Mobilbilder 2008

oj hitta massor av intressanta bilder, eller ja... intressanta för mig! ;)
Knäppkatt<3
Big ben, liknar det? denna är då gjord av MASSSSSSOR av mjölkkartonger, fick skena till köket typ hela tiden hahaa! xD och nå papper runt om de och lite sprayfärg, de ända som saknas här är klockan som vi satt dit... :S
jag, linn, netti och jash gjorde denna i 8:an till profilmässan! :)
stallkatt som tyckte vi nooojsa för mycket hähää^^

Saknar

Saknar denna nyfikna heppe<3
de är kul att jag ser att han har det bra i Sverige
Austri från stenstuge

valborsmässoafton

snart sticker jag ner till stranden för att grilla kÖrv och dricka mammas goda mjöd som jag inte kommer dela med nån MOHAHAHAHAA, denna gång kommer jag vara sjukt snål med den, för förra året fick jag inte alls någon mjöd som mamma lagat, detta år fick jag 2 flaskor som jag verkligen kommer njuta av! Älskar mammas hemlagade mjöd, vad tycker ni bäst om? hemlagad eller köpt?

Var till Muni imorse och nu på eftermiddagen, muni e sööt, har glömt kameran i h:land så inte några nya bilder! :(
men kanske fixar ett inlägg till med massor av bilder! :)
jag ursäktar att jag inte har skrivit så mycket, men jag har knappt hållit på med Muni denna vecka, eller joo jag har varit dit varje dag, men jag har haft ridförud en dag, och en dag måsta jag ta det lugnt sen, och så igår fick jag busa! :)
då vi hoppa
Klicka för att stänga bilden
lånar bild av Ronja - Ponnylyckan tycker mycket om denna bild! :)<3
lite fler bilder fotograferade av ronja<3
Klicka för att stänga bilden
Klicka för att stänga bilden
Klicka för att stänga bilden
UNDERBARA BILDER AV RONJA <3<3<3<3

Tävling

Vi är med och tävlar HÄR

hahahahahahaha

Tänker blogga, lyfter upp datorn för att flytta den och upptäcker detta:
Mitt första och antagligen enda ego pic här på bloggen... Har dessutom min snygga "byggarbetar maskerad skjorta" på mig!

Lite random, men o så gott med smält Marabou!
Godnatt

gissa vem?!

Gissa vem denna sötis e?! :)<3

Hopp-ponnyn Liam!

Idag hoppade jag, Anna och Jenny med Gola, Liam och Muni! :)
Liam är sjuuuuuuuuuuuukt duktig på att hoppa! Han hoppade och klarade ett hinder som var lika högt som honom, minst! I och för sig så ska ju hästar naturligt klara sin egen mankhöjd säger man, med undantag förståss. Men han var så himla duktig! Gola däremot är dock ingen hopphäst direkt, men hon klarade också ett par hinder, hon hör nog dock till undantags gruppen som jag nyss nämnde...
Men bilder på Liam när han hoppar kommer upp på måndag då jag får bilderna från Annas kamera! Ronja från ponnylyckan var också där och tittade på och fotade, kika in där! Tror hon kommer lägga upp bilder från idag!
Söta Liam! Hur gullig som helst i fjoll-tofs!

Haustis föräldrar

Kollade runt lite på Haustis pappa som är Gustur frá Stykkishólmi!Syns det inte en liten Hausti där inne kanske? (:
Lite text jag hittade om honom också:
"Gustur är en underbar hingst som har lämnat många avkommor både på Island och i Sverige. Han har ett toppenlynne och är en riktig gentleman mot både ston och föl  som besöker honom. Avkommorna ärver oftast  hans fina lynne och tölt, dom brukar även vara lätta att rida in.

Gustur är far till bl.a. Hruni frå Snartarstöðum och Valiant frá Hreggstöðum, som båda två har tävlat mycket framgångsrikt på bl.a. VM."

Det här är antagligen också Haustis mamma Mist frá Hvoli

Hittade också "Hausti sex månader"

SÖT?♥


Ut i skogen!

Ska ut och rida i skogen med Carro och Jalle nu!
Härligt härligt!
Puss och Kram

Random klipp

Lite random klipp på Liam från i måndags.

Hela historien...

Nu kan jag dra hela den härliga historien så får jag det överstökat...
Det började med att jag skulle upp och sätta Mjallis i hagen igen eftersom hon hade rymt. För andra gången den dagen! Haha!
Men hon var inte svår att hitta, jag visste ju redan att hon stod på åkern bredvid hagen men i alla fall. Faktiskt, när jag kom så såg hon ut att säga ungefär: "Nämen! Är du också här? :D" och så kom hon glatt gåendes mot mig! Söta häst tänkte jag då...
Så jag bara tog fast henne i grimma och grimskaft och började leda henne upp mot hagen. När vi kom till öppningen till hagen så VÄGRADE hon gå närmare än en och en halv meter från hagen. En gång kom jag så nära med henne att jag kunde öppna ledet, men då började hon rygga och jag hade två val:
1. Släppa ledet
2. Släppa hästen
Jag hann dock inte välja så mycket utan tappade ledet kort efteråt, haha! Men dom andra hästarna stod kvar som tur var.
Så till sist fick jag in henne i hagen, där släppte jag henne och tog fast en annan häst så hon skulle slippa att jag ledde runt henne mer eftersom jag skulle ta dem till en annan del av hagen så hon inte skulle springa igenom igen. Men det var inte alls smart, för hon bara sprang rakt ut igen. Att jag inte tänkte på det?
Då gick jag i alla fall till hålet hon sprungit ut genom och tänkte att jag borde hitta på ett sätt att laga det så att inte de andra hästarna kommer med. Så jag offrade grimskaftet och gjorde en liten lappning.
Lägger upp bild igen:
Lite ostabild, men det höll hästarna inne!
Men sen gick jag i alla fall och hämtade henne igen, det gick bara bra, hon kom fram till mig igen! Och den här gången tänkte ju dumma jag att hon skulle kunna gå igenom hålet hon kom ut genom istället för att behöva gå runt till öppningen och så... Men det tyckte inte hon, utan det slutade med att hon höll på att rycka armen av mig och sedan skuttade hon iväg igen! Men det var återigen bara att ta fast henne och snällt gå upp till hagens öppning, som hon för den delen inte heller ville gå igenom igen. Men det gick till slut också och jag kom ÄNTLIGEN in med henne! hon försökte dock springa ut igen, men upptäckte att det var fast! ;)
Och sen när alla hästar var på andra sidan hagen bort från alla hål, upptäckte jag att det fanns en till öppning, oops!
Men allt slutade lyckligt! ;)
Kram Frida

Dagens äventyr

Har haft lite stressigt med tid idag, har måstat öva massor på prov, men har tagit var enda chans jag fått för att slippa, har inte heller tid nu att berätta hela historien om vad som hände idag. Men jag kan släng upp en lite bilder så förstår nog alla vad som har hänt i stora drag!
+
= ?

-.-

Nu blir det en hel del prov-övande för min del... men när jag är klar med det så ska jag skriva och berätta om mitt lilla äventyr med Mjallis idag...
En bild på banditen...

Tävlingsoutfit

Nått jag verkligen inte skulle säga nej till :)

Rid film

Jag töltar Gola barbacka.

Det vanliga

Har som vanligt varit på ridlektion ikväll med Hausti, började tyvärr inte så bra (som vanligt...) eftersom jag alltid är så stressad så jag har lite svårt att hålla tider...
Men allt började idag med att jag hade glömt ridhjälmen hemma, så ag fick be min mormor att snabbt köra hem mig och hämta den. Så då hade klockan redan hunnit bli 20 i sex och ridlektionen börjar sex...
Sen så skjutsade hon ner mig till hagen tillsammans med träns och sadel.
Jag hade tagit med mig lite mums-mums åt Hausti så att det skulle gå snabbt att få fast honom, jag hade inte tid att cirkla runt i hagen efter honom så mycket idag. Men godiset behövdes inte, jag fick lätt fast honom men gav honom ändå godiset efteråt som belöning. Men tydligen var grimman för lös, för när jag drog lite i grimskaftet för att han inte ville gå, så åkte hela grimman av! Och då började allt om igen, dock var han inte med på noterna den här gången och jag var utan godis nu!
Så jag fick jobba lite innan jag fick fast honom igen och sen var det bara att skynda.
Jag kom typ 8 minuter sent till lektionen, inte bra! "/
Jag var ganska upp i varv då och allt bara fumlade och gick åt helsike i början. Hausti var dock ganska duktig och om det inte vore för mig så hade det kunnat gå bra ändå från början.
Men under den bättre delen av lektionen övade vi på lite trav till galopp övergångar. Det är en bra övning för hästar som inte har så mycket sväv i galoppen, så det var bra för Hausti! Dock ville han gena en hel del i svängarna så jag fick jobba med att han skulle gå rätt ridväg och galoppera lugnt. Det gick helt ok, vi har ju inte övat så mycket galopp, har varit mycket fokus på trav och tölt för min och Haustis del tycker jag.
Och jag har ju stora problem med sits och händer!
Ytter tygeln, räta på ryggen, bak med axlarna, använ inte tyglarna så mycket, inte låsa honom med innertygeln...
En kort lista över alla min problem! Men jag vet vad jag har att jobba på bland annat i alla fall!

Kram Frida & Hausti

RIDFÖRBUD :(

Suck ingen ridning idag heller... = inget intressant inlägg

Men idag har jag annars jobbat i cafét i skolan med pamela, sen var vi lite med Nelly, Bror och Alexander en stund, spelade lite neger och president sen gick vi ner på stan och kolla i olika butiker, jag köpte även en kajalvässare och en eyeliner.
Men jag har även varit till kiropraktorn, och mitt höger ben var 2cm längre än mitt vänstra, och mitt bäckben var helt snett? vanlig ridskada. Jag har haft detta ända sen jag trilla av Freyja, då jag föll på höften så fick de en smäll, och efter de så har det bara varit? så den senaste tiden har jag haft sjukt ont i höften, och det var faktiskt 31 juli 2009...kroppen är konstig? x3
Ena sidan av bäckbenet lutade framåt och den andra sidan bakåt, så hon knäckte tillbaka det... och de gjorde inte ont MEN de lät sååååååååå äckligt kan jag ju lätt säga! "Kloffkloffkloff" riktigt högt, men nu har jag "träningsvärk" som hon sa att jag skulle ha mot kvällen...och har ridförbud av kiropraktorn idag, men imorgon sku jag få fara ut och skritta, men detta innebär ingen fotboll på torsdag för mig, och nästa vecka på tisdag ska jag dit igen...
men jag var ändå till stallet och gav Muni mat, och guuuud vad söt han var måste jag säga, han har verkligen börjat få fram sommarpälsen :)

söt bild på Muni :)<3


Ber om ursäkt...

Har bloggat jätte dåligt de senaste dagarna, och jag sa att jag skulle blogga igår när jag hade kommit hem. Men tyvärr kom jag hem halv 11 på kvällen och måsta göra läxor! Men nu bler det ridlektion och sen lite film från igår kväll!
Kram Frida

helt slut

Heej heej inte så bra uppdatering av mig, men jag är helt slut!
var vaken väldigt länge, och sov för lite, sen vidare till stallet, tänkte att jag skulle fara ut och rida. Men de blev inte så för att hästarna hade fått flytta till en ny hage, och då hade alla hästar hållit på busat en massa, så att Muni var väldigt svettig. Men det gick väldigt bra att fånga honom, och så fick han sitt kraftfoder och så sköljde jag av honom vid halsen lite, först var det JÄÄÄÄÄÄÄTTTTE läskigt, men sen var det bara allmänt skönt, då kunde han stå i långt grimskaft, annars måsta man stå och hålla i grimman.
Annars så har jag varit ut och joggat, tänkt få upp konditionen, och USCH vilken hemsk kondition jag har, eller kondition... jag har ingen... O.o
FYYYY, och jag ska börja spela fotboll, så nu blir de hårdhandskar och börja träna ordentligt, men ni kan få se bilder från bus i hagen idag om ni är intresserade? :)
Bjuder på en bild på Flekkur, från förra sommarn :)
Han är såååå söt! :)

Gola & Liam

Ska med Anna till Gola och Liam idag, får se vad vi hittar på med dem. Kanske passar på att rida på banan när den är tom eftersom det inte är bilar där idag... Får se! ;)
Tror i alla fall att jag ska ta med kameran så det kommer kanske upp ridbilder sen när jag/Anna rider Gola! Får se lite... men jag uppdaterar sen när jag kommer hem.
Kram Frida

Veckans hingst 24/4-27/4

Denna hingsts pappa är Illingur frá Tóftum och annan info:
Han har 5 gångarter och är 138cm i mankhöjd och har 116 i blup, och är fuxskäck.
VAD HETER DENNA HINGST?

Skönt att va hemma

Påsklovet har nästan tagit slut, och jag har varit på kökar hela sportlovet. Det var kul att hälsa på mormor och alla kökarsbor som var allmänt trevliga hahaa, guuud vad kul det var måste jag säga! ;)
de negativa va kanske att jag sov i vardagsrummet, och i det rummet i de flesta hus brukar det finnas en tv, och så var min kusiner med, och de vaknade halv 7 - 7 på morgonen och skulle ABSOLUT se på tv, med högsta volym... -.-'
Lite väl tidigt... de ända jag kommer ihåg en morgon (var såååå trött varje morgon så jag vet inte ens om jag skrek åt dem att sänka eller stänga av? eller om jag ens sa nått?) då jonas kommer in och skriker "JAG VILL SE PÅ POKEMON!!!!!!!!!!
fredag och lördag kväll spenderades med kökarsbor + minna, det var riktigt nice, trevliga människor eller vad ska man säga? kan mer säga kökarsor är kökarsbor... x3
Men vi har spelat monopol, spelat kort med kort som är minst 10 gånger så stora än normala, och så har vi kört moppe en massa... hade full tank när jag kom och hade halv när jag for, och då är min moppe riktigt riktigt bensinsnål! O.o
jag saknar Muni en MASSA <3
De är inte bra för mig att va borta från hästar så här länge :(
Matilda (shettisen som stod granne med mormor) står nu i Norge, så inget pyssel där heller...
imorgon ska jag till gull Muni och pussa på honom, och fara ut och busa lite, eller va på banan rättare sagt... ;)
Träna träna, passa på medans grusplanen är ledig! :)
Söt bild på Muni <3
btw. har kört ända från kökar till h:land med moppen *stolt* hahaa näämen, det tog ett tag.
Fast jag gjorde några stopp med moppen åxå, for och åt i stan sen var jag i stan till 9 tiden med Alexander,Tomas och Jens, det var riktigt trevligt, sen blev de lite flera stopp åxå hähää^^
men jag kom hem nångån och det är de viktigaste! :)
Måst lägga till Lycka till ikväll grabbar på spelningen! :D
En bild på Freyr får det även bli
(Toves 1:klass hingst, halvbror med Muni)

BILDBOMB 2

Så, nu har jag fått internet på min dator så här är bildbomben!
Gola & CO

Och så att ingen ska behöva gå och undra varför Gola ser så blöt ut så är det för att hon blev jätte svettig när vi red henne så vi svabbade av henne lite! :)

Osäker...

