HEMSKT!!!

Tre hästar dog under båtresa

(Uppdaterad) Fem hästar anlände igår kväll till Sverige med färja från Estland. När man skulle kontrollera hästarna i färjeläget Kapellskär utanför Stockholm upptäcktes att tre av hästarna dött under resan.

Hästarna skulle till en gård norr om Stockholm, dit samtliga fem kördes efter upptäckten. En veterinär kom till gården för att undersöka dem.

- Vi har upprättat anmälan om djurplågeri och obduktion ska avgöra dödsorsaken. De var utan tillsyn under resan och kan ha dött av stress, säger stationsbefälet Mikael Pelagalli i Norrtälje, enligt Dagens Nyheter.

Uppdatering
Man misstänker nu att hästarna, som var på väg till Solvalla för att tävla, fått panik under båtresan. En häst ska ha slitit sig.
- De kan ha sparkat på varandra eller kvävts eller hängt sig i grinden. Försätts de i panik är det ingen lek. På flygplan har de med pistol och skjuter hästarna om de får panik, säger Jan Hellstedt, hästarnas svenske tränare, till Aftonbladet.Kommentarer
Postat av: järfalken ;)

nej men skit på er, va har folk för jävla fel? aa okej där fick jag såkallat damp. LÄMNA VÄRLDER JÄVLA ÄCKEL DJURPLÅGERIS HELLLLLLVÄÄÄÄTEEEETTTEEENNN

ÅH...'onödig-kbry-komentar'

2011-09-14 @ 14:16:42
Postat av: Matilda - Stall Sofiero

Jo jag läste de där, de är verkligen hemskt!!!

2011-09-14 @ 15:16:27
URL: http://stallsofiero.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0