vestra-Geldingaholti                                                                 7,63

ANY                 8,0 (1) 8,0 (1) 8,0 (1) 7,5 (2) 7,5 (2) 7,83

SLOW             7,5 (2) 8,0 (1) 7,5 (1) 7,0 (3) 7,0 (3) 7,33

INGE                8,5 (1) 8,0 (1) 8,0 (1) 7,0 (3) 7,0 (3) 7,67

03      028        Alexandra Montan Gray / Ofeigur

Bragi Allenbach                                                                                          6,92

ANY                 7,5 (2) 7,0 (3) 8,0 (1) 7,5 (2) 7,5 (2) 7,50

SLOW             8,0 (1) 7,5 (2) 7,0 (3) 7,5 (1) 7,5 (1) 7,50

INGE                6,5 (3) 6,5 (4) 7,5 (3) 5,5 (5) 6,0 (5) 6,33

04      128        Hinrik Sigurdsson / Dyggur

Hrafn Holtsmúla 1                                                                                       6,80

ANY                 6,5 (5) 6,5 (5) 7,0 (4) 6,5 (4) 7,0 (4) 6,67

SLOW             6,5 (4) 6,5 (4) 6,0 (5) 6,0 (4) 6,0 (4) 6,17

INGE                6,5 (3) 7,0 (3) 7,0 (5) 7,5 (1) 7,5 (1) 7,17

05      078        Jökull Gudmundsson / Járnhestur

Feykir Knutshyttan                                                                                     6,46

ANY                 7,0 (4) 7,0 (3) 7,0 (4) 6,5 (4) 6,5 (5) 6,83

SLOW             6,5 (4) 6,5 (4) 6,5 (4) 6,0 (4) 6,0 (4) 6,33

INGE                6,0 (5) 6,5 (4) 7,5 (3) 6,0 (4) 6,5 (4) 6,33

_________________________________________________________________________

V1

01      049        Reynir Adalsteinsson / Falki

Blaeja Skáney                                                                                              7,23

TÖLT               7,5 (1) 7,5 (1) 8,0 (1) 8,0 (1) 8,0 (1) 7,83

TROT               6,5 (4) 6,5 (5) 7,5 (1) 6,5 (4) 7,5 (3) 6,83

WALK              6,5 (4) 6,0 (5) 6,5 (4) 5,0 (6) 6,5 (5) 6,33

CANT              7,5 (1) 7,0 (2) 7,5 (1) 7,5 (1) 7,5 (2) 7,50

TÖLT               7,5 (1) 7,5 (1) 8,0 (1) 8,0 (1) 7,5 (2) 7,67

02      001        Louise Löfgren / Vaengur

Glói Nöddegården                                                                                      7,07

TÖLT               6,5 (5) 6,5 (6) 6,5 (6) 7,0 (4) 6,5 (5) 6,50

TROT               7,0 (1) 7,0 (4) 7,5 (1) 7,5 (2) 8,0 (1) 7,33

WALK              7,0 (2) 6,5 (4) 7,0 (2) 7,0 (1) 7,0 (4) 7,00

CANT              6,5 (2) 7,5 (1) 7,5 (1) 7,5 (1) 8,0 (1) 7,50

TÖLT               7,0 (2) 7,5 (1) 7,0 (2) 7,0 (3) 7,0 (3) 7,00

03      004        Ylva Hagander / Mökkur

Lenja Stykkisholmi                                                                                     7,03

TÖLT               7,5 (1) 7,5 (1) 7,5 (3) 7,5 (3) 7,0 (3) 7,50

TROT               7,0 (1) 7,5 (2) 7,0 (4) 6,5 (4) 6,5 (5) 6,83

WALK              7,5 (1) 7,0 (1) 7,5 (1) 6,5 (2) 7,5 (1) 7,33

CANT              6,5 (2) 7,0 (2) 7,5 (1) 6,5 (3) 7,0 (3) 6,83

TÖLT               6,5 (5) 6,5 (5) 7,0 (2) 7,0 (3) 6,5 (5) 6,67

04      107        Nina Keskitalo / Mökkur

Ardur Lundum II                                                                                          6,90

TÖLT               7,5 (1) 7,5 (1) 8,0 (1) 8,0 (1) 7,5 (2) 7,67

TROT               7,0 (1) 8,0 (1) 7,5 (1) 8,0 (1) 8,0 (1) 7,83

WALK              7,0 (2) 7,0 (1) 7,0 (2) 6,5 (2) 7,5 (1) 7,00

CANT              5,0 (6) 6,0 (6) 6,0 (6) 5,0 (6) 5,5 (6) 5,50

TÖLT               6,5 (5) 6,5 (5) 7,0 (2) 6,0 (6) 6,5 (5) 6,50

05      151        Linnéa Vas / Vaengur

Tinna Halasum                                                                                            6,70

TÖLT               6,0 (6) 7,0 (4) 7,0 (4) 6,0 (6) 6,5 (5) 6,50

TROT               6,5 (4) 7,5 (2) 6,5 (5) 7,0 (3) 7,0 (4) 6,83

WALK              6,5 (4) 7,0 (1) 6,5 (4) 6,0 (4) 7,5 (1) 6,67

CANT              6,5 (2) 6,5 (5) 6,5 (5) 6,5 (3) 6,5 (4) 6,50

TÖLT               7,0 (2) 7,0 (4) 7,0 (2) 7,5 (2) 7,0 (3) 7,00

06      070        Haraldur Snjolfson / Falki

Bragi Kópavogi                                                                                           6,03

TÖLT               7,0 (4) 7,0 (4) 7,0 (4) 7,0 (4) 7,0 (3) 7,00

TROT               6,0 (6) 3,5 (6) 4,0 (6) 0,0 (6) 4,0 (6) 3,83

WALK              5,5 (6) 6,0 (5) 5,5 (6) 5,5 (5) 4,5 (6) 5,50

CANT              6,5 (2) 7,0 (2) 7,5 (1) 5,5 (5) 6,5 (4) 6,67

TÖLT               7,0 (2) 7,5 (1) 7,0 (2) 7,0 (3) 8,0 (1) 7,17

__________________________________________________________________________Lektionen i film-bilder

Jag och Carro var med Muni och Jalle till travbanan nu på kvällen, och de var riktigt nice! Red lektion för Liz, och i början kändes de riktigt bläääää, men sen efter ett tag kändes det verkligen bra! Då båda jag och muni hade lugnat ner oss, och kunna verkligen koncentrera oss på arbete. Muni tyckte den där hästen som höll på hoppa en massa var väldigt intressant.
Men Liz testade rida både Jalle och Muni, och snacka om att Muni såg fin ut, väldigt ovan att se nån annan på honom! Ser han verkligen ut sådär flottig ut när man rider?! O.o
Herreguuuuud vad fin han var i tölten<3
Tänkte faktiskt göra såhär nu...
tar så sjukt länge att ladda upp bilder, och en massa sånt nu... så de får bli en film med alla bilder i, sparar utrymme, och blir inte helt råddigt.
men jag hoppas att ni blir nöjda iaf! ^^
Det var sjukt kul att rida lektion, och jag känner mig mycket säkrare vilken fart jag ska ha t.ex. på traven, och hur jag ska få fram galoppen på bäst! :)
Taggar inför tävling på söndag, ska träna, träna träna! :) och sen ska Muni få vila dagen före tävlingen, kommer säkert ta och borsta honom och tvätta honom, och hoppas på att de regnar ute så man kan sätta på ett regntäcke på honom så att han inte ser allt för skitig ut på söndag! ;)

Skillnadsbild

Bild tagen augusti 2010?
Bild tagen 9 juli 2011
Muni fick se lite fjolligare ut med flätor! ^^ Tycker han var gull med det, tog ur dem efter.
Men vad säger ni, har han fått nå muskler? ;)

Nu...