Det är osäkert om bildbomben med Gola kommer upp idag eller inte, är hemma hos Ida men hon sover, vilket resulterar i inget internet för mig eftersom jag inte kan deras internet-nyckel :(
Men vänta, nu fick jag en idé...
Hoppas det funkar! Hej så länge!
Kram Frida

Carefisk

Slö dag idag! Vaknade 12.59 och steg upp vid 14.16, ungefär...Haha
Har heller inte varit ut idag, så jag funderar på att ta min laptop i handen och släpa mig ut på en filt eller något. Vore mysigt!
Ska inte till något stall eller rida någon häst idag, men jag ska lägga upp en väldigt hästig bildbomb på Gola & CO!
Det blir som en liten fortsättning på bildbomben jag lade upp i går på Hausti, Öska, Natinn och Mjallis.
Nu har jag släpat mig ut i solen förresten, riktigt mysigt!
Men ja, bildomen kommer upp senare, hejdå så länge!
Skrållan hälsar! ;)

Snabbt inlägg!

Heej heej Frida är duktig och uppdaterar, sitter hos min kusins kille med massor av dudes, men det blir inget intressant detta inlägg tänkte bara säga att jag lever!
Men nu ska jag vara social med alla här, hoppas ni alla har det bra! :D

TAGGAD... hoppas!

Måste börja med att tack för dom gulliga kommetarerna jag har fått nyligen! Jag älskar när folk bryr sig och slänger iväg en lite komplimang eller kritik, vilket som är det kul att höra!
Nåja, hade tänkt ge en lite ledtråd... något som jag hoppas sker inom en snar framtid...
Alla kommer lista ut vad det är... men ändå! :D
Hehehe (:
Vad kan jag ha på gång tro?

Bildbomb, Hausti & CO

HAUSTI
& CO

Kram Frida

BILDBOMB

Håller på att ladda in 194 bilder från idag i datan så FÖRBERED ER PÅ EN BILDBOMB!
Idag är jag mästare på onödiga inlägg!

Kram Frida

Glömde...

JENNY KARLSSON är fotograf till ALLA bilder på mig och Hausti som jag har lagt upp, glömde skriva det då!
Jenny Karlsson ©

Trött... z z z z z

Ajaj, har fått ont i musklerna idag av all ridning... Men jag har haft jätte kul och lärt mig sjukt mycket! Har arbetat väldigt mycket med mina händer och märker hur otroligt mycket skillnad det blir på hästen när man kan hålla händerna i styr! Jag själv tycker att det blev en OTROLIG skillnad på Hausti när jag inte "pressade" mot halsen med inner handen som jag brukar göra av gammal vana, när jag även började använda innertygeln mindre, lutade mig bakåt, satte axlarna neråt bakåt och bara ledde honom med inner handen gick allting mycket lättare! Han kändes riktigt fin ett tag och jag är väldigt nöjd med honom, jag är till och med ganska nöjd med mig själv! Gick avslappnat i skritt, tölt och trav gjorde han i alla fall, önskar han gjorde så alla gånger! Bara jag kommer ihåg hur JAG ska göra så vet jag att han kan!
Känns i alla fall som om jag har varit igån 24/7 idag, om man nu kan säga så! Haha
Men som sagt:
-Stiga upp 8, äta gröt
-Upp till byn, fixa hästen
-Rida 45 min med ont i musklerna sen GY och fotboll igår :(
-Köra hem >:)
-Slöa i två timmar
-Fixa hästen, rida, fixa hästen
-Åka till finby och rida Gola med Anna
Intensivt! Men sen hem och slöa, blogga och sist men inte minst... ÄTA RÖKT ABBORRE ♥
Kommer inlägg senare med bilder, jag fotade Hausti & CO idag + Gola & CO!
Kram Frida

Duktig pawnie

Just nu älskar jag Hausti! Haha, eller det gör jag alltid, men han var extra duktig idag på kursen! Jag red första ridpasset 09.15. Tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiidigt! :s
Men sen som jag brukar va så kom jag ju mins 5 minuter sent! Tummen upp för det Frida...
Men själva ridpasset gick nog ganska bra, i början var han lite lat och ville inte gå på så mycket, han var lite stressad i början också eftersom det var en helt ny främmande häst som höl på och töltade och travade när han bara fick skritta! Haha, gullefjun! ♥
Vi gjorde en övning som gick ut på att vi skrittade på en volt och nu och då bara flyttade hästen ett par steg åt sidan. Förs gjorde vi övningen i bara skritt, sen började vi gå fram i trav med hästarna efter att vi flyttat dem åt sida, bara ett par steg, och sedan sjorde vi samma sak i skritt och tölt! :)
Hausti var ganska duktig på det, han fattade snabbt att han inte kom undan, för han ryggade en hel del e början för att komma undan, men sen gick han jätte fint!
Jag ser verkligen fram emot nästa pass. Ridinstruktören var jätte bra också tyckte jag, hon var kunnig och förklarade bra vad man skulle göra.
Ska ut och rida på Hausti lite före, typ ta en liten galopp för att han ska va laddad och ha ordentligt med energi sen när vi ska börja rida, så får vi ut så mycket som möjligt av lektionen!
Kram Frida

Seeeent

Det blir ett sent inlägg nu med lite bilder från Hausti fotograferingen! Lägger bara upp några till att börja med eftersom jag inte kan använda alla då de är svängda åt fel håll och det inte går att svänga på rätt. Filerna är låsta så att man inte kan redigera...
Men här kommer ett par stycken färdigt svängda bilder!
Buuus!

Och bara för att kritisera min egen ridning lite:
1. Ner med hälarna Frida!
2. Sluta stirra hästen i nacken, titta vart du ska!
3. Rör inte händerna för mycket.
Bland annat... ;)
Hausti är duktig iaf! Ser fram emot kurs imorgon!
Godnatt, kram Frida

TJOHO :D

Nu är det bestämt, det blir kurs för mig och Hausti imorgon 09.15 (!!!!!!!!!!!!)
Det är väldigt tidigt för att vara mig när det är ledigt... Men har man kursen att se fram emot så känns det ganska okej! Får bar hoppas att det går bra och att jag får in hästen i tid, eftersom vi brukar ha lite problem med det han och jag ibland...
Jaja, ska lägga upp bilderna jag redan har på Hausti och mig ikväll, men det kommer upp senare ikväll, ska ut och cykla nu!
Öska
Kram Frida

Mot kökar

Heej hopp!
Nu är det så att jag kommer inte ha tillgång till någge internet fram till på söndag?
så Frida får se till att bloggen hålls igång! ;)
Ska fara och hälsa på min mormor, och så kommer jag träffa massor kusiner hahaa, och så ska jag ta med MASSOR av pengar så jag kan fara och köpa aplagårdens cider! MUMS de är nog de bästa som finns, hoppas att det är öppet bara! ;)
HEJDÅ! ses på söndag
Kommer sakna Muni<3
Men Jejja kommer ta hand om honom medans jag är på kökar så det är jätte snällt TACK! :)

Stallet precis just...

Heej heej ska snart sticka till stallet! ;D
Herregud vad skönt att det är påsklov nu, och vissa har ju lite otur och får det först imorgon, suck 2 be you! ;)
Tänkte blogga igår med jag orkade inte hähää^^ men jag måst säga de nu att skvallerbloggen håller igång fortfarande, kanske stort eller?
Och de har redan börjat skriva om saker! O.o
Vissa intressanta och vissa mindre intressanta. Kommer inte ta med kameran i stallet idag, för tråkigt väder :(
Så de får ni överleva utan!
Såg att de ska komma ponnyakuten 3, är det någon som har sökt då? :)
i år är de upp till 16år  och det får både vara ponny och häst, fast jag tycker det bara ska va ponny, det heter ju lixom "ponnyakuten"...
Men jajaa de ska bli kul att se ett till säsong! :)
Men hörrni jag ska faktsikt börja träna fotboll igen, lite smått! först ska jag få igång min kondition sen ska jag börja träna med ett små pojkar hahaa ;) och så fort de lag jag ska va med i då "Sunds-tjejerna" i korp matcherna om ni har hört talas om de förut? Så då blir det hårdträning med dem! Kul :D
Har inte spelar "seriöst" på hur länge som helst? kanske i 6-7 senast? hoppa ju av typ när mamma och pappa skiljde sig, och det ångrar jag, nog för att de även var bäst för mitt knä, men jag ångrar det. Det sku ha varit kul att hålla på med fotboll fortfarande, men på samma gång ridning ofc! ;)
Ridning + fotoll e kul ;)
Men de som måste inköpas då är ett par knäskydd och fotboll hahaa, så man kan träna hemma (a) men jag ska försöka att springa över till grannen när jag är i tranvik och träna! ;)

Gola ♥

Här är bilder på när jag rider en bångstyrig, bockande häst med vårkänslor! Älskar dig ändå Gola
Vissa bilder får förbli oredigerade, men redigerar ett par stycken!
Anna Svahn är fotograf till alla bilder utom den sista!
Btw, det känns ganska nyttigt att kolla på bilder på sig själv när man rider! Har ganska höga händer på vissa bilder och märler hur mycket jag tappar yttertygeln... Men på dem här bilderna reda jag ju på raktspår men ändå! ;D
Och btw igen, SHIT vad brett Gola har mella frambenen! Haha...
Godnatt, kram Frida

PS.  Jag redigerade alla bilder ändå...

Vi är busiga

Heheh, det var lite busigt i stallet med Anna idag! (;
Så kan det gå när man kastar spån på andra!

Gillas!

Gillar den nya skvallerbloggen som kommit! Bra uppdatering nu i början i alla fall, tyvärr har det verkat som om det har gått så för de flesta skvaller bloggar men att det gått neråt sen...
Men hoppas att den här håller i sig och fortsätter med sån här bra uppdatering :)
Hoppas bara att tävlingen snart avslutas så att det kommer dit en trevligare header...

Snygg ridutrustning - Blå


Dålig uppdatering från min sida!

I know!
Asså jag har inte gjort så mycket alls med Muni än varit dit och gett mat åt honom, eftersom han blev skodd först igår, men idag hann jag inte heller rida! :(
Men imorgon ska jag ut och rida, och det är även PÅSKLOV för min del! ;)
men imorgon och fram till på lördag eller söndag kommer jag inte ha tillgång till någge internet eftersom jag ska till kökar och hälsa på min mormor, och så ska jag träffa mina kusiner och fara ut och köra lite röd totto där på kökar! :D Och träffa lite människor, soft! :D
Ridgrejer jag gärna skulle ta hem!

Jobb

Ska ut och jobba på potatismaskinen om en stund så jag hinner inte blogga före, kommer hem sent så blir sen uppdatering... Men kan ju säga att jag har bilder från när jag red Gola idag, men han ännu inte alla bilder från när jag red Hausti, men om jag inte får dem idag så lägger jag ut det jag har imorgon och så får det komma en fortsättning senare! :)
Kram Frida

Veckans Hingst -SVAR

Dreki från Lind

2009 års högst bedömda 4 års hingst.
2010 års högst bedömda 5 års hingst hittills.

Reg.nr : SE2005105574.

• Gulsvart, Mankhöjd 142 cm
• Bedömd i klass 1 med totalp.8,22 som 4-åring.
• Bedömd i 1 klass som 5 åring med totalpoängen 8,38.
• 8,5 för huvud, hals, manke bog, proportioner, tölt, pass, galopp helhets intryck. 9,0 för hovar och spirit.
• Avelsindex 125. 3:e-6:e på topplistan över hingstar i Sverige.
• Fler fina på Dreki bilder finner du här:

Arvtagaren med VM kapacitet

Dreki´s uppfödare och ägare Johan Häggberg säger att Dreki är otroligt lik sin far Askur, med minst lika bra gångarts kapacitet som VM medaljören.

Använd Dreki 2010
Ligg i framkant på avelsarbetet och använd den nya stjärnan

mökkur

 

 

Denna gång var det endast en som hade kommenterat rätt och det var ELIN Ännu en gång rätt! ;)

Grattis!


