Grattis "Gummi"! :D

Ny seger för Gudmundur "Gummi" Einarsson och Sproti frá Sjávarborg.
Seger för "Gummi" i 250 m pass

SM FÖR ISLANDSHÄSTAR, SUNDBYHOLM: Gudmundur "Gummi" Einarsson och Sproti frá Sjávarborg blev idag svenska mästare även i P1 250 m pass på tiden 22,37.

Tiden satte de igår under de två första försöken och Gummi valde att inte rida de tredje och fjärde försöken idag.
- Sproti har varit lite halt under våren så jag valde att spara honom så att han är helt fräsch till VM, säger Gummi som ännu inte bestämt sig för om han ska rida morgondagens speedpass av samma skäl.

Även silvermedaljören Magnús SkúlasonLúta fra Dalbae satte sin bästa tid igår på 22,54 liksom de nyblivna svenska mästarna bland ungdomarna; Lovisa Enblom på Töfrar från Bolandet på 23,57 - en tid som står sig väl även bland seniorerna (tredje bästa tiden, men totalt en fjärdeplats). 

Linda Tommelstad med sin karakteristiska ridstil och 20-årige veteranen Flóti frá Dadil fick ännu en guldmedalj till samlingarna och blev svenska mästare i P3 150 m pass på tiden 15,58. I övrigt var det B-finalernas dag denna tredje soliga dag på Sundbyholmsbanan i Eskilstuna, där ett antal ekipage fick möjlighet att rida till sig en plats i morgondagens A-finaler. 

Dagen inleddes med T2 Tölt för seniorer (ungdomarna har bara A-final) där Hinrik Sigurdsson red ett harmoniskt program och klättrade en placering på Hrafn frá Holtsmula 1 med poängen 6,75. Ungdomsryttaren Johanna Wingstrand på den kraftfulla skäckhingsten Herkules från Pegasus hade höga och jämna poäng i alla gångarter i V1 Fyrgång och red också upp sig flera platser genom poängen 6,90. Det är samma uttagningspoäng som Johanna och Svartur har som leder inför A-finalen. Till seniorernas A-final i V1 Fyrgång tog sig Louise Löfgren på Glói fra Nöddegården genom poängen 7,10.

Hannah Steele och och Hrapi från Häglinge gick vidare i T1 Tölt för ungdomar med 6,44. I samma gren för seniorer Johan Häggberg och Argeisli från Hestabet skickade rysningar till publiken i den ökade tölten som var enorm och gav bland annat en 9:a från en domare, men det räckte inte. Istället belönades var det Hjalti Gudmundsson som knep A-finalplatsen på 7,39 med bland annat tre 8:or i momentet ökningar på långsidorna på kolsvarta hingsten Reynir frá Hólshúsum som glänste i solskenet.

I F1 Femgång var det Carolina Denckert på Blida frá Akureyri som gick vidare genom att vinna B-finalen på 5,76 medan i samma gren för seniorer gick två ekipage vidare till A-final eftersom både Jaqueline Wahlström på Hrekkur från Hålåsen och Gummi, som nu red Döggvi frá Baegisá, fick poängen 6,81 vilket ger sju ekipage på banan imorgon i en troligen otroligt spännande femgångsfinal.

______________

Såg på fb, att inger hade filmat den där ritten mellan Magnús och "Gummi"... fyyyy17 vilken fart de båda hade! :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0