...packa!
Ska fara och träna med Sparrow för Liz! ^^
Kommer lägga upp bilder på bloggen sen, taggar som tusan!
Mot T-B! :)
Har varit taggad hela förra veckan inför detta, och vidare till tävlingen som är på söndag! :D

Om 28 dagar bär det av till Thilde Höök och Hökebo på sommarläger 4! ♥
Kommer bli 5 fantastiska dagar, speciellt eftersom Carro nyss knep den sista platsen! Så det bli Anna, Carro och jag + 7 andra, ännu okända typer!
Jag kan berätta en kortfattad historia om hur det gick till när Carro fick den sista platsen!
Carro ville på ridläger, men hon hade ett hinder som gjorde att hon inte kunde fara på läger alls. Men sedan löste sig allt och så sökte hon efter läger som hon kunde fara på, hon hade velat fara med Anna och mig, men vi alla visste att det var fullbokat för länge sen... Men ett par månader senare så var Carro och jag ute och red, då diskuterade vi olika ridläger och Carro sa att hon trodde hon visste vart hon skulle, men det kändes tråkigt att åka själv.
Då helt plötsligt kom jag ihåg att jag för ett par dagar sedan hade läst att det var en avbokning på lägret som Anna och jag skulle på. Då blev både jag och Carro helt överlyckliga, eller speciellt Carro ;)
Men eftersom det var ett par dagar sedan som jag läste det så kunde ju platsen vara upptagen redan, men Carro mailade ändå och jag tror att hon försökte att inte ha allt för höga förhoppnigar!
Men hon fick inget svar dagen efter, och inte dagen efter det heller... Hon mailade igen, men inget svar kom och hon hade börjat ge upp hoppet.
Men ett par dagar senare dök svaret upp:

"Du har fått den sista platsen på läger 4 i sommar, jag bifogar info och packlista."
Något sånt stod det iaf :) Gissa om vi blev glada alla tre!?
En riktigt solskenshistoria!

Godnatt! Kram Frida

Mina favoriter

Jag älskar att fotografera, det är väldigt roligt, och det finns sånna bilder som jag är extra nöjd över och det är dessa:
(De som är ägare till de djur som är med, så får säga till om jag ska ta bort nån)
Typ alla bilder är redigerade!
Seimur - stallsofiero
Redigerad bild på Seimur, hittar mer på bloggen^^<br /> <br /> <a href="http://soclog.se/p/f.html?url=http://gandur.blogg.se/" mce_href="http://soclog.se/p/f.html?url=http://gandur.blogg.se/" target="_blank">http://gandur.blogg.se/</a>&nbsp;Seimurs Mule :)<br /> <br /> Seimur e helt perfekt att använda som "test" när man ancänder bilder på honom i ps! Han har ju sååå vit kropp, så de passar perfekt^^ :D<br /> <br /> mer hittar ni<br /> <br /> <a href="http://soclog.se/p/f.html?url=http://gandur.blogg.se/" mce_href="http://soclog.se/p/f.html?url=http://gandur.blogg.se/" target="_blank">http://gandur.blogg.se/</a>&nbsp;
Nå föl?
Fölisen :)&lt;3<br /> den har blivit sååå stor sen jag såg den sist! &gt;&lt;<br /> <br /> men jaja, sötis föl iaf! ;)&lt;3<br /> <br /> mer ser ni:<br /> <br /> <a href="http://soclog.se/p/f.html?url=http://gandur.blogg.se/" mce_href="http://soclog.se/p/f.html?url=http://gandur.blogg.se/" target="_blank">http://gandur.blogg.se/</a>&nbsp;
Kosmos Tindra - Carros häst! :)
Kosmos Tindra<br /> <br /> <br /> <br /> jajaa, jag e lite på redigerings humör, men inte så att jag orkar göra en MASSA, så de blir bara lite snabb redigering, hehee^^
Muni
Muni Från yttringe &amp; LizMuni Från YttringeMuni Från YttringeMuni Från Yttringe<br /> <br />Muni Från Yttringe<br /> <br />Muni tycker att fotboll e väldigt intressant! ;)<br /> <br />
Wynja till höger och Dimbrá till vänster
Wynja<div style="text-align: center;" mce_style="text-align: center;"><span style="font-size: xx-large;" mce_style="font-size: xx-large;"><strong>Dimbra Från Mattas<br /> <span style="color: #ff0000;" mce_style="color: #ff0000;">&lt;3&nbsp;</span></strong></span></div>
Muni
Ni som inte vet så har jag hand om Alenskur tidningen, och har några bilder som ni ska få bestämma vilken som ska få hamna på omslaget.<br /> <br /> Skriv "RÖST",<br /> <br /> Du kan även skicka in din röst till min mejl: jennykarlsson94@hotmail.com<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> BILD 4

Fido

Muni

Föl

Muni

Glitfaxi

Blev många bilder, men de får ni tåla :)

Muni<3

Muni är fiiiiin<3
Ska ut och rida honom nu, tänkte fara ut och rida honom :)

Måste bara dela med mig...

Orginalet:
Hahah! Ge henne en katt för tusan! ;)

Hejja!

Okej nu hejja vi här på de ålänska ryttarna som är på FM och har gått vidare till A-final!
Hejja Tove, Linda och Marica!! :D
Hejja hejja! :D

Grattis "Gummi"! :D

Ny seger för Gudmundur "Gummi" Einarsson och Sproti frá Sjávarborg.
Seger för "Gummi" i 250 m pass

SM FÖR ISLANDSHÄSTAR, SUNDBYHOLM: Gudmundur "Gummi" Einarsson och Sproti frá Sjávarborg blev idag svenska mästare även i P1 250 m pass på tiden 22,37.

Tiden satte de igår under de två första försöken och Gummi valde att inte rida de tredje och fjärde försöken idag.
- Sproti har varit lite halt under våren så jag valde att spara honom så att han är helt fräsch till VM, säger Gummi som ännu inte bestämt sig för om han ska rida morgondagens speedpass av samma skäl.