Kvällen

Red som sagt lektion ikväll, det gick ganska ok, ungefär 50/50!
Traven gick inte bra, tölten gick desto bättre och efter att jag hade töltat honom gick traven bätte! Men så klart var det en häst som sprätte till och visde sitt vår humör, då tappade jag Haustis trav och det blev tölt/pass/spring :(
Skulle vara kul att rida honom i ridhuset helt utan stör moment! Inga andra hästar och inga utgångar han kan springa igenom utan hjälp! ;D
Men en sån dag kommer väl också antar jag. Om det blir att kursa på fredag så kommer vi ju bara va två stycken hästar samtidigt i ridhuset, dröm alltså! Får se hur det blir :)
Men ikväll så gjorde jag mig inte omtyckt av Hausti, skänkelvikning, 90° vinkel från spåret. Jätte jobbigt för hästarna och Hausti var inte blyg med att visa hur jobbigt det var... Vi fick till det ganska bra i början, men eftersom det  är en jobbig övning (och man absolut INTE ska använda sig av den mycket) så fattade Hausti ganska snabbt att jag tänkte fortsätta nöta med honom trots att han skötte sig fint, så han tog till ett nytt knep... Det gick till så att han
ryggade och ryggade och ryggade och ryggade och ryggade och ryggade! Jätte skönt säger han, jätte kul säger jag! *host*
Men om vi struntar i skänkelvikning och trav en liten stund nu så finns det ju alltid en skön sak att luta sig tillbaka mot när det går dåligt; Haustis tölt! Härligt!
Jätte söt ponny hest i vintras! ♥

Men i alla fall, har ännu inte bilderna av Jenny, får se hur och när det ska gå till! Men imorgon så kommer jag för hoppningsvis ihåg min kamera så att jag/Anna kan fota när vi rider Gola! :D
Nattinatti, kram Frida

Mini-tävling

Jag är med och tävlar på den nya skvallerbloggens mini-tävling

skickar bidragen till mejlen! ;D

Klicka HÄR eller på bilden för att komma till tävlingen

 


Ny skvallerblogg? www.skvalleraland.blogg.se

Asså guuud vad skvallerbloggar det ska vara?
Har ni sett den nya skvallerbloggen? O.o
Den verkar inte så bra hittils?! Nog för att den bara har 3 inlägg, eller så? Så hoppas att denna håller igång och skriver mycket, och har ISLANDSHÄSTAR på headern! (a)
www.skvalleraland.blogg.se
Får se hur länge denna blogg håller då? ;)

Kurs?

Ska kanske rida kurs med Hausti på fredag, för Pia Andersson, ridinstruktör och FEIF domare! Har aldrig hört talas om henne, men är taggad ändå ifall det blir så att jag ska va med! :)
Men jag får se hur det blir med det...
Ska i alla fall rida lektion ikväll så jag återkommer med ett inlägg senare ikväll!
Kram Frida

Smakprov

Har inte alla bilder från Jenny ännu, så jag väntar med att lägga upp dem tills jag har alla. Ska dock inte lägga upp alla, men ändå! Så att jag kan välja ut dom allra bästa! ;)
Men hät kommer ändå ett litet smakprov. Gissa om jag hade varmt i fetaste vinter jackan också? Hehe
Fotograf: Jenny Karlsson ©

Sötisar

Lägger upp en random film på stallets nya kattungar, dock visades inte kattungarna men i alla fall! ;D
Det är fyra stycken nu, två grå randiga, en brun randig (eller vad det nu heter?) och en svart-vit. De heter, enligt Anna och mig, Gangster, Camper, Sniper och Bikini Bottom! :)

Försök att ignorera vårt samtal lite...


Skäms!

Uj uj, har inte bloggat på hela dagen! Skäms på mig... Men vi uppdaterade väldigt mycket igår kväll så vi kanske är förlåtna?
Har i alla fall varit till Gola, Liam och Grållan idag! Anna hade stor lust att rida sa hon, så vi tog ut både Grållan och Gola. Det var super najs, Anna fick testa Golas nya sadel för första gången och jag testade den för första gången med western stigbyglarna som kom med den. Dom vär jätte najs! ;)
Har faktiskt ridit i vad jag tycker att var en "riktigt" westernsadel en gång... Den såg ut som en westernsadel och det var en westernsadel, men det var ju ingen stor fet 11 kilos sadel dock.
Hade den för två somrar sen när jag lånade en islandshäst som heter Glód i en månad, tror jag red med sadeln 1-2 ggr och jag red henne nästan varje dag! Resten av dagarna red jag barbacka! ;D
Nåja, på tal om annat, det kommer upp bilder nr jag/Anna rider Gola på onsdag tror jag! Ska försöka hinna med det då. Annars blir det på fredag, men ska försöka med onsdag!
Ska just slänga upp en onödig, men fy så söt film!

Kram Frida

Präriehästen Hausti

Jag låter rubriken tala för sig själv...

På tal om Isisar + hoppning

Tänkte slänga upp en liten film då Muni och jag var första gången och hopptävlade! på XL-cupen, i 50cm
Muni tog det ganska lugnt och var inte alls nå spänd eller nått och det va det viktiagste! :)<3

Nödvändigt

JAG håller med Jenny! :)
l
l
V

Svar på tal

Nu vill jag ha ett riktigt riktigt bra svar varför man kan hoppa och varför man inte kan hoppa med islandshästar!
Och då vill jag INTE ha detta svar "För att de är gjorda så", meningen att de inte är gjorda att INTE hoppa eller nått, finns många islandshästar som verkligen är duktiga på att hoppa, och älskar att hoppa, mer än gångartsträning.
Muni t.ex. han har totalt hoppat 6 gånger i sitt liv, och jag har även frågat ägaren och hon sa att han aldrig har hoppat där, än över små diken och sånt, men de räknas inte enligt mig direkt, då jag menar hoppning tänker jag mest på banhoppning.
Muni älskar verkligen att hoppa, han kan bli skit taggad och bara stå och trippa på ställe när han ser hinder och vill hoppa, om inte en läskig banbyggare står nära hindret, då är det inte kul mera.
Vill just därför ha svar varför man inte ska hoppa islandshäst?
Min mening varför de just ska hoppa och göra annat är att de ska vara bra variation på träning, och hästarna ska alltid vara framåt och va glada och pigga när de rids, och Muni blir verkligen super glad när han får hoppa.
Och bara för att jag hoppar lite smått nån gång ibland betyder det inte att jag är en hoppryttare, de är som de som verkligen lägger ner sin kropp och själ i hoppning skulle fara ut och testa rida islandshäst lite, räknas de plötsligt till en islandshästryttare då? eller om de råkar få tölt på sin egna häst som de rider typ om nån rider en travare och får tölt på den är den personen en islandshästryttare då? bara för att den fick tölt på hästen eller?
Jag själv tycker de är skit kul att hoppa åå, och de är ju även roligt att Muni kan få göra andra grejer å, och fara ut till olika stället, jag satsar ingenting på hoppning, de ända jag tänker är mest att Muni ska få komma ut och se hur det är på tävlingsplatser och fara till nya ställen, och lära sig att man kan rida hur lugnt som helst fast det är fullt med människor och hästar överallt.

Och dressyr rider ALLA, de är ju grunden på all ridning, så den har jag inget mer att säga till om än att man kan i så fall kalla ALLA ryttare för dressyr ryttare.

KRITIK! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D ROFLMAO!

OMFG! hon har för lösa tyglar! I think O.o

Fotografering

Skrev värsta långa texten men ALLT försvann spårlöst! D:
Men kortfattat i alla fall, Jenny fotade mig idag! Har dock inte fått bilderna av henne nu, men det har kommit upp ett litet smakprov redan ;)
Hausti funkade tyvärr inte alls idag! :( Eller nej, rättelse, det vag JAG som inte funkade. Jag tänkte hela tiden på att jag blev fotad och dessutom så red jag med fetaste vinterjackan på mig. Varmt som tusan idag tyckte både Hausti och jag! Den stackars lilla hästen hade svettpärlor i ansiktet när vi kom hem, det var fel dag att va svart och luddig idag!
Nu håller jag förresten på och laddar ner bilderna från hotmail som Jenny skickade... Det tar dock en evighet eftersom vårt internet suger. TACK JENNY FÖR ATT JAG INTE FICK LÅNA DITT MINNESKORT ELLER TA ETT USB :)
Nåja, i den här takten kommer nog bilderna upp imorgon först, tyvärr.
Kram Frida

Veckans Hingst 17/4 - 20/4

Och vad ska det vara för hingst denna vecka?
tror det får bli denna hingst:
Info:
• Gulsvart, Mankhöjd 142 cm
• Bedömd i klass 1 med totalp.8,22 som 4-åring.
• Bedömd i 1 klass som 5 åring med totalpoängen 8,38.
• 8,5 för huvud, hals, manke bog, proportioner, tölt, pass, galopp helhets intryck. 9,0 för hovar och spirit.
Vill endast ha NAMNET

Vackra att se på!

Asså totally in love i dessa hingstar! :)

Hvinur frá Holtsmúla

Kolla ökade tölten LOVE LOVE LOVE

Kraftur frá Bringu

Tycker att Kraftur har verkligen ett speciellt lyft på någge sätt? De är mycket högre och siisådär... x3

Jarl frá Miðkrika

Grrrr... kolla vilken snygging! ;)
Dessa 3 i finalen:

Veckans hingst - SVAR

Herregud ni skulle ju ha fått veta svaret i onsdags men glömde helt bort! men nu kommer både svar och en ny tävling! :)
Svaret:
Namn: Hraunar frá Efri-Raudalaek
Blup: 124
Färg: Gulsvart


Omslagsbilden på boken:

Ridegenskaper: 
Tölt 8,5 - Trav 8,5 - Pass 9,5 - Galopp 8,5 - Spirit 9,0 - Form 9,5 - Skritt 8,0

Exteriör:
Huvud 8,0 - Hals 9,5 - Rygg 9,0 - Prop 8,5 - Benkv 7,5 - Benst 7,7 - Hovar 8,5 - Man/Svans 7,5

Totalt Ridegenskaper: 8,88
Totalt Exteriör: 8,49
Total Poäng: 8,72

BLUP 124
btw. han har samma farfar som Freyja har! ;) (syrrans Freyja)
FF: Ófeigur frá Flugumýri
Mer hittar ni HÄR

De som hade gissat rätt:
Matilda,Fanny,ElinNågot jag älskar

Är utrustning i rött-vitt-blått. Tycker de är ursnyggt! :)

Vad har ni för favorit kombination av färjer? :)


Vill verkligen hoppa nu!

Heej heej, asså guuuud vilket hoppsug jag fick nu, dock kommer jag inte kunna rida Muni förrän på onsdag eftersom han tappade en sko :(
Men han får nya dojjor på tisdag ändå, på onsdag kommer jag ha en väldigt pigg häst iaf, ska kanske fara ut och träna på galoppfattningar tror jag, kanske skulle t.o.m. få pass på honom, om han är pigg och frmåt. Senast jag tränade galoppfattningar fick jag nå steg pass i början. Men asså ibland förstår jag mig inte på mig själv hahaa, jag vill inte ha en 5-gångare, därför vill jag inte ha nån pass, men ändå vill jag ha pass? asså jag ser ingen logik hur jag tänker för tillfälle! Men jag kanske bara är rädd att jag inte får nån trav på Muni sen eller nått? att jag bara får grisepass hahaa, de sku ju sitta fint? ;)
Så ni vet att de inte kommer bli så bra uppdatering från min sida tills på onsdag om ridning eller så, men jag ska ändå dit VARJE dag och pyssla och mocka åt honom, och snart kan hästarna börja stå ute på heltid, och då hoppas jag att de hålls inne åå! ;) (=Wynja)
Och waow vilket tråkigt inlägg asså, jag har inget vettigt att skriva riktigt så det får bli lite intressanta bilder istället! ;)
Får faktiskt bli en bild på en travare, denna bild är från när jag var FÖRSTA gången på trav, och de var förra året? Och hästen på bilden heter "Kosmos Tindra", och är ursöt! ;)

Ålands häst skvallerbloggar

Något både jag och Frida har undrat över är varför ALDRIG islandshästar syns i deras headers? Asså de hör väll ändå åxå till häst skvallerbloggarna?
Just nu är det dressyr-hoppning, var är islandshästgrenarna då? ni kan väll ta en bild då en islandshäst töltar också, bara ett förslag, eftersom vi tycker att islandshästar bör va med! ;)
Okej vi finns taggade, de är ju kul åxå, men tycker ändå att en islandshäst bör synas i headern på nån skvallerblogg, nu kommer jag säkert få nån skvallerblogg på mig eller nån annan hahaa!^^
Men här gillar vi reklam åxå! :)

Dagens ridtur

Idag var jag och red ut med Muni, red till Gunnarsby för att syrran skulle hålla en lektion för mig, men hon hade inte tid iaf när jag kom dit, så jag red runt den vanliga rundan som går där, och så tog jag några skutt över ett 50cm hinder jag byggde upp av 2 pallar och en kratta. Muni kom över de lätt, men han var lite skeptisk om den ena delen av krattan för den hade sån konstig färg tyckte han.
Men när jag skulle rida tillbaka så såg jag att han hade tappat en sko, så jag fick leda hem honom.
Han hade alla skor på sig före jag for ut, för Jejje hjälpte mig att få bort broddarna på honom, fick dock inte bort alla broddar, de satt fast... x3
Så nu blir de nya dojjor på tisdag, så nu får Muni leva livet i hagen, med lite pyssel dagar
Och jag kommer få extra jobb imorgon då Muni inte är isabell mera... han är svartskäck nu, så ni bara vet...
Så ni inte misstar er när ni far förbi hagen! hahaa^^
Jimmy skrattade åt honom, eller kanske lite ondskefullt att jag fick extra arbete... hahaa, men han är söt som svartskäck när han bara går i hagen, sen när man ska göra rent honom, så är han inte så söt i de mer... x3
Hästarna måste ha varit glada att få komma ut imorse, eftersom de kom ut först vid 14-tiden igår, då Emilias pappa hade glömt att släppa ut dem, stackars hästar! Inge morronhö, de brukar få komma ut vid 7 tiden annars...
Tyckte synd om dem.
Men Wynja höll på sparka ut dörren vid hennes box och när jag släppte ut henne så dundrade hon ut, man hade inte velat stå i vägen där heller... hahaa! ;)
Men de var jätte nöjda att få komma ut då! Och alla fick lite extra gott sen ;) Morot MUMS!
Så ni vet att de kanske inte blir så mycket uppdaterande från min sida om ridning och sånt tills på tisdag! :)
Snacka om att jag kommer ha en pigg häst på onsdag! :S
Vilket tråkigt inlägg med bara text! D:
Nänu får de bli nån bild! :D
Fina vinterbilder då man undrade när våren skulle komma

Barbacka!

