Fulla människor, 350 i dike = midsommar i tranviksskogarna

Jadu man måste bara säga att midsommar i tranvik för de vuxna handlar om att supa, mycket dessutom och sjunga gammmmla låtar som de aldrig byter ut, snapsar hit och dit. Mumindalens vänner, snunsmumriken, lilla my? Ja alla är med. Hissningen av stången då alla 20+:are upp till 80åringar tar i med all kraft för att få upp en stång på 30 minuter, medans alla barn sparkar på en boll som flyger hit och dit, ibland i mål t.o.m. Det är nog det som är meningen med den sporten.
En stor applåd till alla män som satt upp stången och så börjar det vanliga "små grodorna" hör man från stången, barnen som är på plan och spelar fotboll hänger med i svängarna och applåderar, men vet inte varför de gör det. En tradition måste följas.
Den kom även en ny tradition, som jag helst inte vill uppleva flera gånger egentligen, det är just den där gräsklipparen som är så rolig, vi som skriker när vi åker den. Släpvagnen efter så ryms det 12 personer på, blandade åldrar, sprit och cigaretter finns med. Alltså måste några ha ålder inne, men denna resa slutade bra. En smal grusväg, en stor gräsklippare + släp med 12 personer i blandade åldrar på, möter en röd liten bild, hur går det då?
350 ner i dicket, ena hjulet på vägen andra ner i dike, tjejerna skriker och skrattar, 5-6 starka och fulla 20+:are hjälper till att få bort den, tar sitt tag, men vi fick bort den, och ingen skadade sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0