Även silvermedaljören Magnús SkúlasonLúta fra Dalbae satte sin bästa tid igår på 22,54 liksom de nyblivna svenska mästarna bland ungdomarna; Lovisa Enblom på Töfrar från Bolandet på 23,57 - en tid som står sig väl även bland seniorerna (tredje bästa tiden, men totalt en fjärdeplats). 

Linda Tommelstad med sin karakteristiska ridstil och 20-årige veteranen Flóti frá Dadil fick ännu en guldmedalj till samlingarna och blev svenska mästare i P3 150 m pass på tiden 15,58. I övrigt var det B-finalernas dag denna tredje soliga dag på Sundbyholmsbanan i Eskilstuna, där ett antal ekipage fick möjlighet att rida till sig en plats i morgondagens A-finaler. 

Dagen inleddes med T2 Tölt för seniorer (ungdomarna har bara A-final) där Hinrik Sigurdsson red ett harmoniskt program och klättrade en placering på Hrafn frá Holtsmula 1 med poängen 6,75. Ungdomsryttaren Johanna Wingstrand på den kraftfulla skäckhingsten Herkules från Pegasus hade höga och jämna poäng i alla gångarter i V1 Fyrgång och red också upp sig flera platser genom poängen 6,90. Det är samma uttagningspoäng som Johanna och Svartur har som leder inför A-finalen. Till seniorernas A-final i V1 Fyrgång tog sig Louise Löfgren på Glói fra Nöddegården genom poängen 7,10.

Hannah Steele och och Hrapi från Häglinge gick vidare i T1 Tölt för ungdomar med 6,44. I samma gren för seniorer Johan Häggberg och Argeisli från Hestabet skickade rysningar till publiken i den ökade tölten som var enorm och gav bland annat en 9:a från en domare, men det räckte inte. Istället belönades var det Hjalti Gudmundsson som knep A-finalplatsen på 7,39 med bland annat tre 8:or i momentet ökningar på långsidorna på kolsvarta hingsten Reynir frá Hólshúsum som glänste i solskenet.

I F1 Femgång var det Carolina Denckert på Blida frá Akureyri som gick vidare genom att vinna B-finalen på 5,76 medan i samma gren för seniorer gick två ekipage vidare till A-final eftersom både Jaqueline Wahlström på Hrekkur från Hålåsen och Gummi, som nu red Döggvi frá Baegisá, fick poängen 6,81 vilket ger sju ekipage på banan imorgon i en troligen otroligt spännande femgångsfinal.

______________

Såg på fb, att inger hade filmat den där ritten mellan Magnús och "Gummi"... fyyyy17 vilken fart de båda hade! :)Ni glömmer väll inte?

Tävling nr 2

http://ishestarna.blogg.se/2011/july/vinn-en-malad-bild-ny-tavling.html#

Trivselfläckar

Många snackar ju om de här med trivselfläckar, är det en myt? eller är hästen apelkastad?
Vissa tror att när hästen trivs får den fläckar i pälsen, de får dem mest på magen och rumpan i så fall, men jag tror inte på det iaf, fast det skulle ju vara lite kul! Eftersom Muni har sjukt mkt "Trivselfläckar" nu, mot vad han har på den bild som jag fick av ägaren.
Vissa får de, vissa har det, och vissa har det bara på sommaren eller de syns mest då. Eftersom det inte syntest nått på vintern på Muni.
Men jag tror det bara är nån som har hittat på "Trivselfläckar" för att de vill att ens häst ska trivas hahaa! ^^
vad tror ni riktigt?
Men bara för att...
Muni före han kom, och ägarens bild
Muni med massor av "Trivselfläckar" och denna bild är tagen igår

Visste ni att..

...en hästs normala andning ligger på 8 till 15 andetag per minut.
... I världens äldsta hästbok "Xenophons" stod det att det bästa underlaget i en box var kullersten. Stenarna masserade hovarnas stråle på ett positivt sätt!
...En häst tuggar ett kilo hö upp till 6000 gånger
... Världens första hästsko vad faktiskt gjord av våt råhud som fick torka runt hästhoven.
... romarna var de första som började använda metall-skor
...om er häst rymmer ur hagen och den blir skadad t.ex. påkörd så täcker inte försäkringen om den inte har reflexgrimma på sig.
...Ledarhästen i en flock är oftast ett sto.
...Fölets ben har nått 90 procent av sin vuxna längd redan efter ett par månader.
...om det händer nått i transporten med hästen, att den blir skadad eller nått annant så täcker inte försäkringen om den inte har lädergrimma på sig
Lite såhär allmänt... ^^

Globen 2007

Dimbrás pappa är med, han är skimmeln med "världsmästarna" som visar pass i slutet! :)
Och den hingst Cia har tänkt betäcka Freyja med Sóldan, så visar galopp