Var ut barbacka idag med Anna på Öska och Hausti. Öska har inte varit ut på ungefär en vecka tror jag i alla fall, så gissa om hon var pigg? Det är dessutom vår och vårkänslorna spökar lite... Perfekt för en barbacka ritt då eller hur? ;)
Men allt gick ganska bra, förutom att Anna flög i backen när vi galopperade, men bortsett från det så var det jätte kul! Det var bara Öska som såg en jätte inbjudande väg som hon absolut skulle svänga in på! Så Anna åkte i backen och jag satt kvar på Hausti och tänkte att vad tusan hände just? Men Öska sprang inte långt, så medan Anna hämtade sig så hämtade jag Öska med Hausti efter mig. Sen var det bara att hoppa upp igen och rida vidare. Vi blev båda dock lite skakade först eftersom de var så pigga och vi var barbacka! Men vi kom över det och red vidare bara, galopperade lite på en åker också! Jätte härligt! :D
Perfekt väder var det också, lite varmt bara om man ska ha något att klaga på. Över 20 grader i solen...
Mjallis låg i hagen och vilade när vi kom och hon ställde sig inte ens upp när Anna kom och satte sig bredvid henne! :)
Är super pepp på att Jenny kommer med och fotar mig imorron! :D
Fick också en kommentar om ifall jag har bilder när jag rider Gola och nej det har jag inte, men jag kan försöka fixa det i veckan när jag ska rida henne! :)
Kram Frida

Rid foton!

Tjohoo! Jag ska bli fotograferad när jag rider på söndag! För (typ) första gången. Ha bara blivit fotad vid typ tävling nån gång.. men d ha liksom varit i ett ridhus me jätte dåligt ljus = skit bilder.. men om det är fint väder på söndag så kommer Jenny med mig ut och fotar när jag rider Hausti! :D
Ska bli jätte kul! Och så får vi se sen när vi får lite vår bilder om det händer något här på bloggen? Håll utkik!
Men som sagt, det förutsatt att han är ledig på söndag och att det är fint väder förstås!
Händer dock inte så mycket för mig just nu och det är därför som jag inte bloggar så mycket för tillfället. Men det kan alltid vara bra att höra lite vad folk vill läsa om!
Vad skulle ni vilja läsa om mer här på bloggen?
T.ex. Hiss eller Diss?, "Outfit" inlägg, "Dagens ridövning"

Kommentera vad du tycker!


Farsa och Anna får stå för bilden idag!

Ny header på väg!

Heej tänkte bara informera om att ny header är på väg! :)
Den vi har nu är bara bilder från vintern så nu ska de bli våriga bilder! :D
Men blir kanske först endast "tillfällig", (Maybeeeee)
kram Ishestarna

En sån här bil skulle jag villa ha när jag blir 18!

När jag blir 18 alltså nästan 1,5 år till! ;)
Då vill jag såklart ha en bild, vill ha en mazda 2 eller mazda 3 GRÖÖÖÖÖN! :) *lackfärgad*
Såååå jäkla snygg! :)
Man syns överallt hähää^^

Tja tja!

Hallo, ska om cirka en kvart fara upp med Jenny till US tjejkväll på våra Popcorn! Ska blogga ikväll när jag kommer hem, hinner inte nu..
Ni får stirra på den här söta ponnyn sålänge:
(:

BILDBOMB! *KABOOOOOOOM*

Lite bilder blev det! hoppas de duger^^

Kvällsritt

Var ut och red med Carro ikväll! Så sjuuuuuuuukt fint väder! Vi tog det ganska lugnt, ganska mycket skritt och långa traver i lugn takt. Var lite strul i början bara med Fjollan aka Hausti som absolut INTE skulle gå över ett dike som var sjuukt farligt! Vem vet vad diken äter? Kanske fjollor? Haha ;)
Blev i alla fall väääldigt mysigt, övade inte på nått speciellt, utan snackade och chillade typ!
Men jag lyckades i alla fall med två saker:
1. Han travade lugnt och fint, länge!
2. Lugn galopp, inget spring!
Så lite har man ju lyckats åstadkomma!
Där emot så tog det ett tag att komma iväg idag... Han visade minsann att han inte gett dig ännu, kanske är det vår känslorna som gör att han "går tillbaka" till hur svår fångad han var förut? Tror nog så.
Innan de "flyttade" (alltså de började få sin mat längst ner i hagen istället för längst upp) så var han jätte svårt fångad, vet inte varför. För jag tror inte att han är rädd eller så och det spelar ingen roll vem som täker fånga honom. Han ska inte fast! Men sedan när de bytte matplats i hagen så blev det lättare, han blev jätte social och började komma fram till en självmant, till och med först av alla! Han kanske bara mådde bra av lite miljö ombyte? Men i alla fall så har jag haft lite jobbigt att fånga honom de två senaste gångerna jag skulle ta fast honom. Men jag hoppas att det går över, för jag verkar falla för hästar som är svår fångade i hagen... *host* Skufur *host*
Hahah ;)
Undrar förresten hur det är med honom just nu och var på Åland han befinner sig? Min gamle lurvboll skulle vara kul att trffa honom igen, bara få veta att han har det bra ♥
Två bilder på Skufur frá Sydraskördugili, saknar honom ♥

Nåja, från det ena till det andra kan man säga! Godnatt!
Kram Frida

Ridtur på åkern *SMAKPROV*

Idag var jag och red på åkern och den var torr, så glad måste jag verkligen säga!
Mamma var med till stallet och fotograferade mig och Muni, och hon fick faktiskt ganska många bra bilder ;)
Eftersom hon brukar lyckas få "fel" steg hela tiden.
Men sätter upp lite smakprov på bilder så får ni KOMMENTERA för en stor bildbomb, över 200 bilder, dock lägger jag inte upp alla då, men många i så fall!^^
KOM IHÅG!
KOMMENTERA OM NI VILL SE FLER BILDER! :)

Stallet idag! :)

Heej heej dåligt uppdaterande från min sida igår, men sånt får ni leva med när det inte händer något roligt. Hade inte nån ork att slänga upp några bilder heller. Men suck att jag glömde kameran hemma idag! kände på mig redan igår att det skulle bli fint väder, så jag hade laddat kameran och var redo att sticka iväg och fotografera.
Men ska be pappa komma upp med den till stallet tror jag, det sku vara väldigt snällt av honom tycker jag, han ligger hemma på soffan och är jätte sjuk :S
Hoppas att inte pappa smittar mig någonting, vill inte bli sjuk!! D: Har hostat en aning ;/

Okej detta inlägg kanske inte var så intressant, men nu har jag ork att slänga upp en liten bild, sitter i skolan hehee^^

Grrrrrrrrrr.... Kolla vilken fining :)<3


Anti Monkey Butt Powder?

Haha, vad tusan kan det vara tänkte jag när jag läste det i alla fall! Googlade runt på lite lustiga saker och hittade det här:
Tydligen ska det absorbera svett från rumpan när man ska sitta ner länge eller om man ska ut och rida! Vem betalar för sånt här egentligen? Hahaha!
Finns tydligen för "Ladies" också! ;)
Ofta det är skillnad också tänker jag? HAHA!
Tycker ni det är värt att betala för det här?

Kram Frida

G L G

Var till Gola, Liam och Grållan idag med Anna igen. Vi tog dock inte ut hästarna utan vi bara mockade och matade + att jag fotade så jag kommer slänga upp lite bilder! Man ser stor skillnad på Gola mot bilden jag lade upp från i vintras på henne, här!
Liam där emot har behållit sin lagom runda ponnymage, men vi hoppas kunna förminska den lite också samtidigt som Gola hålls slim and fit! Haha ;)
Och angående Grållan så är det inte upp till oss att rida henne, men hon är en otroligt underhållande häst! Haha...
När vi kom till stallet var hon vit och fin, som hon ska vara, men sen sprang hon in i skogen en stund o när hon kom tillbaka var hon grå/brun! Duktig häst! I den stunden kände jag mig lycklig som slipper rykta henne...
Ja, ni ser att Liam lever farligt bakom Grållan, kaxig ponny! Grållan ser ut som hon, ja, har ramlat i skiten helt enkelt.. och Gola blir bara snyggare! ;)
Kram Frida

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! :D

E skit glad ska få ha Muni minst 1 månad längre än beräknat! ;)
May be more! :D
E sååååå glad = att jag kommer kunna ha honom på Us:s avslutning sen! ;) Guud vad glad jag blev! :)
Har gått runt och väntat på svar av ägaren, och nu fick jag det, och ni kan inte fatta hur glad jag är! :D

Liten bild! :)

En söt bild på Muni
Bild tagen i mars, massor av snö på marken jämfört med nu! ;)

Ut och rida! :) *IGEN*

Heej heej kom just in efter en ridtur på Vigdis, va ut och red med Anja som red på Lif. Vigdis var väldigt trevligt måste jag säga. Hon både travade och töltade emellan åt, och var väldigt nöjd att få komma ut.
Riktigt kul att få fara ut och testa nån annan häst än Muni.
Har tagit några bilder, men hittar inte kamera sladden :(
Så ni får tyvärr inga bilder från dagen.
Men jag har några gammmmmmla bilder från när jag var dit ner nån gång
Bild från mars
Var även första gången ut med min blåa totto idag! :)
och städat mitt rum, och ändrat lite i garderoben! ;)

Cykelstyre!

Haha, vad kan det vara i hästväg? Jag tror nog att många vet det redan men jag återkommer till det senare! ;)
Red alltså Hausti på lektion i ridhuset ikväll. Hande dock inte så höga förväntningar eftersom jag var lite stressad när jag skulle hämta honom i hagen och det är inte bra alls!
Jag + stress
= stress för Hausti
= Stressad Frida och stressad Hausti
= Stressad Hausti i stallet
= Irriterad Frida
= Stress på lektionen.

Men någonstans på väg mellan hagen och stallet så tänkte jag att jag bara orkar inte med stressen, stress är inte bra ur någon vinkel! Så jag sansade mig själv och Hausti följde mitt exempel!
Så vi kom ett par minuter sent till lekionen, men det gör inte så mycket, uppvärmningen blev lite kortare bara så att vi skulle hinna med alla andra! Men vi började med skänkelvikning vilket inte gick jätte bra idag, han tyckte det var mycket jobbigare att flytta för vänster skänkel och vi fick kämpa lite med att få med framdelen ordentligt så att den var före. Sedan skulle vi ta lite trav och göra volter på båda kort sidor, vi fick kämpa lite med traven i början också och jag hade svårt med volterna då jag har en stor ovana att röra för mycket på händerna och tappa bort yttertygeln.
Det var efter det som vi började med "cykelstyret" och för den som inte vet vad det är för något så går det ut på att man inte ska röra händerna när man rider, utan bara röra axlarna och låta händerna följa med. På så sätt så undviker man att tappa ytter/inner tygeln och bättet hålls rakt i munnen på hästen som det ska vara. Ridläraren sa också att man kan komma åt många av hästen problem genom att det får arbeta på rätt sätt. Och om jag skulle få gissa så tror jag att jag inte är ensam om att röra händerna för mycket när man rider!

Det är en jätte bra övning enligt mig, i alla gångarter, att endast röra axlarna och hjälpa till med skänklar om det behövs! Super bra för mig i alla fall. Och jag märkte dessutom att Hausti gav efter på ett annat sätt än förut, så det ska jag verligen tänka på i framtiden! Plus att det också märktes jätte mycket i tölten sen. Han töltade mer avslappnat och gick fint tyckte jag!
Sätter in en bild också så att inlägget får lite färg. Det blev mycket text nu! ;)
Söta Hausti, blev en favorit i repris! ♥

Snart ut och rida! :)

Sitter på mammas jobb, slutade tidigare idag, sjukt skönt! ;)
Bara för att våran klass är duktig och arbetar som vi ska! ;)

Men jag ska snart sticka ut till stallet, tänkt fara ut och busa med Muni, tänkt träna på galoppfattningar på promille vägen, så nu varnar jag er som ska ut dit att jag och Muni kan komma i full fräs hahaa! ;)
Chansar att jag kommer få lite passtakt i honom, när jag ska träna galoppfattningar från skritt/stillastående. Senast jag gjorde det på banan så blev han lite passtaktig så att! ;)
Eftersom Muni inte gillar att rygga, eftersom han försökte smita undan genom att stegra. Men jag kom på hur man ska slippa det, man ska leka med tyglarna lite endast och luta bakåt, inte använda skänklarna.
Då stegrar han inte, då ryggar han normalt! :) Och jag gillar då bättre de här sättet än att använda skänklarna! Eftersom jag vill inte att han ska lära sig stegra när man ska rygga honom.
Har aldrig riktigt ryggat honom eftersom när han kom så gick han framåt eller bakåt, och då villa jag endast ha fram honom, för han gick gärna bakåt när han skulle måsta arbeta.

Men btw. Ska testa bootsen på honom idag, se hur han reagerar med lite tyngd, ska ta 220g tror jag! :)
Skulle nån vilja komma med och fotografera? ;)

Något jag älskar att se på!


Något jag älskar och se på är islandshäst tävlingar
Det är så häftigt att se så fina hästar, jag skulle mer än gärna fara och kolla på VM någge år!
I år ska det vara i österrike, och tänk om man skulle kunna få fara på det!

