Hästarna ridna! :)

Nu har jag varit duktig och ridit båda hepporna och båda skötte sig, eller freyja var fjollig som vanligt men denna gång höll jag på flyga av henne ett x antal gånger för att jag aldrig lär mig att vara beredd på att hon kan bli "rädd" för vad som helst när som helst tydligen... ><
Men annars så skritta vi på ordentligt och red "kompost-rundan" mm... visst låter den vägen mysig?
Hon skötte sig annars väldigt bra!
Efter de for jag till Calle direkt och stod en bra stund och pyssla med honom, och har även tagit dit Munis träns nu, eller de tränset jag köpte åt Muni då, de där blåa hööks tränset! Men nu iaf får Calle ha det, glömde nosremmen så använde en annan nosremm idag. Men de satt helt perfekt på Calle och behövde faktiskt inte spänna upp någon remm alls! Trodde jag sku få ändra hela tränset typ, men jajaa Calle och Muni är sjuk lika, de bara är så fast Calle är faktiskt roligare att rida.
likheter:
Muni och Calle är inga alls några "läromästare", det är ryttaren som måste lära ut med dem, deras personligheter är väldigt lika, glad, nyfikna, lite små försiktiga, kan hoppa till lite då och då, busa en massa. Påminner lite om varandra i exteriören, bara LITE!! Och båda ser busiga och nyfikna ut i blicken, fast Calle ser nog lite mer busig ut än Muni! ;)
Men red iaf på banan med Calle och kände honom på den, och de kändes riktigt bra red i ca. 30-40min? slutade när de gick som bäst typ, och arbetade typ bara i skritt, testade lite i de andra gångarterna men typ bara skritt på banan. Körde massor av flyttövningar med honom och bytte övningar lite då och då att det inte sku va samma hela tiden så att han sku tycka att de var tråkigt eller nått sånt?
Han är en riktigt trevlig häst den där Caspar! :)

Kommentarer
Postat av: Nina Timmerfors

Hej Jenny!



Jag tänkte svara på din fråga ang. tävlingsregler.

Du får tävla med rakt gummibett i lätt klass.

Du får också ha viktboots på bakbenen, men de får fortfarande inte väga mer än 250 g per ben.



Jag rekommenderar att du beställer hem FIPO't från SIF's kansli. Där finns alla regler! Är det ändå oklart, som det ibland kan vara med vissa grejer, så brukar tävlingsledaren för den aktuella tävlingen mer än gärna besvara dina frågor!



Hoppas du blev något klokare!

2011-08-21 @ 12:15:04
URL: http://isbitarna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0