Tävlingslåtar och träningslåtar

Jag brukar ofta eller försöka när jag kan träna med musik, Kommer sätta betyg på alla låtar, med hjärtan, från 0-5,
De låtar som finns på min träning och tävlingsskiva så är:
Världens bästa tävlingslåt eller?
Sjukt kul att rida till, och jag blir skit glad när jag rider den, blir lixom baa... "Nu kör vi!!" Blir själv att nynna på denna låt,och redan när jag tränar inför en tävling och tränar med denna låt är jag skit nervös i början men sen lägger det sig helt när jag börja nynna och sjuna för mig själv, blir inte heller okoncentrerad på ridningen, blir att nu kör jag mitt race, och det går som det går. Men vi är här för att göra det bästa!
Äslkar denna låt,kommer ihåg kvällen då jag bad om hjälp om tävlingslåtar då fick jag denna, freedom call och nån till "dam dobido dam do bi do...? helt konstig?" men tack Wiken :D
Hallå? denna låt måst man ju bara gilla? Bra ärevarvslåt och det är nästan som en nationallåt för oss islandshästryttare ;) Gillar denna låt grymt, och den passar väldigt bra i de flesta grenar! :)
En låt för den som har lite rockigare häst? ;) som verkligen sticker ut ? Jag tycker själv när jag kollade skritten med mig och muni såg de ut som om han sku head-banga lite hahaa^^ skojja, men de är skit kul, tycker att låten gör en stor sak, ekipaget ser mkt maffigare ut med denna låt! Rekommenderar denna låt i 4g eller 5g
Bra låt såhär övrigt? Men gillar den sjukt mkt, den är så poppig, och jag gillar verkligen både moderna låtar och gammmmmla låtar, gillar denna för att den passar de flesta hästar i takten! denna låt passar  till 4g el 5g
Eurodancer - DJ Mangoo<3<3<3<3<3
Hahaa gillar denna låt skarpt, blir alltid och skratta när jag rider denna låt för börjar tänka på "Sova en timme, vaken en timme, sova en timme..." o.s.v, och har roliga minnen från denna låt! grymt kul och passar i tölten helt perfekt har sväng i sig och speciellt i ökade tölten! :D
2009:s 25 mest spelade låtar - Dj Earworm<3<3<3<3
"I know you want me...POP!", denna låt är grymt bra!
Trevlig att rida till, och passar bra till "det lite lugnare tempo-hästen", get it?
de kanske inte direkt passar till sånna hästar som är maffiga i steget och takten och har fart på sig.
Som sagt den är trevlig att rida till, men den passar inte så bra till Muni, eftersom han gärna har lite fart i sig, och har verkligen GO i sig!
Warriors of light - Freedom call<3<3<3
Börjar alltid först tänka "We will rock you" låten, i början! men gillar den skarpt har ett perfekt tempo för en SNABB passhäst som verkligen har det där extra i sig, och i resten av gångarterna. Passar fint till i Tölt och 5g,
den är lite lugnare ibland, men ibland blir de att köra så de ryker! Den passar inte direkt till t.ex. T7 pga. att de är arbetstempo tölt i början, och de går så snabbt i låten i början så de passar inte alls ihop! :S
man ska nog köra i de gångarterna som är snabba med denna låt! ;)
On the floor - Jennifer Lopez ft. Pitbull<3<3<3<3
Love this song!
Låt för de lite lugnare men ändå lite "pooower" i sig, passar bra till T7 klassen, eftersom den är ganska lugn i början och ökar tempot senare. Har alltid haft en lite kärlek till pitbulls låtar, eller de han är med i, lätt att få de i huvve! ;)
We R who we R - Ke$ha<3<3<3
Braaaa låt!!!
Passar även bra till tölt programmen och 4g, den är ganska lugn men ändå har det där extra i sig! Blir verkligen framåt när jag hör låten, man blir så glad av att höra sån här musik! :)
Live is life - Opus<3<3
Klassiker? Absolut, och sånna gillar vi
Rap das armas<3<3<3
Hur mkt på G blir du inte på introt av denna låt då? Herregud känner mig redan nu att jag vill upp på Muni och köra så de ryker i tölten, fyyyytusan vad sköööön denna låt är! man blir så jäkla glad, det är sånna låtar man ska ha, man ska inte ha dystra låtar! :)
Dj got us falling in love again - Usher ft. Pitbull<3<3<3<3
Pitbull *host host* ;)
Nämen denna låt är för den häst som vill köra ganska långsamt i början men som kan verkligen köra så de ryker senare, gillar låten skarpt! :)
American Idiot - Green Day<3<3<3<3<3
Fyyyytusan vad denna låt är bra passar perfekt för hästar som kör pass, och då ska de inte vara nån långsam pass heller! ;) Riktigt snabb ska de vara, man kan köra denna låt vid en uppvisning då man ska visa passläggningarna!
Och den passar till tölt åxå, för de som är lite snabbare och har verkligen den där "pooow" i sig, som Muni *host host* ;)
Nämen Muni har en bra och stark tölt, <3 ...och ibland lite för snabb, men de har han inte fattat ännu! ;)
Apassionata grejs?<3<3<3
En lugnare låt, men denna passar bra vid uppvisning där de ska ta de lite lugnare! :)
Bumpy ride - Mohombi<3<3
GRYYYYYYYMMMMMMMMA MOHOMBI!!!! <3
bra takt, bra fart! bra bra bra bra! :)
Sandstorm<3<3<3
Klassiker?! ;D
Denna tror jag du inte missar en ändå gång på en tävling speciellt i Sverige, brukar användas vid alla möjliga grenar, har hört den mest i finalerna iaf! Den är såååå tuff, lixom man blir verkligen taggad inför finalen när man hör den här låten! :D
Genom eld och vatten - Sarek<3<3<3
Lugn och glad låt!
Mikrofånkåt - September<3<3<3
Braaaa låt! :) ... orkar inte skriva nått! hahaa^^
Eye of the tiger - Survivor<3<3<3<3
GRYMMMMMMTTTTT BRA!!! :D
Waka Waka - Shakira<3<3<3
Glad låt! :D
Pirates of the Caribbean<3<3<3<3<3
GRYMT BRAAAA!! LOVE IT<3
PEPP LÅTEN 1:#

Ärevarvslåtar

ååå det finns inte bättre än när man får rida ärevarv, det är sjukt kul!
Och vad är inte bättre än när hästen själv känner på sig att den är bland de bästa?
Mina favoriter iaf, och som även är vanliga:
Min nya favorit:
Blan ärevarvslåtar vill säga, och väldigt bra tävlingslåt! :)
Resten är väll ok? men Á sprengísandí är väldigt ok! :D

Aegidienberger look a like Islandshäst

Aegidienberger är en hästras av ponnytyp som härstammar från Tyskland. Rasen är ganska ovnlig utanför Tyskland men är väldigt populär i sitt ursprungsland. Detta beror mycket på grund av det tydliga släktskapet med Islandshästen som syns i både utseendet och med den extra gångarten, tölt, som Aegidienbergern även har ärvt.
Aegidienbergerponnyn har utvecklats sedan 1981 tack vare två män, Walter Feldmann Sr, och hans son Walter Feldmann Junior. Detta året fick de båda männen tillgång till peruanska pasohästar, välkända för sina extra gångarter. Målet var att utveckla en snyggare och mer ädlare ponny som var väl lämpad för ridning med en extra gångart, men som även var bättre anpassad för Tysklands kallare klimat. De peruanska pasohästarna korsades med importerade Islandshästar som har ett kraftigt motstånd mot kyla och dåligt väder. Resultatet blev en lite ädlare ponny som fortfarande behöll många drag och den speciella gångarten tölt från Islandshästen som var oerhört populär i Tyskland. 1994 blev rasen officiellt godkänd och en stambok öppnades för rasen som enbart var öppen för korsningar mellan Aegidienbergerponnyer och islandshästar eller peruanska pasohästar. Stamboken öppnades igen år 2004 för andra hästar med islandshäst eller peruansk paso i blodet för att få upp antalet hästar.
källa: wikipedia
Vad är vad??
Aegidienberger rasen liknar sjukt mkt på islandshäst rasen och har även tölt
Rasen har även islandshästblod i sig, så det är kanske inte så konstigt? ;)