Btw. I helgen är det hingstvisning i Sverige vilka ska dit? :)
Hade ju tänkt fara, men fick aldrig svar sen av Tove om jag kunna åka med nån därifrån, eftersom hon skulle höra om jag kunna åka med nån från Tranvik, men när man inte har fått svar :(
Och så skulle det va massor av fina hingstar som:
Kraftur Frá Bringu

illingur frá tóftum

soldan fra hvitanesi

Haleggur från Hyndevad

Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti

Dropi Från Solbacken
- visas med Hrafnfaxi

Byr från Midgård

Arður frá Lundum II

Dreki från Lind

Askur Från Håkansgården

Ísar frá Keldudal

Ómi frá Úlfljótsvatni

Pegasus frá Sveinatungu

Oddur från  Mörtö

Orion Från Lind
- Visas som avkomma med Oddur


Oj blev ett litet inlägg hehee... Men det komemr SJUKT fina hingstar till festivalen måste jag säga! :)


Gola, skillnad

Lade igår(?) upp skillnads bilder på Hausti, jag tycker det är kul att se sånt, vare sig det gäller pälsen/hullet/öronen/hovarna.. Ni fattar! Så är det bara jag som är sugen på skillnads bilder på Gola med? Jag kan säga att det är en tusans skillnad på henne! Hon är mycket slankare nu än förut. Så här såg hon ut i vintras:


Lite rund var hon allt va? Men hon är på väg mot bättre tider! Ska ta med kamerann är jag ska dit med Anna på onsdag. :) Halv flummigt skrivet jag vet, men det är dags att sova nu, godnatt!
Kram Frida

Dagens Ridövning

De röda är halt
De gröna är rygga
De blåa är tölt

Du rider i en kvadrat, och jobbar mycket med bakdelen här, de gäller att ha den med hela tiden.
Vid de röda så stannar du och ryggar några steg och DIREKT fram, som eftergift till hästen.
Går även att göra i de andra gångarterna.
Men jag föredrar Tölt
ps. Jag DISSAR alla som inte anmälde sig till prova på tävlingarna den 25 april :(
Blir ingen tävling, för få anmälda! :C

Dålig uppdatering från min sida!

Hej jag ursäktar att det är dålig uppdatering från min sida, men jag kommer inte hem förrän sent på kvällen och tänker försöka att inte lägga in några "Hej jag har tråkigt sitter i skolan, snart har jag bla bla bla..." inlägg...Tror inte de blir så värst intressanta, därför blir det mest inlägg på kvällen för mig! ;)
Eftersom jag går i skolan ganska sent ibland, sen så är det ju Muni som gäller och sen bloggen typ, ibland blir det ju lite andra grejer inplanerade som idag då Farmor fyller år, så var till henne på lite fika! :) Grattis Farmor!
Men idag så har jag inte hunnit äta nån middag, och jag tror inte jag kommer göra det heller, tror jag går och tar nå kvällsfika bara snart, har ridit lektion för Cia igen! :)
Tränade på att flytta baken, och ha den med när jag går fram i alla gångarter.
(Kommer ett inlägg senare om "dagens ridpass") :)
Men mer har jag inte gjort.
Men ursäkta att detta inlägg blev tråkigt, så det får komma en lite bild! :)
Bjuder på några bilder från januari
Mörka och oredigerade bilder!

Häftigt?

Med risk för att verka väldigt efterbliven, är det bara jag som aldrig hört talas om reflexspray?
Tycker det verkar vara en väldigt smart uppfinning efter det jag läst. Att man liksom bara sprayar rakt på kläder/päls? Har själv inte testat då, så jag vet inte om det funkar eller har några mindre trevliga biverkningear, men det står att det inte ska ge missfärgningar o sånt! Låter jätte smart tycker jag! Så syns man överallt! Och hästen såklart! ;)
Skulle vara kul att testa det nån gång för att se om det verkligen funkar, och hur bra det är!
Någon som har testat det?
Vore kul att veta! :)
Kram Frida

Liam film

Idag var Anna och jag ute och körde Liam, Gola stannade hemma och vi var ut ensamma med honom. Han tyckte det var jätte kul! herregud vad han var på emellan åt! Det var mest bus och lek idag. Och vi verkade verkligen inte seriösa i filmen! Så ta oss inte allt för allvarligt tack! ;)
Njut! :)
Ursäkta den dåliga kvalitén och våra fina skratt!

Piggelin

Var ut och red på en riktig piggelin ikväll! Hausti var riktigt på tå, det kändes som om han analyserade var enda kvadrat centimeter av skogen! Bara utifall att det sku gömma sig en blodtörstig puma bakom varje trädstam, eller hur? Haha ;)
Så jag försökte mest få honom att slappna av, vilket var svårt då jag lätt blir irriterad då hästen stressar, inte bra. Det är något jag behöver vänja mig vid snart tycker jag eftersom Hausti är en sån fjolla ibland! Men problemet ligger allså i mig, kul att ha något att arbeta med i alla fall, eller det finns alltid minst tjugoelva olika saker att tänka på, men ändå! ;)
Men som sagt, är man stressad känner hästen det vare sig man vill eller inte, så man måste alltid vara kolugn själv innan man ens börjar fundera på att lugna hästen!
Men jag försökte också jobba lite med galoppen, vilket gick lite bra i alla fall! Ett litet tag gick han ganska fint tyckte jag om jag ska lita på mitt omdöme. Galopp är inte en av mina starkaste sidor, men övning ger färdighet..
Öska


Natinn


Mjallhvit


Hausti

Hausti... Skillnad?

Vintras:

Nu:
Kanske mer än pälsen som försvunnit?

Vintras:


Nu:

Skägget borta :)

Veckans Hingst 10/4 - 13/4

Oj oj vad råddigt allt detta är, har själv glömt när jag ska lägga upp bild och när vinnarna dras, men nu har jag bestämt mig!

Veckans hingst börjar varje SÖNDAG och slutar varje ONSDAG

Hoppas denna hingst blir lite svår! ;)

Gångarter: 5

Mankhöjd: 143cm

"En maskulin hingst med karisma och tilltalande lätthet, rytm och balans! Högst bedömda fem-åring i Sverige genom tiderna. 2003, som 4-åring, gick ******************** in i 1:a klass."

Gjorde många stjärnor bara för att (A)

lite lättare ledtråd:

Pryder ett bokomslag

Men denna gång vill jag ha svar på:

*Namn

*Blup

*Färg

Samma regler som förut, kolla HÄR om du har glömt.

 


2 veckor och 1 dag kvar

Ojoj vad jag längtar till den första gångartstävlingen!
Muni och jag är väldigt taggade, Han är i en ganska fin form, och hans gångarter blir bara starkare och bättre för varje dag som går! :)
Dock är det ju bara en tränings tävling, men är det några fler som ska vara med och tävla den 25 april?
Jag hoppas iaf att jag hamnar med en ganska snabb häst i 4-g och tölten på banan! Eftersom den rids 2 och 2 först i lätta klasserna sen vid finalen så rids det upp till 5 personer m. hästar.
En bild på mig och Freyja, och sen Corinne och Muni
Detta var då första gången jag tävlade i gångartstävlingar!
Jag kom 3:a totalt, finalen gick inte så bra, fick ingen trav och hade fel galopp uppsis...
Men det var verklogen kul, och Freyja var jätte snäll att tävla med! :)
Vem vet, kanske man sätter igång henner till hösten? ;)
Och tävla henne på ÅM?^^
I så fall bör man nästan sätta igång henne redan nu (a)

Rida nu!

Ska iväg och rida aldeles just, tar med kameran så det kommer upp bilder efteråt!
Såg förresten att det har kommit blommor hemma på gården här, så nu är der VÅR!
Ska rida Hausti föresten, pussgurkan! ♥
Onödigt inlägg, jag vet. Har dessutom inga bilder på den här datorn..
Så det blev ett trist inlägg nu, men bilder sen!
Kram Frida

Snabbt inlägg!

Vakna precis just, och jag har inte fått sova så här länge på väldigt länge!^^
Och idag kommer det inte bli så mycket inlägg från min sida, förrän ikväll vid halv 9 tiden?
eftersom jag nu ska äta frukost, sen ska jag till hästen och sen ska jag jobba och fötjäna pengar! ;)
från 15-20 jobbar jag på Knallen, så vi ses där! ;)

Nämen kolla!

Kolla vad jag hittade, kollade lite salu annonser och mitt i allt så ser jag en bild som jag har fotograferat och ÖVEREDIGERAT hehee^^

Det är fina Randalin som är till salu :/

(en till bild på henne)


Veckans Hingst

Förlåt har helt glömt bort!

men såklart alla som kommenterade hade rätt! :)

Fanny,Zandra,Tilda,Carro

Och hingsten var då

Byr från Midgård

Toves fina hingst Byr! :)

byr_galopp.jpg

Urtjusig? ;)

"Byr är en femgångshingst född 2005.

Byr är totalbedömd till 8.21 med 8.28 för gångarter.

8 tölt, 9 trav, 8.5 pass, 8 galopp, 8 skritt, 8.5 spirit, 8 hållning under ryttare
Svartskäck.

Mankhöjd 145 cm.
Byrs mor Brá  är silversvartskäck.  (se toppbilden.)

Byr har toppstamm på faders sida.

e Vidir fra Prestbakka   bedömd tot 8,34

ext 8,41   gångarter 8,30     BLUP 120

ee Keilir fra Midsitju       bedömd tot 8,63

eu Gledi fra Prestbakka    bedömd tot 8,70

Byr är på träning hos Sigfus inför visning och kommer att ta emot  ston för betäckning hos dem."


Vm terrängstall nästa? :)

Okej konstig rubrik, men måste ju få en ganska bra rubrik för att få läsare intresserade! ;)
Men joo vi var till stallet precis bredvid där Eitill stod och de hade en hopptävling där när vi var och kollade, hade mammas kamera så det blev inte så bra bilder men nån film blev det, och den som vann klassen till slut tror jag blev dessa:
Och jooo det där med VM terrängstall så är ett SJUKT STORT stall och ägaren måste man säga är billionär eller nått?
(kan inte gränserna helt, men på ett ungefär! )
1:an är där Eitill står och de andra annläggningen är det stora terrängstallet, och de röda strecken så är terrängstallets ägo... det är en från Irland som flyttade dit 2002, och då bestod det inte av någonting, nu är det kanske tänkt så att det ska ordnas VM och SM i terrängtävlingar där, de har köpt gården där Eitill stod för medllan 8-11 milj. kr, fattar ni?! :O
Ni sku bara ha sett vilka terränghinder som fanns, vi red förbi många hinder, dock tror jag att Enrio har en ganska gammmmmal karta, eller nått? för man ser intehindrena och det tycker jag man bör göra.
Men jag tog kort på vissa grejer där typ ridhuset (30x80m) och nå "hinderförråd"
Ridhuset, med caféteria och läktare
SKITSTORT! :)
en liten del av ridhuset, och hopptävling på G
Men det är SJUKT stort, och tänker absolu fara dit och kolla igen! :D
Asså tror jag inte har varit på ett sånt stall förut, det är verkligen ett stall i världsklass!
Och tänk vad spännande om VM hålls där! ;)
Skulle inte bli förvånad, och jag sku absolut fara på det! ;)

Hemma!

Heeej heej!
Äntligen hemma, varit till Sverige idag och ridit lite! ;)
Och det var riktigt trevligt måste jag säga. Red ut först med Sara och hennes häst, och jag red såklart Eitill, han var som ägaren beskrev lite som en unghäst i skallen, och stannade ibland, men jag kom på några lösningar för att driva fram honom, och neeej jag slog inte på hästen med spöet, för de skulle inte funka, om jag inte skulle vilja backa, såklart försökte jag lite med spöet på rumpan, men då backade han bara så de blev att vända honom lite och sen gå fram med honom typ, det är lite svårt att förklara.
Men efter en ridtur på deras fina vägar så red jag på banan, och Eitill blev riktigt sur på mig när han måste va kvar på banan och arbeta och hans kompis (saras häst) fick gå tillbaka till stallet. Testade galoppen lite och då började han bocka och ha sig lite ,men han slutade typ direkt när han fattade att inget speciellt hände än att han måste fortsätta arbeta. Och tog även trav, tölt och skritt på banan!
Vänster galopp gick inte alls nå bra, där villa han inte dierkt, men traven kändes ganska bra i båda varven. Och tölten var ganska ojämn måste jag faktiskt säga emellanåt, fast det var mest ute han var ojämn när de inte direkt var världens planaste mark, men han rollade lite. Det finns mycket att arbeta med, kan jag lungt säga.
Har nån bild på honom, tycker han ser jätte ung ut! :) han är 12-13? tror jag
Söt va? :)
Fast det blir att fundera! ;)
Men om ni vill se film från ridningen på mig och han så vill jag ha minst
10 KOMMENTARER 1 kommentar/person
Då får ni 2 filmer som jag ska försöka sätta ihop till en då! :)
film på galoppen och traven, och lite skritt, men mamma filma inte när jag töltade :(
Men jag tror ni överlever ändå! ;)
Så det är bara att kommentera,ANONYMA RÄKNAS INTE


CAPSLOCK DAY

KOM JUST PÅ ATT DET ÄR CAPSLOCK DAY IDAG! MEN JAG HAR KNAPPT SKRIVIT ALLS MED CAPSLOCK, SÅ DET MÅSTE VÄL VARA DAGS NU! ;)
DET HAR VARIT DÅLIGT MED UPPDATERING IDAG MED TYVÄRR, MEN JENNY ÄR I SVERIGE, HOPPAS DET GICK BRA MED EITILL, OCH JAG HAR VARIT UPPTAGEN HELA DAGEN...
MEN JAG SKA INTE SKRIVA SÅ MYCKET LÄNGRE NU EFTERSOM JAG ANTAR ATT DET ÄR LITE JOBBIGT ATT LÄSA.

˜

KRAM FRIDA

Tidsanställande inlägg

Nu får vi hoppas att detta funkar! :)
högst antagligen sitter jag nu i Sverige på en fux färgad häst! :)
önska mig lycka till
GAMMMMMMMAL bild! :)

Ridläger

Godmorgon! Känns jätte skönt, vaknade vid 10 idag, eller först vaknade jag 06.37 men somnade om. :)
Men i alla fall, tänke berätta om att jag ska på ridläger i sommar till Thilde Höök med Anna! Vi ska på Läger 4, 8:e till 12:e augusti. Ska bli jätte kul! Ser verkligen fram emot det, vi var ju till Grällsta Ridcenter förra sommaren och det var jätte lyckat tycker jag! :)
Någon som varit eller ska till Grällsta/Thilde?


Ametyst som jag hade på Grällsta

Kommer mer inlägg senare idag!
Kram Frida

Mycket som händer!