11-17 juli

måndag: Träna med Sparrow, för "privattränare" ;)
tisdag: Rida ut, och träna på de läxor vi får från gårdagen
onsdag: Träna på volten lite, och skrittar av honom och arbetar lite i skritt en kort runda
torsdag: Longering på volten, speciellt med traven
fredag: Skritt-trav och tölt arbete med mycket flyttningar, och testa nån galoppskänkel och se att han lyssnar
lördag: Gör rent all utrustning, och packa allt klart! Och hämta transporten, *kom ihåg kamera* tänkte ta lite fotton och visa vad jag gör inför en tävling! :)
ska fixa en packlista om en stund så får ni se vad jag ska ha med, ska ta med så lite som möjligt, men de som är riktigt nödvändigt!
söndag: Fara till Sverige och tävla med Muni, ett lycka till?
______________________________________________________
Munis och min tävlingsoutfit
Hästgrejer:
Sadel - Top Reiter, syrrans sadel
*Höökstränset + standardtränset
*Tävlingsschabraket- vunnit de från en bloggtävling!
*Boots, Svarta och vita! KOM IHÅG! Måst fara in till stan och byta ut mina svarta boots som jag vann, de är för små, vann de i storlek S...
*Ryktlådan
*Fleecetäcke
*Regntäcke (Ifall de regnar)
*Lädergrimma + grimskaft
*Hink
*Vattendunke
*Skjorta/ t-shirt
*kavaj
*beiga ridbyxor
*Chaps
*Skorna
*Spö
* Pass + vac. och alla andra grejer!
* och ofc MUNI! :)
Tror det var de mesta faktiskt? jag kommer inte på nå mer, men de kommer väll! ^^
ska ha lite ombyte kläder och skor åxå
btw. kommer kanske få se min absoluta favvo hingst Reynir frá hólshúsum, underbar!

Ridturen i bilder

Det är bra att se ridbilder på sig själv måste jag säga, för nu ser jag att jag måste...
...titta upp!
...höja händerna, ha dem inte så långt ner
...räta upp mig
...sätt ner de där hälarna
_________________________________________________________
Trav på volten
_________________________________________________________
Kort tempo tölt
_________________________________________________________
Mellantempo tölt
_________________________________________________________
Trav
_________________________________________________________
Ökad tölt
_________________________________________________________
Blev några bilder iaf! :)

Svettigt värre...

Jag och min lillebror fick ett löfte av våra föräldrar, om vi plockade in hela vår vedhög på 7 timmar så skulle vi få 70 euro var! Här om dagen vart det klart och vi gjorde det på 5 timmar ungefär ;)
Är jätte stolt^^ Haha... Det var ganska mycket ved att ta in, så jag är glad att det är över. Och så fick vi en lite bonus på 5 euro ;)
Här var det full proppat med ved som skulle...


...In hit! Här är arbetet Klart! ;)

Det blev lite svettigt att jobba ibland, men det är inga problem när man bor 100 meter ifrån en egen ägd strand!
Den är jätte fin, finns en sand bit också. Den är ganska långgrund, men det fina är att man kan gå ut på 2,5 meters djup, minst, utan att ens skymta lite sjögräs! Bara sand! :)

Kram Frida

REEEEN, eller inte...

Idag har jag och Anna duschat ett stycke häst, eller två..! :) Dock blev bilderna på Liam lite failade eftersom jag hade för lång slutartid/för lågt bländar tal. Men Jag slänger upp lite oredigerade bilder ändå...
Liam roade sig med att tugga på min cykel medan han väntede på sin tur att bli tvättad ;)


...Han var inte ren länge...


En nöjd, skitig ponny!

Blir inga fler bilder för nu, men söta var dom nog måst jag säga!

Kram Frida

Exteriör bild

Sommartjock och söt, de är Muni det! :)
Var svårt att få 1 bild då han stod stilla, eftersom de var så mkt äckel päckel runt om... :S

"Bett- hållaren" Muni

Hahaaa hade så kul åt Muni, borstade honom riktigt ordentligt med bara ett träns på eftersom jag skulle fixa en exteriörbild på honom sen, och tänkte att jag sku ta bort tränset emellan åt för att på pannluggen så snygg som möjligt!
Såhär såg de ut:

3x4m ridgrejer...

städade ur garaget hos syrran och adam idag, lite före jobb, sen efter åxå.
När vi plockade ut alla ridgrejer tog de upp 3x4 m utrymme... och då är de endast 2 sadlar, många täcken totalt kanske 8st? massor av grimmor, träns, lådor fulla med övriga grejer, salvor, boots, cia har 3 klockor och ett par läderboots, jag har 2 par klockor, m.m.
Asså de är sjukt mkt grejer, och då ska man tänka på att de Muni fick med sig så är 1 schabrak, 1 sadel, 1 träns, 1 grimma + 2 grimskaft, hönät, transportskydd... tror inte de va nå mer? Sen har jag köpt en massa extra. + att Syrrans grejer var med åxå.
(Cias) Boett regntäcke i påsen, ett rosa fleecetäcke från Horze hur sött som helst! :D
Sen ligger de även en lädergrimma + ett rosa grimskaft i den lådan. De där är hennes ""transportgrejer" hahaa^^
(Cias låda) Här i ligger allt möjligt från borstar till massa grejs? Hon använde den lådan förut som sjukhuslåda till Dimbrá.
(Cias) Fleece täcke, med nå "nätliknande" tyg, de blåa alltså
(Cias) Regntäcke, Thermo Master köpt på Hööks, fiiint! :)
Dimbrás regntäcke tror jag att de är?

(Cias) regntäcke + grimma, från Horze, GILLAR!!! :D
Freyjas snygga täcke och grimma, sött<3

Grimmor + träns i massvis! >< Mina grejer

(Mina) Benlindor och hönät som ligger på schabraken

(Mina) Täcken, fleece, regn och vinter täcke! :)

(Munis) Transportskydden

MASSOR AV GREJER!!
Hittade även den där gröna borsten! :D

Blev helt fullt!

Champion


I´m on a horse


5 saker ni kanske inte vet om mig...heller

Jag gör som Jenny, fem små sanningar om mig, bara på skoj! :)
Antingen om hästar eller inte...
1. Jag är extremt lat, har extremt dåligt minne och ganska dålig hörsel.
2. Jag är väldigt envis, speciellt med hästar, eftersom att jag håller väldigt hårt på att hästen ALLTID ska göra som JAG vill! Synd bara att mitt tålamod är lite skört...
3. Jag behöver egentligen glasögon för mitt ena öga typ, jag har typ 0,2 på det vänstra, men ganska bra syn på det andra. Fast jag störs inte av det, har aldrig fått ont i huvudet eller ngt av det i alla fall :)
4. Okej... alla mina kompisar vet det ju, såklart, men kanske inte ni okända bloggläsare om det finns några såna där ute? ;) Jag har en liten irriterande lillebror som är ett år yngre än mig, och ALLA hans kompisar behandlar mig på samma sätt som honom! Så jag har det tufft här hemma ibland... hah

Och sedan det sista, kanske mest ointressanta, men något som ändå är en stor del i mitt liv och har varit det i ungefär ett år nu, om jag inte sagt det redan?

5. Jag är en...
HARDCORE BELIEBER ♥
Forever, och det kan man inte ändra på, jag är besatt, och han är UNDERBAR!
Ha det gött!
Kram Frida

Fråge svar

Svar: Hausti är inte min, även om jag önskade det. Han är ju till salu, men mina föräldrar är inte intresserade alls och dom tycker att jag är för ung för att ta hand om en häst själv. Dom har kanske rätt?
Men tills de ändrar sig så hoppas jag att ingen kommer och köper honom... Men om någon ändå skulle göra det så vet jag att han skulle få det bra, eftersom jag vet att hans nuvarande ägare aldrig skulle sälja iväg någon av sina hästar till ett hem som verkar det minsta misstänksamt. Bara det bästa är gott nog!
Men som ett ordentligt svar på frågan:
Hausti är inte min, men det är bara jag som rider honom just nu. Men jag skulle ändå inte säga att han är min foderhäst, eftersom jag inte betalar något, eller sköter något med honom förutom ridningen! :) Och det är jag väldigt tacksam över att jag får göra!

Kram Frida

Blö

Jag har nada inspiration till något just nu, känns svårt att blogga om bara hästar just nu eftersom det inte händer något speciellt inom hästvärlden för mig just nu... Hausti är som vanligt, Gola är som vanligt och Liam är som vanligt. Nada.
Och vanligt är tråkigt, eller hur?
Dock så pågår det så mycket annat för mig just nu, men vi har ju tidigare fårr kritik för att skriva för lite om hästar, så vågar man blogga om annat? :s

Kram Frida

5 saker ni kanske inte vet om mig...

... jag älskar täcken, grimmor och träns till hästar, skulle vilja ha massor! Spelar ingen roll om jag redan har en modell vill gärna ha flera!
... jag älskar skor, skofanatiker, speciellt klackar! har 20 par skor hemma, fler är på kommande!
...första hästen jag trillade av var en islandshäst på midgård då vi skulle trava barbacka första gången
...Blivit mycket tillfrågad om att ta andras hästar på foder, eller sköta om bara för de tycker att de jag har haft har blivit så fina efter jag har haft dem
...Efter handels tänker jag fara till island och utbilda mig och träna islandshästar vid någon stor gård? Som har att de utbildar ordentligt?? ;)

Nytt träns

Äntligen har hööks fått in ett nytt islandshäst träns, dock får denna även en diss... inte alls snyggt... :S
okej det dinns inte så många snygga islandshäst träns, Munis är ett vanligt som sjukt många har, typ standard islandshästträns.
Men Freyjas är sjukt snyggt, de är ett top reiter flätat, vitt och svart. Sjukt fint :)
typ såhär:
Detta är vad jag kallar standard islandshäst träns
(Klicka på bilden för att kunna se den större)
______________________________________________________________
Jag har fortfarande inte bestämt mig vilket träns jag ska använda på tävlingen den 17 juli?!
Kommer ha med båda, men är väldigt osäker vilket jag ska använda!
Standard tränset ser ni på bilden ovan, hööks tränset ser ut såhär:
Dock kommer jag byta ut pannbandet om jag hinner få hem mitt kyro 2 delande pannbandet...
ska beställa imorgon om jag får tid! Ska ha den i sapphire eller light sapphire... har inte bestämt mig ännu! ><
Vilket träns?
Free surveys

Bloggtävling, vinn ett Crown View-schabrak

Hallå vem vill inte vinna??!! :D
De är så sjukt snygga schabrak om jag vinner vill jag ha de blåa med Crystal strass! :)
Ska även beställa hem ett 2-delat pannband i färgen sapphire eller Light Sapphire, vet inte riktigt med de är iaf SJUKT SNYGGT! :D
Då sku de ju passa ihop med ett bått schabrak åxå! ;)
LÄNK TILL TÄVLINGEN: http://sallberglina.blogg.se/2011/july/i-samarbete-med-kyro-riding-gear-vinn-ett-cr-1.html
(bilden är även länkad)

Vill bara säga...

...FYYYYY*ANNNN!!! Vad muni var fin idag!!!
<3

Ridning + fotboll

Nu ska jag ut och rida, tar mamma med mig som fotograf, blir fotbollsmatch sen....

VM i österrike

Svenskägda stoet Raudhetta frá Kommu kommer att representera Island på VM i Österrike i avelsklassen för 6-åriga ston
Raudhetta bedömdes på det nyligen avslutade Landsmót, där hon kom trea i sin klass med 8,65 för ridegenskaper och totalt 8,43.
Raudhetta är efter den populära fyrgångshingsten Alfur frá Selfossi. I sommar föddes ett föl efter Raudhetta och högt bedömda Tenór frá Túnsbergi, med hjälp av ett surrogatsto.-
snygging till häst! :
kolla här för att se mer bilder på henne:
http://www.backome.se/Backome/Raudhetta_Bilder.html#10
_____________________________________________________
Andra hästar som ska med som representerar Sverige:
Hingst 5 år: Þengill från Jan-Pers, ryttare: Sigfus Sigfusson
Sto 5 år: Ásdis från Knutshyttan, ryttare: Vignir Jónasson
Hingst 6 år: Dreki från Lind, ryttare: Johan Häggberg
Sto 7 år och äldre: Frisk från Knubbo, ryttare: Vignir Jónasson.
och ofc Prins från knutshyttan som just nu är Sveriges högst bedömda hingst, han var världens högst bedömda ett litet tag tills årets landsmót gick igång, då Spuni frá Vesturkoti gick om, och de är bland hingstarna endast, och Spuni har totalt: 8,87. Den som leder hela alltihop i poängen är stoet Lukka från Stora-Vatnskarð med totalt: 8,89

F5

klicka klicka klicka!
om ni inte ser den nya headern!! ;)
F5

Jobbigt :(

Guud vad det känns jobbigt att blogga när man inte vet vad folk vill se? Bilder? Fler texter? Stallet? :/
Kan ni inte berätta lite om vad ni vill läsa? :)

Det skulle underlätta! ;)

Tölt & trav

Gillar munis tölt :)<3
Muni i trav<3

Putsat :')

Här ser ni ett skinande rent, nyputsat träns!!
Haustis ;)
Kram Frida

Muni träning

Herregud vad fin han var idag, testade min och munis läxa! :)
Snacka om att han blev fin i traven nu måste jag säga, 6,0 trav de där! Bara vi håller den sen på tävlingsbanan.
Han längde på stegen riktigt ordentligt. Och fin form hade han åå, inte för lång och inte för kort, lixom att han tar i bogen.
Han hade en perfekt fin form, och arbetade så i flera varv, fick inte kort på den eftersom de går inte att ta så många foton när man ska koncentrera sig på hästen.
Tyvärr blir de inte några bilder nu...
Eftersom jag inte fick några ordentliga bilder bara suddiga sen när han verkligen fick den där "6,0 poängaren" så började det regna... så jag satt kameran åt sidan invirvlad i min regnjacka...
-
Red honom åå lite, snacka om att han kändes fin, och han har verkligen blivit stark i alla gångarterna, och kan verkligen arbeta sig fram, och så positiv. Finfina Muni
#Minnet#

LYCKA TILL!

Måst säga LYCKA TILL PÅ FM!!
Rebecca, Niina, Linda och Marica! :D
Ta hem hela alltihopa nu! :D

Bara för att jag älskar Jenny!