Heej vi ursäktar att det inte har varit så bra uppdatering idag! men för de så lägger jag upp 2 filmer från träningen idag för syrran.
Muni var lite smått irriterad, och visade sitt rätta "anlag" kanske vi kan kalla det? Han är efter en hingst som heter Askur från Håkansgården och denna hingst har haft 9,5 för vilja av 10. Och de ärver de flesta avkommor, dock så behölls Muni inte som hingst eftersom han inte hade tillräckligt med vilja, men ändå vissa stunder så kommer den fram! ;)
Och ett sätt han försöker göra fär att slippa arbeta är att små stegra sig, och de har han gjort förut nån gång då han inte har velat göra nånting och varit allmänt irriterade, kan nästan förstå honom, han har måsta varit på bana 2 dagar i rad, i dåligt väder och arbetat ganska hårt på ganska tråkiga grejer enligt honom, men lärorika.
Skulle vara kul och lätt att lära honom stegra på kommando, men jag tror inte att ägaren skulle bli så hilma glad då, hehee... Men nu tänker jag endast det som ett sätt att för honom att slippa undan träningen, men så lätt är det inte... dock är den första filmen meningen att vi ska rida runt i en fyrkant och vid varje hörn går vi fram några steg och sen backa och sen fram i tölt, för att få baken med oss!
Och har inte velat rygga Muni nånting när jag har ridit för när han kom gick han anntingen framåt eller bakåt, och de mesta var bakåt! så jag har alltid velat att han ska gå fram. Om ni förstår? :)
Tränade även lite på galopp i båda varven, och jag gjorde nog rätt med att byta varv i 4g! :) han är starkare i både trav och galopp i vänster varv, men starkare i tölten i höger.
Jag har haft väldigt fullt upp idag åxå, varit i skolan, kom hem till 2 var på mammas jobb och hälsade på min nyaste kusin som var URGULLIG! Ronjas lillsyrra (+ Mattes + Tobias + Felix)! ;)
Guuuuud vad söt hon var! :)
Och sen var jag till stallet måste mocka ALLA boxar, och ge hö åt hästarna, så det tog en stund att komma iväg, och så red jag ca. 45 minuter, kanske lite längre för syrran. Sen hem snabbt och äta och dusha och sen på möte. Så jag har haft helt smockat schema!
Men imorgon ska jag till Sverige, och göra massa kul! kommer hålla lite update på färjan om inte det gungar för mycket och jag mår illa hehee! ;)
Men hoppas att vi kan fara via H&M och Hööks, skulle behöva lite grejer därifrån, eller hööks behöver jag nog inte grejer ifrån men det är alltid kul att fara och kolla, eller jag sku behöva ett par nya ridbyxor men det ska kosta så in i *PIP*...
Men kanske köper ett par nya Converse! ;) saknar ett par blå, gröna, rosa och vita i min samling hehee^^

Godnatt!

Ska börja gå och lägga mig snart, ska bli en rolig lördag och jag vill vara ordentligt utvilad!
Btw, plockade en halv häst av liam idag! Kan ni tro att mina svarta ridbyxor blev vita? ;)
Gola fick mustasch, haha! ;)

Blev ju tyvärr dålig uppdatering idag, bara tre inlägg nu på kvällen, hoppas jag kan bättra mig imorron! Men är tyvärr väldigt upptagen, man jag ska försöka.
Kram Frida

Gymkhana?

Kommer att bli gymkhana tävlingar på Midgård i maj! Om ni är intresserade av det så håll utkik här på bloggen och besök gärna stallets hemsida och se lite! :) Spana även in fliken "US" (=Ungdoms Sektionen). Där sitter jag och Jenny med och bestämmer! ;) Så kom gärna med övriga önskemål på grenar till gymkhanan och annat!
Mail till mig och Jenny: ishestarna@hotmail.com
Slänger även in en bild på Gola för att sätta lite färg på inlägget!
Kram Frida

Förlåt!

Har inte haft tid att uppdatera ännu idag, förlåt! Kul att höra att vi var saknade dock! :) Men jag red direkt efter skolan, sen middag, sen tjejkväll.. men nu kommer bilder ifrån när jag var ut med Anna och körde Liam, red Gola också! ;)
Liam tyckte det var jättekul att åka ut med kärran igen! Han ville inte alls stå stilla när vi skulle iväg!
Foto: Anna
Foto: Anna
Oredigerade bilder, alla tagna på stallplan dock.. men det blev oredigerat fär jag kände att jag ville få ut ett inlägg fort! ni får säkert se mer vartefter! :)
Men i alla fall, Liam njöt VERKLIGEN av turen! Men det var liiiiite för bråttom i sista uppförsbacken på väg hem...
Tror jag tänker filma ästa gång vi far ut, för det ser så sjukt sött ut när han pinnar på och bockar lite! Men vi ska försöka köra honom oftare nu och se till att lite mer av hans runda ponny-kalas-kula försvinner. :)
Kram Frida

Godnatt! :)

Muni e söt<3

Onödigt inlägg? aa^^


Kritik

Såg nyss också att vi har fått lite kritik, för att vi skriver om annat än islandshästar. Tycker det är bra att folk säger vad de tycker, men bara om man kan uttrycka sig på ett vänligt sätt! För jag tyckte det var onödigt av personen ifråga att kalla inlägget för "en massa annat skit". Man kan ju i alla fall försöka vara vänlig och beté sig som folk om man vill att folk faktiskt ska lyssna på och ta åt sig av det man sagt!
Och ifall det är många som tycker att vi skriver för lite om hästar så säg till! Jag har inte kunnat rida på två dagar nu, men jag ska försöka få in ett par hästiga inlägg imorgon! :)
Man vill ju att ens läsare ska va nöjda! Så ge gärna kritik men utan att förolämpa oss i samma mening tack! ;)
Så nu har jag sagt mitt om det och Jenny har redan sagt sitt!
Kram Frida

Härligt ridväder!

I wish? Nej, alltså vem vill ut o rida när det ser ut så här utanför!? Regnet bara öser ner! Har verkligen ingen lust idag! :( Väldigt synd, jag hade höga förhoppningar om fint väder igår när solen lyste så mycket! Blåser som tusan gör det också...
Så jag var istället till Knallen efter skolan idag o satt och fikade en stund med Anna och Ida. Mysigt :)
Men nu har det blivit lite lite häst tycker jag, så jag känn lägga upp lite bilder från i vintras när hästarna var så här lagom runda! ;) Älskar btw Haustis gulle mage på första bilden! Tur att mycket av de var päls dock...
Hausti är skönast! Haha!

Så, nu blev det lite häst också, men imorron ska jag inte fuska med uppdateringen! Ska ta med mig kameran när jag och Anna ska köra Liam imorron, det bli andra gången vi kör honom! Vi kan ju inte rida honom längre så nu har vi promenerat honom då det inte gått att köra med hans kärra. Men nu äntligen så ska vi få köra lite! Jag tror Liam kommer gilla det också. Men som sagt, mycket uppdatering om det imorron och bilder! :)
Kram Frida

Ridlektion ikväll!

Ikväll ska jag ta en ridlektion, fast de är dåligt väder ute!

gissa om att jag kommer ha en okoncentrerad häst ;)

Och jag ska sätta på mig riktigt varma kläder!


Svar på tal

     
"Anonym om Nått annat än hästar:
Undrar bara, varför laddar ni upp en massa annat skit än när de ska vara en islandsblogg!? :O
Fattar int vrf ni heter ishästarna och ni skriver om en massa annat skit!"Ofta t.ex. dressyrmupparna lägger upp bara bilder på dressyr! ;)
De var inte så länge sen de slängde in massor av klänningar SKANDAL ASSÅ!!! :O :O :O
De borde skämmas, tycker du int! ;)

Och bara för att de är en islandshästblogg så betyder de ju inte att det är LAG på att allt måste handla om islandshästar, eller har du fört upp en sådan lag till Tarja? ;)

Och jag tror att de även är fler hästbloggar här på Åland som har lagt upp sånt som inte handlar om hästar, don´t you think? ;)


btw. KUL ATT VI HAR SAMMA IP NR! :D
Tycker du int? ;)
194.110.191.*   (SISTA SIFFRAN FÅR NI INTE SE) ;)

Tycker att det bara var ett roligt sammanträffande! :)
eftersom jag sitter på skolans dator, och så nu vet jag vem det även var som kommenterade, eftersom inloggningsuppgifterna syns för mig för de som tidigare på dagen har varit inloggad! :D *fun*


Vad ska man säga? hästgalen? det är ett bra ord! :)

asså gud har ni kollat vad det är för väder ute?
jag trotsade det och for ut och red ridlektion för syrran :)
Det gick sådär i början, men efter ett tag så kändes det ganska bra, då vi int höll på en massa med arbetstempo skritt och sedan tölt i en fyrkant, de var jobbigt hähää^^
Men sen när vi sku börja tölta i en volt, och trava de kändes bra i mellan åt, men de var lite små jobbigt när man fick en massa snö/regn i ögonen :S
Men annars så gick det ganska bra, när jag kom tillbaka till stallet fick Muni stå med fleece täcke och käka sitt kvällshö, och sitt foder! :)
Då blev han glad! ;D
Muni såg ut som en blöt åsna när han kom in ti stallet hahaa, synd att jag inte hade med kamera! ;)
men han var en urgullig sådan.
btw. Jag trodde att Muni sku hoppa upp och ner när vi red på banan idag, när de blåste så mycket, att han skulle se en massa spöken och sånt, och vara helt okoncentrerad. Men det var han inte guld pöööjken :)<3
Får bli en bild på Munis FARMOR
Bara för att hon är söt :)

Vårkänslor

Wow, fick verkligen vårkänslor ikväll, så jag tog lite bilder som kännetecknar våren för mig! Inte världens bästa bilder men det är vår! :D
"Det som gömms i snö kommer fram i tö"

Kram Frida

Freyjas pappa

Har hållit lite små kontakt med ägarna av Freyjas pappa, och för ett bra tag sedan fick jag även bilder på honom! :)
Bodi Fra Gerdum
Tycker att Freyja liknar väldigt mycket på sin pappa! :)

Inget hästigt idag

Tjo, har inte varit till nån häst idag, men ska o rida imorgon antagligen. Så det blit ett icke hästigt inlägg nu, kommer kanske hästigare saker ikv! ;)
Och eftersom jag inte var ut o red så hade jag ju väldigt tråkigt, så jag kan visa vad jag sysslade med...
Lite tråkigt hade jag kan jag erkänna! Och drogade denna låte medans jag byggde:
˜


Kram Frida

Dagens videoklipp

Detta är då ett videoklipp på våran US ledare Rebecca, och jag tar även hopplektioner och ska hinna ta NH lektioner för henne åå hade jag tänkt! :)

Och detta är få hon, och hennes unghäst Willies, och detta videoklipp måste verkligen få komma med i bloggen, för att de är så fint att se Rebecca och Willies ha en sån underbar kontakt med varandra :)<3


Midgårds US

Heej som några av er kanske vet, så är jag och Frida med i en Ungdomssektion, Midgårds US
Vi ordnar bl.a. tävlingar.
Och snart så kommer det bli en gymkhana tävling, och jag hoppas att många ska vara med i den! :)
Vi ordnar mest skoj tävlingar.
Men mer info om den tävlingen kommer upp senare, men så ni vet vad som är på kommande! ;)
Här är då våran logo:
Och vi gjorde även en liten film från vad vi gjorde under förra året :)
Och måste bara lägga till att det är jag som sitter på den vackra hästen i western scenen! ;)
hahaa^^
Men vi kommer försöka filma varje grej vi gör under detta år! ;)
Men hoppas ni gillar den! :)
Och kan även lägga till att jag var väldigt sjuk när vi gjorde denna film, började friskna till, till slutet. men under filminspelningar och sånt så mådde jag jätte dåligt, och hade "hostattacker" spydde upp slemmmmm och massa sånt, och var kritvit i ansiktet, kanske inte syns, och det var därför jag inte var med i "kakscenen" heller... för jag mådde inte alls bra.. :/
men och? det var roligt att göra den  och det är de viktigaste! :D
och kan lägga till att vi INTE hade tillgång till hästar till denna film

HISS/DISS

<span style=
En bild på mig och Freyja
Min underbara vännnn Linnea Andersson har fotograferat denna underbara bild<3
HISS/DISS

Filmer

Här kommer två filmen på Hausti från idag på ridlektionen, va hade balans hoppning och det var första gången han hoppade! Förutom ut från tävlings banan... dock inte med mig! Men han var ganska duktig ändå, han var i alla fall inte rädd för bommarna, trots att han är ganska fjollig av sig. Och vi hoppade studshinder, vilket han har lite svårt för eftersom han är ganska markbunden i galoppen och inte har så mkt sväv! Duktig häst ♥

Hausti hoppar

Hausti rullar sig
Kram Frida

Hiss/Diss?

 

Vad får Munis nya lädergrimma?

 

HISS/DISS


Hopptävling - Bilder

Heej heej tänkte slänga  upp några fler bilder som mamma fotograferade! :)
Muni och jag väntar på våran tur
Och joo... jag har en skitig häst... x3
till banbyggargrejen till höger ->
SMACKA FÖR F*N INTE PÅ EN HÄST DU INTE KÄNNER OCH NÄR DU STÅR PÅ SIDAN, OCH SPECIELLT SKA DU INTE SMACKA FÖRE MAN KOMMER PÅ HINDRET NÄR DU STÅR PRECIS BREDVID HINDRET!
Det var verkligen synd, Muni tyckte de var jätte läskigt, nog med att han redan var stressad när alla andra på sina hästar på framridningen höll på smacka på sina hästar... Sorry att jag har en häst som är känslig för ljud runt omkring, ibland är han lite mer fjollig än andra dagar, och hopptävlingarna var han extra fjollig...
Men tycker ärligt talat att hon där banbyggaren inte ska smacka på andra hästar när hon inte vet nått om dem, sa åt henne sen, att hon inte fick smacka på honom.
Men jajaa, nog med det, Muni var duktig ändå och det är de viktigaste! :)
DISSA SITSEN PÅ RESTEN AV BILDERNA! ;)
Det är svårt att komma upp i bra sits i syrrans Top Reiter, när man hoppar
Som sagt dissa sitsen...
men kolla hur långt efter hindret vi landar! :)
Här hoppar vi över ett av de läskigaste hindrena som jag vägra ut mig på i 50cm, denna bild är från 70cm

Nått annat än hästar

Var ju till Cia i lördags, för att hon sku köra mig och Muni till tävlingarna :)
Och så blev det att jag fotograferade lite grejer i hennes och Adams hus, tycker att de har så underbara grejer  i huset, och det är så fiiiint! vill åxå ha så! ;)
Och Cia är bra på att inreda! :)
Detta är en del grejer, oredigerade... orkar inte redigera nått! ;)
Jadu det var några bilder

Promenad!