...och bara för att jag inte älskar Mohombi (ja, man kan faktiskt annat än att älska honom ;) ) så tänker jag lägga upp ett par av mina gamla, sönderspelade favoriter! Har väldigt bred musiksmak... Gillar allt från pop till dubstep typ ;)
De är bara några av mina favoriter, sen så blev det lite rörigt med vilken låt som e vilken... Men hoppas jag fick d på grej ;) Njut!
Kram Frida

Morgondagens planering

el. dagens då? haha^^
blir att stiga upp vid 10-11 tiden? Äta lite, sen blir de att städa garaget och fixa lite där inne, och medans Adam och Cia går ut och går med "mosters gull", så kommer jag hålla på med Muni, enligt läxan vi fick av Liz.
Tills dess borde jag vara ganska klar till 16 tiden? Då jag sticker på jobb och är där hela kvällen!
Tänk om jag sku ha varligt ledig imorgon? de är ju stress-måndag... alltså missar jag golfen och fotbollen imorgon... :/
Och jag gillar då inte mina jobb tider denna vecka, men får lov att överleva med de!
Borde ha fått min lön för juli månad på lite mer än 800€, och då ska man tänka att jag knappt har jobbat nått? varit ledig 3-4 dagar i veckan!
De är fiiiiiint de ;)
Så denna månad måst jag tjäna mer än 1000€ åtminstonde eftersom jag jobbar nu 5-6 dagar i veckan, money money money! :)
Blir att fara till grönan med Pamela i augusti sen, och sedan fara en gång till och shoppa loss i stockholm, gillar läget.

Sugna?

Fick ett nytt träningstips av Liz idag, då hon var hit och träffade Cia! Hon kom och hjälpte med Muni lite! ;)
Så är ni sugna på lite bilder på honom imorgon? Han ser kanon fin ut i traven! :D
De är mycket markarbete och longering och ridning! :)
Fina killen!
SVARA GÄRNA!! :)
Bilder på träningen imorgon?


FreePollKit.com

Bus med "C" och "H"... ;)

Hemma efter en riktigt trevlig ridtur, bara för att leka lite får ni gissa vad jag har gjort, okej jag visst det är ganska enkelt och säga "ridit", men vad för hästar?
De som gissar rätt först får en länkning! ;)

LÄNGTAR LÄNGTAR!!

Oj herregud vad jag börjar längta... det börjar kännas nära nu...
:DDDDD

Genius!

Mohombi, vad mer ska man säga?
Han är ju helt klart bäst! :D
Coconut Tree
Man kan inte göra annat än att älska honom, underbar :)

Billigt och bra

Jacson Caya Check Softshelljacka
Jacson jacka för 399;-
Roping ridbyxa
Ridbyxor - 450:-

Voltarbete

Testade lite med inspänningstygel på Muni idag då vi sku bara vara och träna på volt, och de gick riktigt bra.
Började med lite från marken och så och sedan "kyssa stigbygeln" som vanligt, och upp på ryggen och gör desamma, sedan flyttade jag honom ganska mycket, och få honom lösgjord innan vi började ordentligt.
Blir bara små bilder hehee...
outfit:
Schabrak - Hööks
Sadel - Top Reiter (syrrans sadel)
Boots - Mikis häst & fritid
Träns - Hööks
-
Jacka - vet ej? Julklapp
Hjälm - Hööks
Ridbyxor - Jacson
Ridskor - Hööks
spö - Köpt från en marknad på toftinge

28.06.11

Var och kollade en stund före jag sku på fotbollsmatch, på frida,carro,mandsk som red lektion + 2 till. Måst säga först att det var sjukt länge sen jag var dit till midgård! Och Snotra ser sjukt mkt finare ut, mycket smalare dessutom! :)
Hon såg riktigt söt ut, jag sku nästan kunna ta hem henne, fast de var ju de att jag gillar valacker mer hähää^^
Ingen sto männsika ;)
Och måst även tillägga att jag inte kände igen Fengur heller?! Vad tusan har hänt??? hahaa^^
Och jaaa bilderna är oredigerade och de är fotograferade i ett ridhus, YeY!
Okej de blev inte så många bilder hehe.. men vad ska man säga "Ridhus är de bästa stället att fotografera hästar i rörelse"... 

Nu...

Sitter i soffan hos syrran och adam, riktigt trevligt! Vi ska kolla på film, the hangover 2
Kommer visa bilder från träningen från voltarbete, kan redan säga att han kändes okej, de är den där jäkla bogen som sticker ut ibland... men det går ofta, de är bara de att jag blir att glömma mig ibland! hahaa^^

Voltarbete

ska precis ut och rida, har ni lust att se nån bild sen?? :)
Syrran kan säkert knäppa några kort med min kamera eftersom jag tänker vara precis utanför huset, perfa!
Blir ganska mycket arbete på att flytta honom, och få honom mjuk och sedan lite töltarbete och trav, ingen galopp idag!
Kan fara ut i morgon så han får sträcka på sig lite, men då är frågan vart ska jag rida? En av de bästaste vägarna är ju förstörda tack vare hon där med hundarna... tur ändå att hon bor ganska långt in på den vägen så jag kan rida lite fram och tillbaka före, utan synhåll från hennes hus, NICE.
det är 15 dagar kvar till tävlingen, de gäller att träna ordentligt, och försöka banta ner muni så mkt som möjligt.
-
Var just åxå och fixade en ny volt på åkern, där de är gräs upp till nacken på en, överdriver lite hähää, men på ett ungefär, de är skithögt! Så satt dit gräsklipparen Dimbrá och hon var bara glad över att kunna hjälpa till.
-
Men nu ska jag dra ut till heppen och träna lite! :)

Anmälan

Nu blev det så att vi sku anmäla henne, jag tycker det är rätt!!
Nog för att de inte riktigt har hjälpt förut när andra har försökt... men hon där är en jäkligt läskig kvinna.... :S
asså hon med den där hunden som jagade mig och muni!

Fyyyyy*annn!!! Nu är de klart

Att de ska finnas så hemska och falska människor i världen som verkligen vill förstöra för en!
Nu tydligen måst jag fara till mamma och blir utlåst från pappa... eller marika då kanske jag ska säga?
Jaa visst lever jag ett trevligt liv? Får inte va glad eller nått före jag ska fara på jobb! Hon beter sig som en 3 åring,tar tv kontrollerna ur handen och säger "nåssådå får du inte se på tv?!" Hur j*vla moget är det?
Det är verkligen som om hon blir glad av att andra människor såras...okej visst jag blir bara jävligt irriterad när hon gjorde så...men annars så hon gillar verkligen att nojsa om mig? och vad jag äter tydligen???
Hon kan inte lyssna på vad nån annan säger, hon säger verkligen i sina ord att hon vill inte ha mig där!

5 saker jag INTE gillar - hästväg

*Bortskämda ryttare
*Hästar som sätter ner huvudet och äter gräs när man rider
*Hästar som har "ridskolehals"
*Ryttare som tror de vet allt
*Ryttare som SÅGAR ner hästen i form...

KUL! :D

Hahaa vad roligt att vi ligger såhär bra inom hästsport kategorin!

Planerar...

Funderar på att fara till travbanan och träna igen? Skulle vara kul, Nån som hänger på? ;)
Carro du måst komma med hahaa, skit kul att fara med dig! :D
Planerar även att ta dit Malin och hålla en lektion, skulle sitta fint! :)
Annars så tar jag henne till sund bara, och tränar lite på grusplanen, sku verkligen villa ha lite hjälp och så före vi sticker till Sverige och tävlar, taggar som tusan :D

Just det...

Tänkte bara säga att den här veckan var jag bara till Gola och Liam en gång, eftersom jag inte kunde komma i måndags då jag red kurs och jobbade och idag skulle vi inte komma dit eftersom det skulle komma lite barn som vill pyssla med hästarna hela dagen :) Så i tisdags var jag och Anna dit och i måndags var Anna dit själv!
En snabb uppdatering om dom bara, och så kan jag slänga upp två gamla bilder på dem också!
Dessa bilder är också från april.

Kram Frida

Trött nu...

Jag behöver sova, d vet jag... Inatt så kom jag hem klockan 02.00 från en närliggande stuga, va där me ett par kompisar men jag orkade inte sova över ;) Sen vaknade jag av åska nån gång inatt/morse, sen blev jag väckt av min mobil klockan 11 och låg o messade en stund, sen somnade jag om och vaknade igen klockan 14.15! :s
HAr inte sovit så länge på ett tag... Men jag är ändå ordentligt trött nu, har ju simmat med Hausti och det var ganska utmattande, sen var det jobb ikväll också!
Men roligare saker; Hausti gillade vatten ännu och han KAN simma! :D Jag hade ingen aning om vad han skulle hitta på när det blev lite djupare, men mitt lilla gulle simmade bara snällt :') Han lekte en liten lek med vattnet också, han liksom sträckte på halsen, tryckte ner mulen i vattnet  och började trava lite, sen så blåste han genom näsborrarna! Hahah, gullehest ♥
Sen var det en timme jobb, inte så tungt dock, vi tog bara upp 250 kg potatis. Vanligt vis så brukar d va rund 650 kg så d va bara lite jobb ;)
Blev en liten bild på Hausti från april! Gud han ser ut som en liten fölis!
Visst ser han liksom ut som ett litet barn? :')

Kram Frida

Sjöhästen

Ska ner till sjön och simma me lilla Hausti idag! Han älskade att plaska i vattnet senast så jag ha tänkt gå ut lite längre i vattnet den här gången faktiskt! Ska bli jätte kul! :D
Han är dock lite rädd för vågor... Men det blåser inte så fasligt idag så det ska nog gå bra :)
Hoppas på att få med mig Carro och Jalle också. Skulle vara kul med sällskap :DDD
Taggar jätte mycket...
Kram Frida

Jobb...

Man jobbar för att kunna leva... stämmer de? :)
jaja ska börja ta på jobb precis just, och jobbar till 10 ikväll? beroende på hur länge de tar att städa undan allt efteråt, sen blir det att bara fara hem och sova, för att man ska på jobb imorgonbitti igen...
Efter de så är jag ledig fram till på måndag kväll!
sköööönt, så de blir att fara ut med heppen och träna honom lite, för allt är ordnat nu för sverige tävlingen! :D

Köpes!

Jag söker efter ett par Jodphurridbyxor, om nån har till salu? :)
storlek: 38 tror jag? Kanske blir en liten update här, för jag tyckte om syrrans ridbyxor, och sånna sku jag kunna ha ett bra tag framöver så jag ska kolla storleken där! ;)
Men tillsvidare 38! :)
Och det viktigaste av allt! Är att de ska ha olika färger på mocka- tyget, get it? och inte rutiga eller nått mösnter de ska vara helfärgade, och de där med "olika färger på mocka-tyget" och de vanliga ska ändå passa ihop, som på bilden, de är fiiint! :)
Och att de är helskodda helst!

Favoritställena!

Jag har många ställen jag skulle vilja fara till i Sverige, nu tänker jag på islandshäst stall!
Det är då
Örnäs Islandshästar - Ett fantastiskt ställe, och jätte fint! Gillar verkligen deras oval bana. Och de har snyggingarna Arður frá Lundum II och Fjörnir frá Hólum.De har inte bara islandshästar, de har iaf 2 snygga lustiano hingstar, sjukt fina :) de är de jag såg när jag var dit! Fast Fjörnir var inte där då.
Toftinge Gård Hästrehab & Träningscenter - Varit dit 1 gång, och gillar verkligen de stället, de har allt man behöver för att kunna förbereda sig inför tävlingar och annat. Stort område, fina hagar. Och de äger dessa hingstar Reynir från Hólshúsum, Græðir från Dalbæ, Stormur från Svalbarðseyri. Ska försöka gå runt och kolla lite mer på stället när vi far dit och tävlar den 17 juli, och se om jag ser den ursnygga Reynir!! :)<3
Agersta - Varit dit 1 gång, och det var 2007 då vi for dit med Freyja för betäckning med Falki (dimbrás pappa). ett fint ställe, och mysigt. Har en bra ridshop, skulle gärna ha några 1000-lappar att spendera där. De hade fina och STORA hagar av de jag såg, och har ovalbana att träna på.
Grim Islandshästar - Var och praoade här i 9:an saknar stället sjukt mycket. Det var tungt och roligt, och jag saknar mest Samherji och Draumur, för att de var så underbara, riktigt snälla hingstar! :) Och snygga dessutom ;)
De har ett ridhus, och en utebana att rida på. Dock har jag bara ridit i ridhuset eftersom det var vinter när jag red där och hela utebanan hade snö som gick upp till låren på mig... btw. Gillar även Nikki och Monett, haha de var så lustiga och roliga och SÖTA! :)
Brösarpsgård - Vet inte vad man ska säga än att man verkligen vill fara dit!!!!!! :D

"Do I need those?!"


Sweet

Sku inte detta va ganska gulligt? :)

VINN EN MÅLAD BILD - NY TÄVLING!!!

Nu har ni chansen att vinna igen! Vinn en målad bild på just din favorit häst :)
Regler för att få vara med i tävlingen:
-
1. Kopiera bilden lägg upp den på din blogg/bdb och länka till tävlingen
2. Skriv i kommentaren, att du är med och namn + mejl + länk till din blogg där inlägget finns
(3.) De som lägger upp detta på sin bdb, så gör desamma som ovan + skriv detta -> @JennZzz i uppladdnings texten.
4.Följa oss på bloglovin uppladdnings texten.
-
De som inte följer dessa kommer inte kunna vara med i tävlingen!!

RSS 2.0