Ha nyss vart ner med Hausti till hagen från Midgårds stallet :) Han var där och blev skodd, utan snösulor nu, vägarna är ju så härligt snöfria! Tog även lite bilder på väg till hagen, dock med mobil kamera men d e motivet som spelar roll i det här läget! ;)
Vårigt! Eller hur?


Ny klippta tassar


Törstig häst!


Kompisarna väntar


Äta gräs? haha


Och rulla sig lite i hagen!Han är verkligen fööör mysig! Ska rida ridlektion ikväll också btw. Kanske tar med kameran och fotar lite mer bilder då, lite på dom andra hepporna också! Men jag får se om jag hinner för Anna kommer nämnligen hit efteråt! ;)
Men nu ska jag gå och hjälpa pappa med maten!
Kram Frida

PS. Skit i tidsinlägget förresten! Det sket sig, men jag får testa igen en dag...

En helt värdelös rubrik, men innehållet är bilder

Hejsan, kom hem för ett tag sedan, hade bara en lektion i skolan idag, så skönt, så for dit till 8.00 och for 9.05, hur skönt är inte det då?
Men jajaa, skrev bara ett engelska prov som gick piss :S
Borde skärpa mig, men imorgon har vi finska muntligt, men jag glömde böckerna i skolan så jag kan inte öva nått till det uppsis... :S blir att plugga fysik medans bara, tror att det kommer bli ett ganska lätt prov, han brukar fixa ganska lätta prov IBLAND! de senaste matttte provet va skit svårt, men jag klarade mig fick G3, och han sa att jag skulle få det i kursen åxå, så då kommer jag sänka, men sen så kollade han igenom mitt prov igen. Och då såg han att han hade gjort fel typ iaf, jag hade räknat med fel grejer, men ändå fått rätt svar, och därför kanske jag ska få behålla mitt kursvitsord! :)
jag hoppas på det, och jaaa det där var ganska invecklat! ;)
Men jajaa, nu ska jag sätta in lite bilder från när jag var i stallet, det var underbart vackert väder, och varmt åxå, Muni bara busade idag, först när jag skulle gå efter honom, och sen när jag red honom... han har lite bus i sig! ;)
Men det blev ingen sken, höll mig i trav och tölt, några galoppsteg tog jag i kurvorna.
Han kändes annars väldigt fin, hög i formen i tölten bara, håller på att arbeta med det, men de är lite svårt när man inte har en bana att rida på. Ska se om jag kanske kan fara ut och rida på kvällen nån dag den här veckan, så att jag kan rida på banan. De är ju ljust länge nu åå, så det sku sitta fint! :)
muni nyfiken
Muni bus
asså guuud, Muni kan verkligen få sin söta sida på bild! ;)
Muni dricker/äter och geggar på en och samma gång... hahaa^^
VARNING - FÖR KÄNSLIGA TITTARE
*host host*
Myyys..
efter denna bild villa ha gärna komma och gosa med en, och jag tackade nej för första gången hahaa! ;)
Han tappade sin äckliga "gegga"
MYYYYYYS
Freyr måsta åxå testa, så Muni fick flytta på sig
*gäsp* *dregel*
Muni söt! :)
*märk spegelbilden*

Munis nya box

Muni fick ju flytta lite, för att vi har haft lite översvämning i stallet, så Wynja fick ju Munis och Muni fick flytta. Bara för att han är snäll och kan stå i den här boxen:
Man ser det inte så bra, men kanterna är inte så höga som ni ser, och vi har fått "knyta" ihop den lite hehee... just därför kan inte Wynja stå där för hon sku gå igenom allt ihop hahaa^^
Men jag tycker ju att själva boxen är jätte fin! de är just de där med att det finns inte så mycket belysning till den när man ska mocka, så det är väldigt mörkt, den ända belysningen är den där lampan som ni ser i vänstra hörnet, sen är det 3 andra lampor som går över de andra boxarna som lyser starkare.

Tidsinställt!

Testar tidsinällda inlägg här, har aldrig testat förut! När ni ser det här så sitter jag antagligen i skolan och har jätte roligt ;)
Nå, detta är bara ett test, men jag kan samtidigt bjuda på lite fina bilder jag tagit!
Öska, Hausti, Mjallhvit, Natinn.

Kram Frida

Rubrik?

okej kommer inte på nån bra rubrik, men jag måste lägga till här att Muni är sjukt söt i sitt nya träns, tycker inte ni det? :)
HISS/DISS
för Munis nya träns
Fotograf: Sharro

Sleipner - bilder

TACK SHARRO! :)
http://fjordina.blogg.se/index.html
Fick dessa fina bilder på Muni och Mig från tävlingen! :)
Muni är söt! :)
TACK http://fjordina.blogg.se/index.html för bilderna! :)
Ni andra som har bilder från tävlingen får gärna skicka! :)
skicka till:
jennykarlsson94@hotmail.com


Sött!

Har kollat runt lite, såg ett par söta saker, inget nytt men jag tänkte bara att hur sött vore inte detta?
Det är såå sött med rosa grejer! Men enligt mig mest bara på små ponnyer som lilla Liam här uppe som är shettis! Tycker det är lite "overmatch" med färgat också! ;) Annars är jag inget stort fan av färgade sadlar och träns, brunt läder är däremot att är skit snyggt på alla hästar!
Men HISS/DISS för färgade träns/sadlar?
Kram Frida

Min drog!

Ouch, imorse inträffade en katastrof...
Min mobil hade dåligt med batteri såg jag i morse i bussen på våg till skolan och jag tänkte att jag sku stänga av den lite för o ha över dagen sen! Men så tänkte jag samtidigt att det inte sku göra så jätte mycket om jag bara lyssnade på liiiiite musik i bussen på väg till skolan. Men moblen dör, vad annars? Jag känner mig så duktig ibland, för min mobil är min drog!
Så jag kunde alltså inte ta bild på Golas sadel idag och visa den! men den ser ut typ såhär:Jag personligen brukar inte gilla sådana sadlar, men Golas var faktiskt ganska bekväm! Och hon verkar trivas med den också! ;)
Härligt förresten att solen har kommit fram så här lagom till kvällen! Det var ju riktigt mulet o fult när jag va ut o red idag, förståss! Kan bjuda på en härligt solig bild på Gola och som avslut!
Kram Frida

Någon som vill se gammmmla bilder? :)

Någon som är intresserad att se bilder från när jag började ha hand om Muni? :)

Sitter och tittar på massor av gammmmmmmla bilder på Muni, och tänk vilken skillnad det kan bli, från en helt omusklad häst till en musklad häst hahaa! ;)
Men de är stor skillnad i gångarterna åxå, de blir verkligen hårdträning till tävlingarna den 25 april, vilka ska dit och kolla? :)
Muni är tränad för detta, och vi ska verkligen ge ALLT!
Det ska bli så jäkla nice, ska endast tävla mot mig själv, fast det kan bli lite frestande att tävla mot andra, men detta är bara en träningstävling, och det ända jag ska tänka på hur det går för mig och Muni.

Har mycket att göra, men har för lite tid

Muni tycker att fotboll e väldigt intressant! ;)<br /> <br />
Usch, känner mig verkligen stressad, och då sätter jag mig här såklart? smart? NEJ! men jag känner att man måste skriva hahaa^^
Vi hade gympa på morgonen, vi var till Avancia och tränade trevligt trevligt C: dock var vi bara 4 som kom, och en av oss som kom gick ut och gå, och jag kom över fund med varför jag inte tycker om skidning iaf! ;)
De har skaffat nå nytt grejs till Avancia, de påminner om skidning, de finns 2 handtag som skidstavar ganska högt upp så ska man dra i dem, likdant när man skidar, om ni fattar? okej jag suger på att förklara.
Men jag hann lämna in fysik uppsatsen i tid! 2 minuter före deadlinen, borde skärpa mig, men jag hann, och det är det viktigaste!
Och så har jag skrivit finska prov, och jag tror jag blir godkänd, hade inte övat direkt, nått som borde skärpas, eftersom jag inte har läst finska förut, och vi går väldigt fort fram!
Men och? det där var väll intressant om min skoldag, imorgon så börjar jag 8.00-8.45, tror jag, beror på hur snabbt jag skriver provet, så kommer hem med 9:ans buss! skönt, så far jag till stallet och far ut och rider på gull heppen! :)
Känns skönt nu i slutet av perioden, och nästa period är inte så jobbig den heller! har 3 lektioner på fredagar SOFT!
Men jajaa, nog med det, detta är sjukt intressant va?!
Muni Från Yttringe<br /> <br />
Men jaja nu ska vi snacka häst
Idag när jag kom till stallet var de ännu mer översvämning än igår, så nu har Wynja flyttat till Munis box, och Muni till den tomma boxen, och Freyr står kvar. Men de var jätte jobbigt att reda ut Wynjas box som låg halft i vatten, så 1,5 skottkärror, och då packa vi på STORA lass på skottkärran, de gick åt all halm som var förstört i vattnet :S
Munis nya box tycker jag om, de enda negativa är att de är väldigt lite ljus dit, men det får man väll lov att tåla, men Muni får en ny fin box, och jag tror han kommer tycka om den. Fast nu kommer han inte kunna nosa på Freyr eller Wynja dock..det tror jag han tål.
Annars så gick jag ut och gå med Muni, det var jätte skönt! men jag va jätte trött efter avanica, så detta gjorde väll inte saken bättre? eftersom jag har mycket kvar att göra, men gick ut och gå med Frida och Anna. Frida red Gola och Anna gick med Liam :)
Jag och anna hade ett trevligt samtal om longering, och lite annat smått och gott, Och så fick jag även galopp på Muni i några steg medans jag sprang bredvid, måste testa hahaa, fast de var inte alls snabb galopp, de sku jag aldrig hinna med! men de var nå galoppsteg som jag fick in. Men jag var helt slut efter det iaf!
Men Muni tyckte det var skönt att få komma ut och gå bara.
Annars så har jag putsat Munis nya träns + lädergrimma, och så har jag gjort rent gjordarna! :) Så nu glänser de nästan! ;)
Imorgon ska jag försöka ta med kameran om det är fint väder, så ska jag fotografera en massa! ;)
Ska försöka hitta kamerasladden så jag kan lägga in massa foton! :)
medans får ni nöjja er med massor av gammmmmla bilder! ;)
Tjoho, vad tycker ni om hästen på bilden? :)
En bild jag hittade på Muni, tror ärligt talat att han var hingst på denna bild, eftersom han ser ganska ung ut på bilden och han blev inriden som hingst! :)
Muni Från Yttringe
Liz rider Muni :)
min "ridlärare" hahaa^^
Muni Från Yttringe
Rullning, se hur ren och fin han är :)
och det slutar såhär...
Muni Från Yttringe
... YES! ;D
Okej blev några bilder, från den 1:an veckan jag hade Muni! :)

Shopping

 

Var och shoppade lite till sommaren, kändes som om jag inte kunde motstå, har inte alls några shorts, och har länge velat ha ett par gladiatorskor, och linne jaa... det passade till de blåa shortsen! ;)
Så nu har jag inhandlat lite sommarkläder, men mer behöves för att jag ska klara av sommaren! ;)
Nu ska jag se på ponnyakuten! :)
Vilka till följer ponnyakuten?! :)
Och vad tycker ni om ponnyakuten?!

Premiär!

Hejsan, detta skulle jag nog kunna säga att är min premiär inlägg! Jag har ju bloggat förut, men det var på den tiden då alla hade blogg och skrev ungefär: "Hej jag har inget att skriva, ha det bra allihopa! Kram".
Men nu är det blodigt allvar! Haha!
Nå, ni läsare får ha överseénde med att jag nu kanske inte är världens mest begåvade bloggerska. Men jag ska göra så gott jag kan och förhoppningsvis så lär jag mig med tiden. Kan dock gå trögt i början..
Men idag, hade tänkt fara ut och rida men dels så har jag inte haft tid och så är ju vädret utanför inte särskilt inbjudande, eller hur?
Jag i alla fall tappar ridlusten lite när man tittar ut på sånt härnt väder! Men jag få bara tänka att våren är på väg och sånt hör till.
Kvällen ser inte heller ljus ut nu, måste fixa med mycket läxor, inte kul alls.
Men imorgon blir det rida gola i alla fall! Ska bli kul att rida ordentligt med hennes nya sadel eftersom hon var ny vaccinerad när jag testade den första gången så var det bara en kort runda i lugn skritt! Kan ta blid på den då också så får ni se hur den ser ut! :)
Kram Frida

Sleipner

Idag var jag och tävlade på Sleipner, men Muni. I 50cm och 70cm, som tur var så var det samma bana! :)
Men kom dock aldrig runt, han var inte alls på humör, och jag var nervös, och han var lite små stressad från framridningen. Han reagerar från alla smackningar från andra hästar, och blir att skutta runt och hoppa till :(
Så när jag skulle testa hoppa sista hindret i 70cm, vid framridningen alltså. Eftersom han rev en gång och sprang förbi det andra gången så kom jag i ganska bra takt, och så börjar hon där "banbyggaren" smacka på honom från sidan, och han reagerar ju såklart! -.-'
och skenar förbi hindret istället, ibland blir jag faktiskt trött på sånt! Men jajaa, Muni var duktig det är de som spelar roll, han försökte och de tycker jag var bra! men jag fattar inte riktigt vad som hände, för på träningarna har de gått jätte bra! han flyger lätt över 70-80cm hinder, och tar de lugnt, stressar inte.
men jajaa, nya tag bara! ;)
Fast jag får se om det blir nån hopptävling till eftersom det är gångartstävling 2 dagar efter den, och det blir nog lite mycket! ;)
Men imorgon ska jag gå ut och gå med Muni, och sen resten av dagarna ska jag träna träna träna, och låta honom vila såklart! ;) Nu ska vi träna på det vi verkligen är bra på! tölt och 4-g, ska träna lite att få med bakdelen, och att de ska bli stadigare trav + galopp! :)
NI SOM VAR OCH FOTOGRAFERADE IDAG, OCH TOG NÅ FOTON PÅ MIG OCH MUNI SKICKA DEM GÄRNA!!
till:
jennykarlsson94@hotmail.com
Bilder kommer upp senare, då jag ha fått bilder och så kommer de kanske upp nån film, fast det inte gick så bra! hähää^^
Men nu ska jag plugga riktigt ordentligt, har finska prov imorgon, och så ska jag ha fysiken inlämnad och den har jag inte ens haft gjord! och på tisdag är det engelska prov, och onsdag finska muntligt grejs, och på torsdag fysik prov, känns skönt!
eller så inte... -.-'
Men ska fara och träna på Avancia imorgon bitti, de ska bli riktigt kul, gillar att vara där och träna.
Nu blev ju detta inlägg skit tråkigt, så jag måste lägga upp nån bild! :)
Muni e söt! :)
Ska till stallet ikväll, och ta in hästarna, ska gosa lite med Munaren då! ;)

Veckans Hingst

Detta hade jag på min förra blogg, men den finns inte mera. Men nu kommer det upp här i stället!

INFO OCH REGLER:

Varje lördag kommer det upp en bild + lite info om hingsten, då är det NI som ska gissa namnet på hingsten.

Kommer börja ganska enkelt, man får gissa en gång per person, med högst 5 namn per inlägg, om man chansar på flera vill säga.

Ni ska gissa vad hingstens namn är, och den som svarar rätt först blir länkad. och detta är om det bara är några som gissar, om de går över 15 personer så lottar vi 3 stycken.

Vinnaren/-na presenteras på Fredagarna

Byr i tölt på bedömning 2010

Denna hingst så har setts av många, IRL.

Han är en 5-gångare, och har en en mamma som är silversvart skäck.

Detta är bedömningen från hans fars sida:

Ext 8,41   Rid 8,30     BLUP 127

 

VEM ÄR DENNA HINGST?!

 

 Hopptävling imorgon

Imorgon är det hopptävling, och jag är sjukt nervös! Det blir Munis sjätte gång han hoppar över hinder, så döm oss inte imorgon TACK!
han är en nybörjare och jag är en nybörjare INOM HOPPNING.
Men vi ska ändå starta i 50cm och 70cm, bara för att han tycker att de är  så sjukt kul att hoppa. Han är lite osäker hur han ska göra, men han gör på sitt eget vis, och de funkar bra tycker han.
Och jätte glad för mamma skickade nu med syrran mina grejer från hööks, som hon var efter nu i veckan!
så nu har jag mina grejer, har suttit och putsat dem nu, så att jag kan använda dem imorgon! ;)
For även till stallet idag, och pussade och myste med Munaren(fint smeknamn va?), men han va jätte goo, borstade han glänsande ren, och får hoppas att han inte går och rullar sig i nån skithög nu, funderade på att sätta täcke på honom att han sku hållas ren, men sen sket jag i det ändå, han vill va naturlig helt enkelt! ;)
men hoppas att hans man och svans är fin imorgon när jag kommer la ner grymt mycket arbete på dem, att få de rediga och rena! speciellt svansen. Men försökte få bort massor av vinterpäls åxå, och kan stå i timmmmtal och de finns ändå massor av vinterpäls kvar, de försvinner aldrig känns det som.
Stryk fleece sättet
det beställde jag inte iaf, men grimman och tränset är hemma, och jag är totally in love.
Muni kommer se super gull i det, och såklart mitt fina schabrak kommer användas imorgon som jag vann HÄR.
Älskar det kan jag ju lungt säga, men använder det endast till tävlingar och om vi tränar för nån tränare eller rider kurser, annars så tänker jag inte använda det, har andra schabrak som kan användas till det.
Någon till som ska tävla imorgon?
och i vilka klasser?
och vad är era förväntningar?

Nu får jag hoppas att ni även är med i frågestunden, vi vill ha så många frågor som möjligt! :)
Och ni som är på tävlingarna imorgon och har kameran i högsta hugg, ni får gärna fotografera mig och Muni en MASSA, vill ha bilder sen! ;)
Ni hittar mig på den "Urgulliga ponnyn" så ni vet! ;)

FRÅGESTUND :)

Heej alla läsare, kul att läsarsiffran steg sjukt mycket på en dag bara! :)
Men vi ska faktiskt ordna en frågestund, om de är något speciellt ni vill veta? :)
Ni kan fråga vad ni vill, vi svarar på allt!
Hoppas att ni frågar MÅNGA frågor, ni får fråga hur många som helst i en kommentar!
eller om ni vill kommentera många gånger!
Ni kan även maila oss på ishestar@hotmail.com
Kram Ishestarna

Fridas Presentation

Hejsan! Det är jag som är Frida Mattsson och här kommer en liten kort presentation om vem jag är. Jag kommer inte kunna skriva lika långt som Jenny dock. Men jag ska försöka med ett par rader i alla fall!
Jag är då Frida, jag blev 14 år den 7:e Januari i år.
I min familj är vi sex stycken: Det är jag, min lillebror, mamma, pappa samt våra två kattor Grålle och Skrållan.
G & S i sommras!

Precis som Jenny så är jag en hästgalen typ som gillar ridning och fotografering! Så jag kommer också lägga upp mycket blider här! :)
På fritiden håller jag då på men hästar, fotogrfering, kompisar och skolan då.. ungefär det vanliga. Jag rider nästan varje dag, måndagar och fredagar är jag med en kompis hos Gola och Liam:

Gola är ett piggt islandshäst sto på 14 år. Hon är en gammal tävlings häst importerad från Island, jag vet dock inte så mycket om hennes tävlings karriär. Men med henne har jag mest bara ridit ut i skogen ock lekt, har även jobbat NH och lite lätt arbete nu och då på åkrar eller andra öppna ytor. Det trivs hon med tror jag!
Liam är en tuff shettis valack i väldigt liten size! Men jag är osäker på hur gammal han är faktiskt, hehe. Men han är ungefär 11 år! Med honom så busar vi mest, kämpar med NH:n då han är en väldigt envis shettis (och han är så söt att man gör lite undantag i träningen ibland, haha!) och så har det hänt att vi har kört honom. Antagligen kommer vi köra honom mera i vår! :) Gola och Liam började jag rida med min kompis hösten 2009.
Men det är inte allt, på tisdag kvällar rider jag lektion på Hausti. Honom rider jag ett par gånger i veckan förutom lektionen också! :)

Hausti är en underbart gullig 7 årig islandshäst valack! Han bor i hagen med sina tre islandshäst kompisar i Tranvik. Honom rider jag som sagt på ridlektion på tisdag kvällar, han är en underbar häst som är pigg, framåt och har jätte fina gångrter tycker jag! Han är lagom känslig, lyssnar bra och för det mesta kan jag inte komma på något negativt att säga om honom alls! Han verkar gilla att göra sitt bästa! :)
Jag hoppas att jag någon gång kan tävla honom, skulle verkligen vara roligt! Helst skulle han vara min såklart...hehe :) Honom har jag ridit sen början av vintern 2010 tror jag.
Och sedan har jag en häst som jag oftast rider 1 gång i veckan, han heter Fogeti. har dock ingen blid av honom, men jag kan berätta att han är en lagom gammal, lagom pigg jätte snäll häst! Han gör vad han ska och en väldigt mysig barbacka-i-skogen häst!
Nå det var då en kort presentation av vem jag är och vilka hästar jag rider på. Men jag kommer säkert på flera saker att berätta i kommande inlägg. Kommer som sagt att försöka lägga upp mycket bilder precis som Jenny. Ska även släpa me Jenny eller någon annan för att fota när jag rider Hausti!
Puss och Kram, Frida

Jennys presentation

Hejsan det är jag som är Jenny Karlsson jag blir 17 år till hösten. I min familj så är jag yngst, jag har en systen och en bror. De heter Cecilia och Dennis. Vi kan lite lätt förklara detta såhär; Först kom Cecilia den snälla lugna, sen kom Dennis den busiga, sen kom jag som är lite blandning mellan busig och snäll. Men det är sådan jag är, och ingen kan ändra på det.
Trav :)

Det jag älskar är hästar, och speciellt Muni, Freyja, Dimbra och Bangsi, och såklart min underbara familj och alla mina vänner.

Ni som inte vet så har jag hand om Alenskur tidningen, och har några bilder som ni ska få bestämma vilken som ska få hamna på omslaget.<br /> <br /> Skriv "RÖST",<br /> <br /> Du kan även skicka in din röst till min mejl: jennykarlsson94@hotmail.com<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> BILD 4Freyja e sötNi som inte vet så har jag hand om Alenskur tidningen, och har några bilder som ni ska få bestämma vilken som ska få hamna på omslaget.<br /> <br /> Skriv "RÖST",<br /> <br /> Du kan även skicka in din röst till min mejl: jennykarlsson94@hotmail.com<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> BILD 7<p><span style="color: #ff0000;" mce_style="color: #ff0000;"><span style="font-size: xx-large;" mce_style="font-size: xx-large;"><strong><span style="color: #99cc00;" mce_style="color: #99cc00;">1 år</span></strong>&nbsp;&nbsp; &lt;33</span></span></p>
Muni - Freyja - Dimbra - Bangsi

Det jag inte gillar är falska människor, och elaka, och sådana som ljuger HELA tiden.

Jag går även i skola, går första året på Ålands handelsläroverk, trivs jätte bra där. Tycker väldigt mycket om min klass. Och lärarna är riktigt bra, och trevliga, och lektionerna är riktigt chill, ibland i alla fall. Det beror helt på hur vi sköter oss vill säga.

Jag har gått i GHS (Godby högstadieskola), jag saknar verkligen min klass därifrån!! fast jag saknar inte vissa lärare, som än idag sprider skräck i skolan, GHS tiden var nog sjukt rolig, och jag skulle gärna uppleva den igen med klassen 7-9C 2007-2010, som sagt saknar verkligen GHS tiden.

Min fritid består mycket väl av hästar, och vänner och läxor och såklart fotograferar jag en hel del.

Några av mina absoluta favorit bilder som jag har fotograferat:

 

Jag har en häst på foder som heter Muni från Yttringe och är en valack på 10år, det jag har sett av honom så är han en 4- gångare. Men i hans bedömning så visar det att han är 5- gångare.

Muni blev inriden som hingst, för det var tänkt att han skulle behållas som hingst, men det blev ju inte så till sist. Han hade för lite vilja tydligen, kanske lite skönt det, har nog sett några Askur avkommor som verkligen har den starka viljan.

Muni och jag tränar väldigt mycket, det är tänkt att vi ska tävla så mycket som möjligt denna vår i både lätt tölt och lätt 4- gång.

Och så tränar och tävlar vi lite hoppning, bara för att han tycker att det är så kul, och jag tycker såklart att de är super kul.
Sleipner tävling XL-cup Fotograf @Frriiday Muni tycker de här e skit skoj!
Frida Mattsson fotograf

Muni är väldigt duktig på att hoppa, han flyger lätt över 80cm. Vi har även tävlat 1 gång i hoppning och 1 gång i dressyr, men det gick inte så bra enligt resultatet, men det följer inte jag. Det råkade ju vara så att det var stilbedömning på hoppningen så där de gick inte så bra, fick 80p, men det var 4 gången han hoppade då så han var jätte duktig ändå! fast jag tänker på vad som var viktigast på tävlingsplatsen, alltså att han ändå var ganska lugn, och ingen tölt i dressyren, och det funkade ypperligt bra tycker jag.

Vi ska även tävla på söndag (3/4), i hoppning CR i 50cm och 70cm, så de som ska dit får gärna fotografera/ filma mig och Muni.

De positiva med Muni: Att han är så otroligt snäll att rida, och vill verkligen försöka, och han skulle verkligen kunna göra vad som helst för ryttaren, han är så underbar helt enkelt, och det är ett + i kanten att hans gångarter är så underbara.
De negativa med Muni: Att han är svårfångad... -.- Han har sina perioder då han är lite mer svårfångad och lite mindre svårfångad.

Och annat intressant om Muni, han brukar kunna få sina "ryck" ibland, som jag kallar det, och då har jag även lyckats fånga det på bild:

Och före denna bild så stod de och klia varandra eller nått?
Men Muni fick en spark tillbaka, och sprang nästan upp i famnen på mig efter det hahaa!
försökte kaxa eller nått tror jag :)

Kommande tävlingar vi har tänkt vara med på:

3/4 2011 – Hopptävling

25/4 2011  - Islandshäst tävling, lätt tölt, och lätt 4- gång

7/5 2011 – Islandshäst tävling, Sverige (KANSKE)

13/5 2011 – Hopptävling, Aftonsol (KANSKE)

15/5 2011 – Islandshäst tävling, Lätt tölt och lätt 4-gång

28-29/5 2011 – Islandshäst tävling, min och Munis sista tävling tsm, lätt tölt och lätt 4- gång

Sleipner tävling XL-cup Fotograf @Frriiday Okej nu min egen åsikt om denna bild: JAG F*CKING ÄLSKAR DEN!!! :D<3 han har fin trav och jag sitter inte på en stol! :D (har en aning stolsits, håller på att arbeta med den ;) )
Frida Mattsson fotograf

Även dessa två senaste tävlingarna så kanske jag även tävlar 2 hästar, vi får se hur det blir med det.


Men detta var nog det mesta om mig och Muni, jag kommer försöka fixa bilder och filmer, från allt möjligt, hoppas ni gillar våran nya blogg!

ps. kanske ni märker så är jag en som gärna lägger upp MÅNGA bilder! :)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0